НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 53 584
  • 707
  •   1
Отговори
# 600
И аз сменям памперса на 2,30-3ч.Около 10 пъти а ден и винаги е пълен.Ако го оставя малко повече е оклепан чак до врата.

# 601
  • тук и там
Gabi,всичко ще е наред!Дъщеря ми носи ортопедични гащи два месеца и се оправи.Много по-често срещано е при момиченца,но е напълно поправимо-не се тревожи излишно.

# 602
Gabi_84 синът ми беше с такова топче на вратлето. Направихме 2 поредни месеца по 10 дни физиотерапия и се оправи. Хубаво е, че е хванато на време и ще се оправи с физиотерапия. Едно време не са съобщили на майка,че сестра ми е с разтегнати мускулни връзки и в резултат на това се наложи операция като беше около 10 годишна, че главата почна да се криви на една страна. Приготви се обаче, че ще плаче по време на масажите. Моя син доста си поплакваше, а не държеше биберон и нямаше как да го успокоя. Единия път то плаче, в съседната кабинка и една баба плаче заради него.  Wink

Тази сутртин съм пълна с чуденки:
Вечерта София беше неспойкойна, заспива и като я сложа в леглото след 1 мин. се обажда и почва да реве. Накрая заспахме гушнати в леглото. Събуди ме към 2ч. за ядене, нахраних я и я сложих в нейното легло. Заспала съм, а сутринта като отворих очи тя беше при мен в леглото. Изобщо нямам спомен кога съм я преместила, а не е баща й. Толкова да съм била уморена, че да действам на автопилот?!
Другата ми чуденка: Тази сутрин като се събудих усетих бельото си мокро. Реших че ми е дошъл цикъла. Като отидох в банята нямаше кръв, а едно белезникаво течение, което потече и по краката ми. Не беше урина и определено течеше от влагалището. Ако бях още бременна щях да кажа че са води. Сложих превръзка и пак има теч. Какво ли би могло да е това?
Днес ще се наблюдавам да видя какво се случва.  newsm78

# 603
  • София
И аз като съм уморена върша някои неща на автопилот без да имам реален спомен за това. Жорко в началато акаше по 3 пъти през нощта, сега е намалил на един път. Но оставя ли го повече от 5 часа с несменен памперс, толкова го пълни, че после сменям и мокри дрехи по нощите. Все си мислех, че памперса трябва да може да издържи цялата нощ. newsm78

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 12:59 от ~Саня~

# 604
Много благодаря за предложението, но успях да поръчам на братовчедка ми да ми донесе от Гърция. А ти защо не го купи?

jivotinche не го купих защото никой не можа да ми потвърди, че имам гъбички, а на бебка й няма нищо. Педиатърката ми обясни, че ме лекува на сляпо, според собствените й думи... А и като гледам повечето мами имат подобни усещания, може би гърдите ми са по-чувствителни, знам ли?!
Това, че бебето има газове според мен не означава, че инфекцията е слязла надолу, според мен газовете са си нещо нормално за тази възраст  Laughing Не се тревожи излишно.

Моето девойче ака доста често, винаги и задължително поне веднъж през нощта. По принцип сменям памперса преди всяко хранене през деня, през нощта сменям само когато се е наакала.

Аз пък тази нощ даже изхвърлих изцедена кърма, много ме беше яд защото и без това количествата не са значителни, но бебка трябваше да яде в 11:30, а се събуди чак в 2:30 и кърмата беше стояла повече от 4ч. на стайна температура  Cry За сметка на това си поспах  Wink

За коликите ние ползваме едно хомеопатично - Коликинд, но малко ме е страх, защото съдържа алкохол (така пише на опаковката), а и честно казано не мога да преценя дали ни помага наистина newsm78

Стискам палци, на всички бебчета с проблеми скоро да се разрешат и да няма вече грижи, само радост!

# 605
Момичета, много благодаря за подкрепата. newsm51 Надявам се, че всичко ще се оправи бързо и да го забравим. За повръщането лекарката каза да сменя млякото, дано да спре да връща.
Kaili, и аз от време на време имам такова течение, обикновено след кърмене. Не е постоянно.
Иаз ползвам Коликинд, но не постоянно, редувам ( ползвах Абоколикен, а сега Еспумизан). Доста пръцка от както й давам Еспумизана, което според мен значи че действа и до сега не е можела да изкара тези газове.

# 606

За коликите ние ползваме едно хомеопатично - Коликинд, но малко ме е страх, защото съдържа алкохол (така пише на опаковката), а и честно казано не мога да преценя дали ни помага наистина newsm78
Преди пиехме Еспумизан, но се запече от тях, а и ефект не видяхме, та ги смених с Коликинд. Количеството алкохол е толкова малко, че не би могло да навреди. Едва ли не се усеща само като лек аромат, но не и на вкус - опитах няколко капки, защото забелязах, че малчо с кеф поглъща дозата Коликинд. Аз директно му капвам трите капки, после давам бибата, че нали в листовката пише ако е възможно капките малко да се задържат в устата, да не се гълтат директно. Понеже е хомеопатично, трябва време да се натрупа в организма и да подейства - дребния се успокои едва на втория ден от приема, като се стремя да му давам трите дози надвечер и след къпане, за да спинка спокойно през нощта. Simple Smile

# 607
За коликите да споделя и аз - ползвам Бонисан - на Хималая е билкова смес - основното е масло от копър. Според мен това най-много помага за сега, но както всички капки действа с натрупване. Иначе давам и Коликинд, но ми се струва че няма особен ефект. Мисля да го спирам вече. Еспумизан също давах известно време, но към него съм с големи резерви заради консервантите и въобще химията в съдържанието. Мисля направо да го изхвърля вече.
Вие мислите, че имате гъбички заради болките, а аз съм в чуденка възможно ли е да имам също гъбички, но без никакви симптоми?  Thinking Смисъл да й предавам на бебка обратно млечницата, въпреки че я мажа с какво ли не  ooooh!
Иначе, да не чуе дявол, с кърменето не се оплаквам за сега. С каката имах проблеми - разраняваше ми зърната и имах болки, едната ми гърда не можеше да засуче и беше кошмар първия месец. Към 2-тия месец може би спря да ми разранява зърната и започна да засуква и от проблемната гърда и всичко потръгна гладко. Сега обаче не съм имала разранявания до сега, да чукам на дърво, дано не се случва занапред. Смело мога да кажа, че за мен кърменето наистина е приятно - и сега и преди с каката. Времето за кърмене ползвам най-вече за почивка за мен и може би затова ми е приятно - заради спокойствието, което ми дава. Е, през нощта нещата не стоят съвсем така, но и това се преживява  Simple Smile

# 608
Някоя мама може ли да ми каже, дали е възможно да се слага инфакола в млякото? В смисъл дали ще има ефект от него и дали няма да направи някаква неблагоприятна реакция с млякото?
Защото мойта принцеска хич не го харесва напоследък, колкото и да й казвам, че това са портокали и са много вкусни  Laughing, плюва го, реве, а вече и се дави от него  Sad

# 609
Steddy, на баткото пробутвах инфокола точно така - в адаптираното мляко слагах една пипетка, защото иначе го плюеше. Не знам дали беше правилно, но само така минаваше номера.

# 610
Момичета,велело посрещане на празника.пожелавам ви много усмивки и подаръци под елхата.

# 611
И аз влизам само за да ви пожелая на всички весели празници, една приказна Коледа и една по-добра Нова Година, пълна с приятни изненади!

# 612
Весели празници момичета

# 613
Весело посрещане на празниците, с пожелание за много здраве и любов!
Сменихме млякото с фризо вом, на едно хранене повръща много на друго не. Започнах да се цедя и като събера за едно хранене и давам, вчера дори и от кърмата повърна.

# 614
Желая ви весело посрещане на празниците! Нека на Коледа си дадем сметка,че най-важното нещо в живота е семейството и любовта! Желая на всички вас в домовете ви винаги да цари разбирателство,любов и детски смях! Получихме най-прекрасните подаръци, които ще ни радват с усмивки и пълнят сърцата ни с много любов!   santa2

Общи условия

Активация на акаунт