НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 53 594
  • 707
  •   1
Отговори
# 585
Болките са абсолютно същите и при мен, от дреха, хавлия, малки пръстчета Crazy затова и реших, че нещо ми има защото вече от няколко седмици малката не суче, но болката продължава...
Мажех се с Лансинох в болницата, но бебка не искаше да суче като го усети. Сега се пробвах с Лансинох пак, но струва ли ми се или какво не можах почти нищо да изцедя с помпата и отново се депресирах  Sad
По принцип сутрин изцеждам по 100 мл, това ми е рекордът  Joy, през останалата част от деня по 80, 60, 40 мл. Вечер е най-слаб млеконадоят  Laughing И аз на 2 часа изцеждам.
Дактарин крем ми изписаха, но аз съм в Белгия, не знам точно какъв е защото не го купих. Но ако искаш мога да го купя за теб и да ти го пратя (сега по Коледа доста познати ще пътуват към България). Ако искаш да отида да проверя в аптеката за какво става дума и дали имат гела, който на вас ви трябва.

И ние сме 55 см вече  Simple Smile, но сме малко по-леки 4200:)

Хубав ден на всички!

# 586
Внимавайте с Дактарин гел,ако мажете устичките на бебчовците.Много е гъст и може да доведе до задушаване.Доки ми обясни,че заради това са го спрели.

# 587
  • тук и там
shimbite,на сайта на Медела може да видиш от къде можеш да наемеш помпа на Медела-ние бяхме взели от една аптека-по 1 евро на ден е наемът,но плащаш около 25-30 евро за накрайници,шишета и др.-частите които са за индивидуално ползване и остават за теб.Става въпрос за Медела Симфони обаче-двойната помпа,която обикновено ползват във болници-но принципа  на работа е същият.Така поне ще можеш да прецениш дали ще ти върши работа електрическа помпа или не. Peace

# 588
Болките са абсолютно същите и при мен, от дреха, хавлия, малки пръстчета Crazy затова и реших, че нещо ми има защото вече от няколко седмици малката не суче, но болката продължава...

Cry

Аз от самото начало се мажа с ланолин и с една смеска от растителни масла. Може би затова нямам напуквания и рани, само болки. Ще ходим на УНГ лекар, който може да помогне с проблема с езика при нас. Дано това помогне, че понякога съм на ръба от болка, особено нощем, когато му се спи и не си отваря добре устата.

Аз имам Медела Симфони - помпа супер, но сигурно е много скъпа. Моята е под наем от болницата.

# 589
Благодаря за идеята Kaisia, а от коя аптека сте я взели (може и на лични) защото питах в две аптеки в нашия квартал, помпи нямат... Аз даже обмислях варианта като се върна в България след месец да си закупя Медела Суинг (четох добри отзиви за тях).

Успех Hear Again и дано всичко бързо се оправи при вас! И мен ме болеше най-много през нощта, усещах, че ще намразя детето си ако не се взема в ръце. Сега се чувствам в пъти по-добре макар и да не реализирах заветната си мечта да кърмя...

# 590
  • София
Хвърлям ви по едно око от време на време, но хич нямам сили да пиша. Ние сме с колики от първата седмица. Пробвах колиеф, инфакол, чай на Хип и еспумизан, но особен ефект не виждам. Успокоява се за кратко от сешоара и на гърда като го сложа най-вече. Дано да отминат скоро, че на моменти изкуквам...особено вечер по 4-5 часа съм плътно до него...
За зърната ползвах това в началото http://apteka.framar.bg/30007206/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8% … -10-%D0%B3%D1%80-
Имаме си и подарък от болницата, стафилококи в нослето  Close, та и с това се борим. Почиствам нослето с аспиратора, които издърпва с уста. Разбрах, че има и такъв, които се включва към прахосмукачка. Дали е по-ефективен?

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 20:35 от ~Саня~

# 591
Хвърлям ви по едно око от време на време, но хич нямам сили да пиша. Ние сме с колики от първата седмица. Пробвах колиеф, инфакол, чай на Хип и еспумизан, но особен ефект не виждам. Успокоява се за кратко от сешоара и на гърда като го сложа най-вече. Дано да отминат скоро, че на моменти изкуквам...особено вечер по 4-5 часа съм плътно до него...
За зърната ползвах това в началото http://apteka.framar.bg/30007206/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8% … -10-%D0%B3%D1%80-
Имаме си и подарък от болницата, стафилококи в нослето  Close, та и с това се борим. Почиствам нослето с аспиратора, които издърпва с уста. Разбрах, че има и такъв, които се включва към прахосмукачка. Дали е по-ефективен?

Търпение, скоро коликите ще отминат. Ние също ползваме инфакол, но при нас положението вече е търпимо, действа с натрупване.
За аспиратора, също ми отне време до като изчистим сополките и спре хъркането. Аз ползвам такъв, който се дърпа с устата.

Хубав ден от мен и весели и усмихнати бебчета днес!

# 592
  • София
Ние имаме и двата аспиратора, но за бебето ползваме този, който се дърпа с уста.
И моите зърна са чувствителни от по-груби материи, но не мисля, че се дължи на гъбички. Когато кърмя ме боли само първите няколко засуквания, защото малкия по-скоро захапва да не изпусне, после като слезе млякото отпуска захапката и мога да коригирам поставянето. Но определено при правилно поставено бебе кърменето не боли (ако няма някаква физиологична особеност детето). Имам подозрения, че малчо има къса горна юздичка, ще видя педиатъра какво мисли по въпроса.

# 593
Здравейте и от мен. Пиша повече във фейсбук, но ви чета. Малката й тя е с колики и то доста. Пробвахме инфакол, лефакс, сега сме на абоколикен и мисля,че до тук най- добре й действа. И по съвет от групата почнах да пия чай от корен на джинджифил 3 пъти по една чаша и мисля, че има ефект, а и е полезен за мама Simple Smile иначе и моите зърна са така както ги описвате, да не говорим че са изкочили многоо и постоянно са като настръхнали не се прибират ако ме разбирате и това ме дразни мн при допир. Абе изобщо това с кърменето грам не ми е лесно нито страхотно като чувство, но ще видим колко ще издържим Wink

# 594
  • София
Аз не мога да се оплача от кърменето. Даже сега определено и болки нямам.
Каката ме хапеше, така както brumbazuk описва за нейния.

Малката е повече от културна. Реве, но в рамките на поносимото. През нощта се буди по 2-3-4 пъти за ядене, но и това се трае.
Единственото неприятно е, че ака по нощите. И сменям пампата, понеже в началото не проверявах и дупето се беше зачервило. За големите не помня да съм сменяла нощем пампи.

# 595
  • София
Сменям на всяко хранене, ака всеки път. Не мога да го оставя с мръсен памперс цяла нощ, колкото и да ми се спи.

# 596
  • София
Дактарин крем ми изписаха, но аз съм в Белгия, не знам точно какъв е защото не го купих. Но ако искаш мога да го купя за теб и да ти го пратя (сега по Коледа доста познати ще пътуват към България). Ако искаш да отида да проверя в аптеката за какво става дума и дали имат гела, който на вас ви трябва.
Много благодаря за предложението, но успях да поръчам на братовчедка ми да ми донесе от Гърция. А ти защо не го купи?

Идеята с чая от джинджифил ми хареса, ще взема да пробвам. Боян има много газове, а четох, че това е един от симптомите, ако гъбичната инфекция е слезнала в червата и ми е леко притеснено.

Памперс нощем сменям само когато е много пълен, не на всяко ядене. Боян реве много при смяна, особено нощем и гледам да не будим блока излишно  Laughing Акал е нощем не повече от 3 пъти, като единият беше тази сутрин в 7:30. Иначе обикновено я върши тази работа привечер, по 1-2 пъти, рядко по 3 на ден.

# 597
Ама какви са тия бебета, които акат 3 пъти на ден  Grinning

Макс ака на всяко хранене и между храненията. Чак от няколко дни прави почика нощем и не ака докато спи. Снощи ме пусна да спя 6 часа - като преродена съм.

# 598
  • София
Сменям на всяко хранене, ака всеки път. Не мога да го оставя с мръсен памперс цяла нощ, колкото и да ми се спи.
Аз просто нямам спомени големите да са били така през нощта.
Трябваше да излязат пъпчици, за да се усетя да я проверявам нощем какви ги върши.

# 599
Бела пък не е акала от 2 дни, само се гърчи и плаче, незнам как да й помогна.
Да ви споделя ходихме на ортопед, заради подутина на вратлето, което се оказаха скъсани мускулни връзки и ще трябва да правим физиотерапия, но ще се оправи. По- лошото, е че при ехографа на крачетата се оказа че има дисплазия на тазобедрената става( не добре оформена) и сега два месеца ще трябва да носи стремена на Павлик, но след това се надявам да се оправи и  да няма никакви последствия. Ако не беше проблема с вратлето сигурно нямаше да разберем и за дисплазията. След като четох, разбрах че всяко дете трябва да мине през ортопед до 30 ден след раждането, а тези които са били седалищни до 2- рата седмица, никой нищо не ни каза, а са я гледали и в болнизата и педиатърката - два пъти.
Аз продължавам да кърмя и дохранвал, все още ме боли много. От два- три дни повръща почти на всяко ядене не много, реших че може би й е дошло повече, защото не знам колко кърма изяжда, но днес повръща много( на едно от храненията си върна всичко), нямам обяснение ще се обадя утре на педиатърката, да видим тя какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт