НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 53 582
  • 707
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Честита Коледа! Close-mas: Здраве и много щастливи мигове с малките съкровища!
Моят малчо последните дни почти няма колики и все повече се усмихва.  Simple Smile Дано е така и занапред. Може би се дължи на това, че давам еспумизан на почти всяко кърмене, а преди давах епизодично...от друга страна пък не искам да прекалявам с химията и ще пробвам и от споменатите тук Коликинд или Бонисан.
Весели празници!

# 616
Честито Рождество! Желая на всички ви здраве и повече поводи за усмивки. Дано дечицата ни растат обградени с любов и бъдат много щастливи  Hug

# 617
  • тук и там
Вчера ходихме да купим по-големи шишета-защото имах само от 125мл.Аз не се бях заглеждала много по бебешките стоки ,но сега поразгледах,въпреки че пак нямахме много време, и се оказа че има доста нови неща в сравнение със преди 5 години-когато пазарувахме за каката.Купих шише против колики и рефлукс ,което се стерилизира самостоятелно в микровълновата- а аз даже не знаех,че има такива.Видях уред за затопляне на мляко без вода,с нагревател отдолу като на електрическа кана и като сложиш бутилката,затопля млякото до 37 градуса  много бързо.Видях и някаква машина за пригитвяне на мляко-точно като кафе-машина изглеждаше,но за приготвяне на АМ ShockedЗа вас може всичко това да не е новост,но за мен   е... и останах с усещането,че последно съм гледала бебе не преди 5 години,ами преди 15 ...Та ако ползвате някакви уреди или неща,които са ви полезни-споделяйте,защото нищо чудно,някоя мама като мен,даже да не е чувала за  тях.  Embarassed
В тази връзка-като излизате навън за по-дълго време от 30 минути,как приготвяте АМ?Аз навремето ползвах термос със топла вода и така приготвях,или направо от вкъщи носех готово мляко-което не е правилно по принцип...

# 618
 ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ! Здраве , късмет и любов !

Преди седмица бяхме на контрол за слуха -идеално ! Вече сме 5 кг . Има много сладки бузки , които а съжаление в момента са покрити със ситни червени пъпки и кожата е много суха и опъната  Cry Лекарката каза, че е бебешко акне , което щяло да премине до 4 седмици . Взех еди хидратиращ крем на Мустелата , който маха временно сухотата , но пъпчиците не се повлияват от него .

Излизаме всеки ден навън , понякога за повече от три часа и си нося топла вода в термоса и отделно млякото . Взимам и две шишета, защото малката пие по 90 грама през два часа , та ако се наложи втора доза и няма къде да измия шишето , правя във второто . Има много нови имодерни неща , но като гледам как бързо расте , не ми се дават излишни пари , за нещо което ще ползвам 3-4 месеца . Затоплям си вода , слагам в термоса и имам поне за 3 хранения топла вода . През нощта пак така . Ще си взема от модерните уреди само такъв , за готвене на пара , комбиниран с пасатор . Понеже това ще се ползва поне година .

# 619
  • Бургас
Честито Рождество Христово и от нас с Николета! Пожелавам на всички много топлина, здраве и радост с любимите хора!
Ханна Влад, малката до преди 1 седмица беше с ужасно бебешко акне. Бузките и бяха направо като шкурка, но минаха за един ден като с магическа пръчка и сега е с нежни бузки  Heart Eyes
За колики не давам нищо, защото са и много слаби - пу -пу -пу  Wink
Има ли други мами, които кърмят на поискване и все още нямат изграден някакъв режим? Николета суче през час, два, три - без никакъв режим.
Как са бебчетата ви с повдигане на главичката от легнало положение?
Понякога имам чувството, че съм гледала дете преди повече от 10 години  Laughing
п.п. Голямо затишие тук, родихме преди повече от месец, а още не сме се преместили в Родени2014, къде сте всички?

# 620
 Сесил , много сме зле повече от седмица ...лющи се , червена е . Имам чувството, че я сърби . Купих и Бочко , но той изсушава още повече .
Лора си държи главата много добре . Силна е . Опитва се да гука . Следи ме с поглед и ми се усмихва едно сладко !  Heart Eyes ...

# 621
  • София

Има ли други мами, които кърмят на поискване и все още нямат изграден някакъв режим? Николета суче през час, два, три - без никакъв режим.

Моята прави паузи от 1 час до 5 часа. Обикновено през деня е на 2 часа. Нощем е на 3 часа. Като може да писне час след като е яла и да иска на гърда. А ако каката много я е тормозила, може да се 'отреже' за 4-5 часа. Стига каката да я остави на мира.

Малката върви жилава, добре си държи главата. И хубаво извърта тялото. Предполагам че скоро ще почне да се захлупва по корем.И ще ми свърши спокойствието...

п.п. Голямо затишие тук, родихме преди повече от месец, а още не сме се преместили в Родени2014, къде сте всички?

Много се пише във фейс групата. И явно тук влизат доста малко хора.

# 622
А как да се присъединим към групата във ФБ?

Относно коликите ние все още си имаме доста, някои вечери повече, други по-малко...
И за съжаление още се буди бебка на три часа дори и през нощта Cry
А за яденето може да изяде колкото й направя, няма спирачки  Crazy
Аз не излизам навън за повече от 30 минути в това време, но помня, че правех като Хана, термос и отделно млякото на прах в шише. Пак така смятам да правя.
Със сигурност има доста новости на пазара, но и аз смятам, че е излишно да се купуват неща, които малко се ползват... За мен добро откритие още преди години беше чувалчето за спане!

# 623
 Във ФБ са само потбрани . Хубаво е да се довърши темата прилично , че е занемарена наполовина  . Ако момичето , дето я прави няма възможност , който разбира да помогне .

# 624
Не са само подбрани. Всеки, койте е изявил желание е бил включен.

# 625
И ние ядем на поискване-понякога на час,понякога на 4ч,ако сме навън.Алекс вече гука и си "говорят" с кака.Снощи се обърна от корем на гръб и си държи главата много добре.
Наистина  би било добре,ако Дани намери време да допълни списъка от първа страница.

# 626
Не сме само подбрани във фб, всеки който е поискал е бил включен в групата, ако някой е искал и не е бил поканен е било от недоглеждане, а не от нежелание. Подбор във фб се прави само ако някой не е активен и не е участвал в дискусии или снимки. Иначе и аз си нося термос и сухо мляко и си ги разбърквам на вън. Снощи бяхме на рд и оставих малката у нашите, по принцип вечер нямам кърма и слагам на гърда само за успокоение, та на рд-то не се бях подготвила и като текнаха едни реки... Много тъпо Sad и после като почнах да я храня и пак не и стигна... Пф, смотана работа...

# 627
  • тук и там
Днес ще отидем да купим и термос-не че излизаме за много дълго в това време,но да съм подготвена.
Емил яде по 120мл на хранене,но се храни през час-два- не се храни само през нощта,откарва по 6-7,че и 8  часа понякога в сън.Опитвам се да увелича храненето на 150 мл ,имах една голяма бутилка,купих и други-но пак си яде по 120 мл ,а останалото количество остава,и след един час пак е гладен.Вчера го теглих-5,250 кг е вече.Кърма -само по 40мл на ден,останалото-АМ.Иначе си продължава както преди-когато не спи и не яде-реве Close.При нас почти няма такъв момент-когато да е буден и да не плаче.Има си нещо като режим-от 9 вечерта до 12,30 е най-зле, направо се съдира от рев,чак му трепери брадичката и хълца,а има много силен глас -после 6-7 часа  сън.Още един-два месеца не знам как ще издържим  ....

# 628
 Кога ще видя и аз 3 часа сън без прекъсване !  Confused Лора снощи на всеки час , като алармичка се будеше . Хапва по 60 грама и се унася ...през деня спи само навън ...студено , не студено , излизам за 2-3 часа да спи като нормално бебе .  Ние сме вече само на АМ . Давам също по 60 грама на ден чай от лайка , че беше тръгнала да се запича . Когато ѝ дадох за пръв път го изпи почти целия на веднъж -жадна . Сега пак се изхожда по 2-3 пъти на ден нормално .

Включвайте ни със Шимбит във Фейса

Кайсийка, това , което знам , за да е спокойно бебето , не трябва да го кърмиш , ако си разстроена . Пренася се емоцията на бебо .

# 629

Включвайте ни със Шимбит във Фейса

Писах и на двете ви на лични.

Общи условия

Активация на акаунт