НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 54 188
  • 707
  •   1
Отговори
# 525
@ blueyed някъде по назад в темата го дискутирахме
след банята разтривах с бебешко олио и гръбчето на бебето стана грапово на места и излизат едни малки черни косъмчета.

На новите мами честити бебчта, да са ви живи и здрави и много радост да ви носят!   bouquet

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 07:51 от steddy

# 526
момичета я кажете по колко капки от еспумизан комфорт ме интересува сте давали за коликите ,защтото ние даваме 2 по 5 капки и не помаагат много .. дали не трябжа да увеличим малко количеството ?

# 527
Аз не давам нищо против колики, вечерно време девойката е малко кисела, полюшвам я, носим се повечко и това е. Даже не съм сигурна, че има колики. Извива се назад, но крачетата не си свива. Така или иначе не е драматично положението и е само вечерно време.

Лекарите също казаха, че според тях е запушен слъзен канал затова има секрет по очичките, но мен ме притеснява защото непрестанно отделя едни парцали, жълти, а понякога и зелени (особено ако плаче по-дълго време направо очите й се затварят Cry). Но още от първия ден е така и в болницата специално питах какво е това, даже взеха проба за изследване. Казаха нищо да не предприемам. Масажи ме е страх да правя защото не знам как и ме е страх да не й навредя.

Аз дохранвам от втората седмица, нямам достатъчно кърма, нито имам сили да си произведа. В началото бебка беше 24 часа нон стоп на гърдите ми, спеше по 10-15 минути и беше постоянно гладна Crazy Някак не се получи с ексклузивното кърмене. Бях се зарекла да кърмя на поискване поне до годинка, колко филми изгледах, не е истина  ooooh!, но действителността е нещо различно:)

Хубав ден на всички! Тук днес е слънчево и топло, чак не е за вярване!

# 528
Аз дохранвам от втората седмица, нямам достатъчно кърма, нито имам сили да си произведа. В началото бебка беше 24 часа нон стоп на гърдите ми, спеше по 10-15 минути и беше постоянно гладна Crazy Някак не се получи с ексклузивното кърмене. Бях се зарекла да кърмя на поискване поне до годинка, колко филми изгледах, не е истина  ooooh!, но действителността е нещо различно:)

Хубав ден на всички! Тук днес е слънчево и топло, чак не е за вярване!
И аз се бях настроила като теб да го кърмя моя юнак поне до годинка и половина-две, а накрая се оказа, че едва ли ще мога и до третия месец Sad Родих секцио и естествено бебето беше захранено с изкуствено мляко. На третия ден ми го донесоха прегладнял, аз със запушени млечни канали - бебо дърпа, мляко няма, мъника озверял от глад - голяма драма беше, поревахме си качествено. После компреси, помпи, масажи, Лецитин - как да е някак си каналите се отпушиха, но количеството мляко се оказа малко и от втората седмица си го дохранвам с АМ - държа го на цица по 30 минутки и после додавам Аптамил 1.

По време на бременността ходих на сума ти лекции, където компетентно обясняваха, че нямало жена без кърма (само единични случаи, но те били с някакво заболяване) и било грехота да не кърмиш. Така ми беше промит мозъка, че като се наложи да дохранвам, бях изпаднала в нещо като депресия - само на рев ме избиваше и се самообвинявах, че не ставам за майка след като не мога едно елементарно мляко да му осигуря Sad ММ се беше видял в чудо какво да ме прави, но в името на детето ни се взех в ръце и приех мисълта, че ще сме на АМ - по-добре сито и спокойно бебе с изкуствено мляко, отколкото гладно и ревящо малко създание, на което не му стига майчината кърма. Може би отрезвяващо ми подейства факта, че на контролното теглене на 22 ден се оказа, че е качил едва 170 гр., което е ужасно малко - т.е. за 17 дни е качил само нормата за 4 дни ooooh! Sad

И въпреки, че пия много течности, лактогонен чай, ям разнообразно, правя топли компреси и всичко, което съм прочела за стимулиране на кърмата, ефект няма Sad Пробвах на няколко пъти да се цедя - ами след час борба с ръчната помпа на Авент резултата е плачевен - едва 20-ина мл.  Tired И просто се отказах да цедя, а и най-добрата "помпичка" си остава бебето  Mr. Green

# 529
освен за еспумизана 3-4 пъти по 10 капки давам
 имам и друг въпрос за храненето ..

на фризолак сме ,на 06.12 стана на 1 месец и яденето постепенно трябва да се увеличи ..
как и по колко ,и през колко часа се дава да яде ?

защото аз и давам по 120 - 130 ,през 5 часа ,но след като яде се почва едно плачене се едно не си е дояло , а след това повръща ..  Rolling Eyes
и по време на яденето трепка ,изпъва се нормално ли е? не спи спокоино като преди  Rolling Eyes

# 530
освен за еспумизана 3-4 пъти по 10 капки давам
 имам и друг въпрос за храненето ..

на фризолак сме ,на 06.12 стана на 1 месец и яденето постепенно трябва да се увеличи ..
как и по колко ,и през колко часа се дава да яде ?

защото аз и давам по 120 - 130 ,през 5 часа ,но след като яде се почва едно плачене се едно не си е дояло , а след това повръща ..  Rolling Eyes
и по време на яденето трепка ,изпъва се нормално ли е? не спи спокоино като преди  Rolling Eyes
На кутията пише по колко и през колко време се дава .По 120мл 5-6 пъти,но пак зависи от детето.Има по-яшни деца.Ако ти е голяма дупката на шишето,бебето гълта повече наведнъж и повръща.Може и да повръща защото е било гладно и бърза да изсуче млякото.
Моята кака спеше по 5-6 ч и после бързаше да суче и повръщаше като фонтан,дори и през нослето.
Пробвай да и даваш на 4 ч и виж дали няма да е по спокойна.

# 531
приех мисълта, че ще сме на АМ

Момичета, нали знаете, че това колко мляко имате се определя в първите 6-8 седмици. Ако в началото се налага да добавяте, не е задължително да е завинаги. Много е важно да държите бебето на гърда колкото се може повече в тези седмици, защото бебето диктува колко мляко се произвежда. Купете си и ел. помпа и се консултирайте обстойно с консултант. Кърменето е много трудно в началото и има всякакви перипетии, но ако ви е важно, много неща могат да се преодолеят.

И още - ако детето наддава нормално, но все ви се струва гладно - това не е знак, че нямате достатъчо кърма. Просто детето има нужда да яде често.

# 532
  • София
Момичета, привет!
Аз малко ви нахлух в групата, но съм от юлските мами 2014 и се опитвам да задам въпрос към консултантите от ЛЛЛ, които вече не пишат в нашите теми.
Та, исках да ви попитам пишат ли тук?? Благодаря ви предварително!

# 533
Не ,не влизат в нашата тема.Попитай тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=787888.0;topicrefid=19

# 534
  • тук и там
Като чета поста на DanyV-и все едно аз съм го писала.Аз и със електрическа помпа опитах-ами като няма,няма и това е....При мен нещата обаче се задълбочиха и са комплексни,не само заради неуспеха със кърменето,ами и хормони,предполагам и от годините-в нещо като следродилна депресия съм,и следващата седмица,когато съм на гинеколог ще попитам какво да правя...Детето е супер неспокойно,просто когато не спи-плаче,няма такъв момент-в който да е буден и да не реве ..Нахранен е,сух е,наспан  е,гушкаме го ,и пак....и това продължава със часове,та и това допринася малко или много .По 5-6 часа обикаляме със мъжът ми и го разнасяме на ръце  -поуспокои се малко и после пак се започва,поспи малко и всичко отначало.Нищо не помага-нито капки,нито топло на коремчето,нищо....Не е като да не съм гледала дете,все пак ми е второ,а първото беше недоноседно и имахме доста проблеми..но сега тотално съм се сдухала.Надявам се да ми мине до няколко дни или седмици.

# 535
Kaisia не се тревожи всичко ще мине. Просто първото ти детенце е момиченце, а сега имаш момченце, не напразно казват, че момчетата по-трудно се гледат. Аз също имам база за сравнение и съм на същото мнение. След първото ми раждане бях изпаднала в страхотна депресия и сега се готвех за същото, но този път съм си напълно добре  Laughing Явно, че детенце има повечко колики, но и това ще отмине  Wink Важно е да сте спокойни и двамата с мъжа ти. Децата усещат всичко. ММ една вечер се скара на малката и тя започна да реве с два пъти по-високи децибели  Crazy

Опитвам се да ти вдъхна кураж, всичко ще мине  Hug

Аз този път не драматизирам относно кърменето. За пореден път се убедих, че нито е толкова лесно, нито е толкова приятно  Cry А иначе всички знаем кое е най-добро за нашите деца! И все пак едно постоянно гладно дете едва ли е правилното решение  Thinking

# 536
  • София
По 5-6 часа обикаляме със мъжът ми и го разнасяме на ръце  -поуспокои се малко и после пак се започва,поспи малко и всичко отначало.Нищо не помага-нито капки,нито топло на коремчето,нищо...

Искам само да дам идея за по-лесно справяне с положението - пробвала ли си да го сложиш в слинг? Аз имам един Мей Тай(че съм малко смотана в ръцете и с шал мисля, че не бих се справила) и когато малкият е много нервен, като го вържа до мен в слинга и до минути се успокоява и заспива и откарва така по 2 часа.

За кърменето да кажа и аз при мен как е - в началото беше много зле, запушвания през ден, постоянно бяхме закачени един за друг. Почнах да дохранвам няколко дни подред привечер(имам замразена кърма от периода, в който Боян беше в болницата), защото тогава най-нямах нищо в гърдите. Изкарахме 3 дни наистина нон-стоп закачени един за друг, едва успявах да се нахраня. И тъкмо почти се бях отказала, той почна да разрежда. Почна да изсуква повече и за по-малко време. Вече изяжда по около 100гр на ядене(все още го меря през деня на всяко хранене) за около 1/2 час и изкарва по 2-3 часа. На пръв поглед 100гр кърма изглежда супер малко, за бебе на почти 2 месеца, но се оказва, че на него му е екстра. Качва си килограмите стабилно, даже на моменти мисля, че и в повече. По едно време наистина се бях отчаяла и почти се бях примирила с мисълта, че няма да успея и този път да кърмя, но сега вече съм спокойна и мисля, че ми се получават нещата.
Вчера го оставих на баща му за няколко часа за да отида на лекар, бях му приготвила 90мл кърма в шише - ял го е 40 мин - бавно, с почивки, лежерно  Rolling Eyes Явно обича бавничко да си хапва.

Ох, дълго стана.
Кураж на всички! Още малко и ще стане по-лесно гледането   bouquet

# 537
И аз потвърждавам,че момчетата се гледат по трудно.Каката спеше по много,а малкия ако има възможност ще сучи 24/7.По-нервен е,но казват,че е от стресовото раждане.Вечер хленчи по 2-3ч,без видима причина.Опитвам се да остана спокойна,о не знам до кога ще имам сили.

# 538
  • София
Не е лесно с бебоците в началото, но успокоявам таткото, че става все по-лесно. С баткото помня, че най-труден ми беше първия месец. Тогава и аз имах депресивни моменти - мислех, че не го обичам достатъчно, че не го храня достатъчно, че не се справям достатъчно добре, а умората не е като да помага. Съвет за справяне не мога да дам, някак от самосебе си се наредиха нещата. Мога само да пожелая на всички ни повече сили и бързо да минават лошите моменти.

# 539
Здравейте на всички мами в групата.Честито да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват.Бих искала и аз да се похваля малкото ни съкровище Лора се роди на 07.11.2014г.точно 3 кг 51 см.Нормално раждане.Втора бременност.С удоволствие ви чета и бих се радвала да обменяме опит.

Общи условия

Активация на акаунт