НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 54 184
  • 707
  •   1
Отговори
# 540
Здравей те мамчета! Честито на мамите които вече са гушнали стоите рожби! Да са ви живи и здравички, да слушкат много и повече да спинкат, а на мамите бързо възстановяване  Hug
Ние вече направихме 1 месец Simple Smile Вече сме много големи хихи Simple Smile За месец е качила 1 кг и е пораснала с 2 см, които ми се виждат много малко, очаквах поне 4 и не знам в норма ли сме или не? Вие как растете?
Виждам че вече не сме много активни тук, но така е като си имаме малка радост в къщи и времето минава  Hug
За кърменето и аз не мога да дам съвет. Не съм го мислила честно казано когато бях бременна, даже последните 2 месеца се бях отвратила нещо, аз съм споделяла и тук, не знам защо - хормони.  newsm78 Сега сме изцяло на кърма, просто нещата се случиха
Прегръдки от нас на всички

# 541
Беберона,не се притеснявай,че сте пораснали само с 2см.Всяко дете е различно,един мес. повече един по-малко.Каката растеше само с по 1 см. на мес,с изключение на 2 мес.Тогава порасна с цели 7 см.Сега малки за 20 дни беше пораснал с 4 см.За това казам,че всички са различни.

# 542
  • тук и там
Благдаря,момичета! Shimbite,благодаря! Hug
Опитвам се да се контролирам,но е трудно.ММ е много спокоен и уравновесен,но аз не се справям много добре.Емил не просто плаче,а се дере направо и след няколко часа непрестанен рев и аз започвам.Лошото е че не мога да се овладея и понякога плача пред другото  дете,а дъщеря ми  няма още 5 гд и ще травмирам и нея.Ако до няколко дни или седмици не се подобри емоционалното ми състояние,ще потърся лекарска помощ. То хормони,хормони-ама все някак трябва да се овладея.
И аз съм си мислила за слинг,но не знам дали ще ми върши работа.Имам едно кенгуру от каката ,което така и не ползвах почти и за това сега се чудя за слинга-дали като го купя,няма и той само да стои във някой шкаф.

# 543
Ние също направихме 1 мес.и сме пораснали с 3 см.Според мен е нормално 2-3 см за месец.

# 544
  • София

И аз съм си мислила за слинг,но не знам дали ще ми върши работа.Имам едно кенгуру от каката ,което така и не ползвах почти и за това сега се чудя за слинга-дали като го купя,няма и той само да стои във някой шкаф.

За депресията не мога да помогна, за съжаление. Винаги ми е било трудно да говоря с хората по емоционални въпроси. Но за слинга, понеже четох доста преди да реша какво да купя, мога да се изкажа (подчертавам, че не съм специалист). Кенгуру и ние имахме с баткото, ползвали сме го точно 1 път - да напазаруваме в Метро, защото тогава не пускаха детски колички в магазина. Супер неудобно нещо, а оказва се и доста вредно за бебето. Слинга/раницата са друго нещо. В момента ползвам това  и съм много доволна. Сравнително лесно се слага, става и за новородено. Шаловете са по-евтини, но както казах, на мен ми се виждат доста сложни за връзване. Като го сложа малкия в него, той е плътно до мен сгушен, топличко му е и се чувства доста комфортно. По този начин успявам да се нахраня в по-кофти дните, когато само като го сложиш по гръб и започва да пиши като ужилен. А в по-добрите дни успявам и да свърша по някоя къщна работа.
Предполагам, че ако не ти допадне, винаги можеш да го продадеш с не голяма загуба.
С две думи - препоръчвам много за по-нервни деца.  Peace

# 545
мислех, че не го обичам достатъчно, че не го храня достатъчно, че не се справям достатъчно добре, а умората не е като да помага.

Все едно мен описваш. Вече не толкова, но първите две седмици и ревях от най-малкото, даже от книжките, които му чета ревях... Умората ме убива, затова ми е приоритет да се наспя. Тази сутрин от  7 до 9 го сложих в люлката, откъдето той се провикваше периодично, но пак заспиваше, и така спах още два часа и имам енергия за деня.

Аз имам слинг Моби и всеки ден го ползвам. Заспива там моментално, а аз мога да си свърша някакви неща . Горещо препоръчвам.

# 546
  • София
Животинче, това май тай ли е? Аз бях останала с впечатлението, че е за по-големи бебета. Двоумях се между тъкан и еластичен шал, сега ще се триумя Grinning

# 547
Здравейте момичета,
аз съм от групата на декемврийките, но понеже двете ми момченца не дочакаха последния месец от годината, ще се радвам да си споделяме тревогите и радостите заедно.   bouquet
Как сте със спането нощем, слушат ли ви мъниците? Ние май сме най-активни и мрънкащи нощем...

# 548
  • София
Да, Мей Тай е. Много съм доволна - сравнително лесно се слага и е много удобно.
Аз като нося Боян, слагам една навита на топка дрешка между крачетата му, за да заемат правилната поза, но и без нея пак става за новородени - има клипчета в youTube.

# 549
Вчера бяхме на лекар за 26 дни е качила 400гр, ( и то 300 от тях за седмица  и полвина, от както я и дохранвам)  и е пораснала с 4 см. Взеха й секрет от очите, още са й подети в понеделник ще е готов. Това, което й беше подуто на вратлето, лекарката каза, че е или мускул, за който се прави физиотерапия или кокал( някакво ребро, не го запомних точно името) сега се опитвам да запиша час при д-р Хайфазов да видим той какво ще каже. Искам да питам мамите, които дохранват дали дават вода и какво мислите за даването на вода, защото информацията е в двете крайности. И имате ли вече изграден режим, защото Бела яде по 1- 2 часа и аз я изчаквам, не я будя за следващото хранене, нали казват че се брои от момента на започване на ядене, но като яде час и полвина ( кърмене и дохранване) не съм ситгурна как да сметна следващото хранене.

# 550
  • тук и там
Gabi,при нас имаше подутина-но беше до вратлето,по-точно между вратлето и рамото,но по-близо до вратлето-оказа се счупена ключица,но се установи със сигурност със ренгенова снимка.аз раждах нормално,при секцио няма как да стане  -сега видях че ти си била със секциоPeace

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 15:33 от Kaisia

# 551
 Здравейте и от нас !
Ние за месец качихме 1500 грама . Комбинирано хранене , но без режим . Сега кърма основно вечер давам , защото прогресивно намалява . Не давам още вода . Добре се изхожда и няма колики , за това се въздържам от водата . Лекарката каза да не е чиста вода , а чай , ако евентуално се запече или намалее кърмата съвсем . Спи добре, след като почнахме и АМ д добавяме . Става дв пъти през нощта , но през деня удома не спи много . Излизаме навън за да спи по 3 часа . Някакви ситни пъпчици ни излезоха по лицето и в косата даже имаше . Смених олиото за баня и вероятно е от него , защото вчера не я къпах и са намалели . Днес пак си взехме от нашето олио , да видя довечера дали ще има промяна . Не я слагам в слинг , защото си лежи в леглото или люлката и мирува . Надявам се все да ми е така кротка душичка  Heart Eyes

# 552
Здравейте мами,

Честито на близнашката мама  Hug! Да са ви живи и здрави дечицата и само да ви радват! За успокоение само: всеки ден става все по-лесно  Grinning

Откакто започнах да дохранвам имаме и режим, което ме спасява защото иначе бях на път да лудна  Crazy Девойката се храни на 2-3 часа в зависимост от това какъв процент е било кърма и какъв АМ. Аз изцеждам и знам точно колко изяжда - 120 мл. Когато 100 мл са кърма огладнява много по-бързо, нормално. Не я държа гладна  Mr. Green Вода не давам все още. На разходки почти не ходим, времето ми се струва неподходящо. Всичко на всичко сме излизали 3-4 пъти откакто се е родила за не повече от 1 час. Страх ме е от хрема, която много лесно се хваща при вятър:) Нощем се буди два пъти, което също ми се струва прилично, успява да издържи понякога и 4 часа, за моя огромна радост! Слинг не ползвам, заспива в количката си. Леглото все още не сме го използвали нито веднъж  ooooh!, но ще му дойде времето  Wink

Голямо щастие са това децата! Най-голямото!

# 553
Момичета,направо ви завиждам благородно,че децата ви спят по 3-4ч.Моя малчо се буди на 2ч,в най-добрия случай 2,30ч.На кърма се,но се цедя през повечето време,защото не можах да го накарам да засуче правилно.Много ми разранява зърната.В събота времето беше разкошно и бяхме на първата си голяма разходка-4ч.Ходихме до болницата за профилактика на вит.К.В петък бяхме на консултация и излезе,че за 26дни е качил 1,670кг.
Не знам дали ще става по-лесно-сега колики,после зъби.С каката сякаш ми беше по-лесно,но тя спеше по много.На малчо най му е удобно в кошчето за кола.там се успокоява.

# 554
Имах предвид, че с близнаци става по-лесно колкото са по-големи:) А иначе всички майки с едно дете са ми казвали, че най-лесно е било докато бебето е в количката:)

Аз също изцеждам поради разранени зърна. Истината е, че в началото бебка сучеше много добре и добре захапваше, но от това постоянно висене на гърдите ми получих гъбички (млечница при детето) и тогава болките при кърмене станаха непоносими и така да се каже компрометираха кърменето...

Общи условия

Активация на акаунт