НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 53 582
  • 707
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте и от мен. Бих желала и мен да включите във фб, въпреки че тук съм писала много малко затова пък ви чета редовно и черпя опит от различните коментари.Благодаря ако ме включите,ако не няма да се обидя ще продължа да влизам тук: )Весело посрещане на новата година и изпрщане на старата която ни донесе много весели усмивки и едни малки бебешоци  Heart Eyes

# 631
Мойта принцеска е само на АМ и вече мина на 4 дневно хранене, през ноща спи х6-8 часа.
През деня има дни в които изобщо не спи и само се носиме на ръце, обикновено 2 дни сме така и после следващият спи цял ден и нощ.
Днес ставаме на 2 месеца  Simple Smile
При нас започна гукане и говорене /или каране/ с глас, имаме една картина до стойката за преобличане и я гледа и й се усмихва и й говори с глас /аз се шегувам, че й се оплаква/. Иначе заглежда се в играчките, маха с ръчички, радва им се, разглежда в къщи, доста често гледа лампите когато светят.
Единственото което повече ме притеснява е изскочилият пъп и гледам да не й давам да плаче или да се напъва много и от толкова глезене вече не може да заспива самичка, само на ръце и после на спалнята заедно, до като заспи дълбоко.
В петък сме на първа ваксина, дано да мине всичко добре.

# 632
  • тук и там
Ханна Влад,при запек можеш да смениш минералната вода с която приготвяш млякото със Hèpar-има я във големите супермаркети.На нас педиатърката ни го каза това и наистина се оказа, че действа. Peace

# 633
 Стеди , честита месечинка !   4uu Да ти е все така послушна малката !

Кайсийка , благодаря за инфото . ще имам предвид . Нямаме запек . Когато мина само на АМ почна да се изхожда веднъж на ден и ѝ беше малко трудно , за това дадох чайче и вече редовно давам . Сега пак си ходи дотри пъти на ден и няма колики  Peace

# 634
Здравейте момичета, ние сме  с ужасни колики с единия господин. Опитваме какво ли не, като заплаче и направо се захласва...един болезнен и ужасен плач, трагично е Sad Мъчи се, свива се...помагайте. Ползваме капки, чайчета..при вас какво помага?
Мога ли и аз да се присъединя към фейсбук групата?

# 635
Здравейте мамчета,

За коликите не знам да има универсално средство, при моята госпожичка нищо не помага ако реши да се дере, точно както го беше описала Кайсия трепери й брадичката и имам чувството, че ще се задуши, а ние какво ли не правим, за да я успокоим Crazy Все си мисля, че до месец всичко това ще е приключило  Wink После май имаше малко затишие и започват зъбките Laughing Така или иначе е прекрасно да гледаш как това малко човече се променя за броени дни и става все по-сладко и усмихнато  newsm76

Аз имам едно такова питане. Как забавлявате малките си бебоци когато не спят. Ние през деня правим паузи от по няколко часа, в които малкото не спи и не ми се иска постоянно на ръце да я разнасям. Ползвате ли шезлонг за бебета и подобни модерни играчки newsm78

# 636
Ние ползваме шезлонг,дори съм го повдигнала леко,че много се давим.Иначе в кошарата му пускам музикалната въртележка.Купих му такава на която играчките стават и за грънкалки,пластмасова.Поддържа се по-лесно.Аз имам и помощница-каката се занимава доста с него сега докато е в къщи.

# 637
Благодаря шерифка   bouquet, за дрънкалка над леглото не се бях сетила, просто защото досега не сме го ползвали леглото, но така тъкмо може пък да вземе да й хареса и да започне там да си спи Laughing

Сетих се за още нещо относно ревящите бебета. Знам, че трябва особено докато са малки да имат много ограничен контакт с външни хора защото това ги натоварва и следователно изнервя... Хубаво е като имат режим той да се спазва без резки промени... Но това сигурно го знаете вече  Wink

# 638
  • София
Ей, ако ще ходите всички във ФБ, и аз искам пък!
Иначе ние сме горе-долу добре - прасчо вече е 5.200, има огромни кълки и бузи. Преди няколко дена тъкмо си помислих как са му спрели коликите и е станал едно прекрасно спокойно и усмихнато дете, и точно на същия ден те се завърнаха 2 пъти по-тежки от преди  Crazy Направо ще се гръмна. Вече втори ден не иска да си седи в шезлонга, само на ръце иска. Иначе шезлонга му е основното място през деня, много ми е удобен, защото там бебето е вързано и не ме е страх, че ще падне докато не го гледам. Също има и дъга, на която закачам различни цветни играчки. Сега на почит е една крава, на която много ѝ говори - смее се, кара и се, опитва се като че ли да я стигне с ръчичка, но още координацията не е много на ниво. В леглото си има въртележка с музика, но там за съжаление прекарва максимум по половин час на 2-3 дена... чак ме е яд за хубавото легло, че стои така неизползвано.
Някой питаше за АМ навън - аз с баткото сипвах водата в шишетата, шишетата в термо-чанта, а сухото мляко - в кутия за дозички. Но той беше пролетно бебе и водата не изстиваше толкова бързо. Сега през зимата може би термос наистина е по-доброто решение.

Допълвам се за режима - ей това винаги съм се възхищавала на хората, дето го могат. Аз да се съдера, не мога да създам режим  на детето Sad Толкова съм неорганизирана и не мога да си преценявам времето...
Весело посрещане на новата година ви желая!

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 17:12 от jivotinche

# 639
  • София
Допълвам се за режима - ей това винаги съм се възхищавала на хората, дето го могат. Аз да се съдера, не мога да създам режим  на детето Sad Толкова съм неорганизирана и не мога да си преценявам времето...
Не се и опитвам вече.
С каката се опитах щото тогава много се говореше за 3-часови паузи.  Не успях и се изнервих. Не можеше да яде под час. През нощта или избързваше, или изоставаше от 'графика'. И аз патицата я ръчках - или будя, или друсам, за да стигнем заветния час.
Добре че имаше една мама с бебе дето ядеше на 1 и половина, ревеше много и качваше супер, та тя да ми даде малко кураж да се водя по детето...
С баткото никакъв график нямаше щото ядеше по час и то през час-час и нещо - демек само по мен висеше.
Сега Ева прави по 2-3 часа паузи, което е супер. Чакам да хапне по обедно време (11-12-13 - когато се накани) и после хващам големите и излизаме навън за по 2 часа.

# 640
  • София
Иначе си продължава както преди-когато не спи и не яде-реве Close.При нас почти няма такъв момент-когато да е буден и да не плаче.
И при нас беше така до преди една-две седмици, но напоследък има проблясъци. Направо не мога да повярвам, че е буден и просто си лежи без да хленчи. Е, обикновено с биберон в уста.
Жорко също имаше ужасно бебешко акне, което чак сега започна да отминава и да се изчистват бузките. Аз кърмя на поискване, но изграждането на режим не се получава.
Бебето спи при мен на леглото. Няма как да ставам постоянно да го вдигам и връщам в кошарата нощем. На неговото легло е сложен повивалник, а до него е монтирана въртележката, която пускам докато го преповивам или преобличам. Забавлява се и на активната гимнастика. От скоро имаме и люлка с дистанционно и различни мелодии, но нещо не съм възхитена от нея.

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 21:25 от ~Саня~

# 641

Добре че имаше една мама с бебе дето ядеше на 1 и половина, ревеше много и качваше супер

Това е и моят син. Или яде, или хленчи, или спи. Спи и по три часа, но по-рядко. Слава богу знае разликата между ден и нощ и нощем ми дава почивка между 10 и 3.

Даже по корем не мога да го държа дълго, защото реве. Все го дебна кога е в добро настроение, за да го сложа по корем.

# 642
И аз бях се отчаяла на тема режим,но нашето пиди ме успокой.Няма как дете ,което особенно на кърма да му създадеш режим.Не знаеш колко е изсукало,кога ще огладнее.С каката се опитах и така се отби.Събуждаше и ако нямаше 3ч се държахме на ръце,и после бързаше да суче.Започваше да се дави и повръща.След около 3 сед.вече ревеше от гърдата и така се наложи да се цедя.
Сега съм оставила малкия да ме води.Някой път цоква 20-30 гр. и спи по 2-3ч,някога след 150-180гр се събужда след час.Яде напоискване.

Момичета весело посрещане на Новата Година newsm67 и много хубави емоции през нея.

# 643
  • тук и там
Аз вчера реших да записвам кога и по колко яде-иначе не можех да разбера какво количество изяжда-имах усещането че по цял ден само това прави..Резултат-820мл за денонощие,8 хранения..иначе се е хранил къде през 4 часа,къде през два, и количеството мляко и то е различно -варира от 60 мл до 120-50мл.Единствено през нощта прави голяма пауза от поне 6 часа между храненията.Много бързо яде-все едно някой ще му открадне млякото,чак се дави понякога от бързане-може би за това все се дере-предполагам че нагълтва доста въздух.Мисля да намаля храненията на 6 да речем,ама да видим дали ще стане....
Имаме люлка и ние-със мелодии и различни степени-но въобще не му се стои в нея.Не се и забавлява от разни висящи играчки,по-скоро съм забелязала че се заглежда  по лампите в къщи-все зяпа тавана.. Simple Smile
Весело посрещане на Новата година на всички мами!

# 644
Весело посрещане, момичета! И нека 2015 година да донесе на всеки каквото му се иска!

Аз се включих във ФБ групата, н смятам и тук да продължавам да си пиша:)

Смело мога да кажа, че ние имаме режим и девойчето хапва на всеки три часа (понякога на 2:30). Единственото, което все още ме тормози много е, че се буди и през нощта на 3 часа и сутрин ми се повръща от безсъние...

Общи условия

Активация на акаунт