НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 53 605
  • 707
  •   2
Отговори
# 570

Симптомите при мен са следните: пареща болка дори при най-лек допир с дреха, ужасна болка при сучене не само в началото, а през цялото време, розови зърна. Дори като изцеждам ме боли, но иначе ще ми спре кърмата окончателно...

Винаги ли е било така или внезапно разви тези симптоми?

Аз имам същите симптоми, но са от захапката на бебето и са от първия ден. Има някакви особености на челюстта и езика и затова боли. Аз виках консултант, който установи това.  Cry

# 571
valentinka880, и при нас беше така, първите две седмици стоеше денонощно върху мен, едвам издържах, бях не човешки изморена. В последствие се оказа, че въпреки денонощното сучене детето си е било гладно, вече я дохранвам за почти месец е качила 400гр. Нямаме никакъв режим, защото яде по час и нещо( кърмене и дохранване), незнам как да й го смятам при започване на ядене или при свършване, така че я оставям да си поиска.
Нощно време, ако спи при нас може да изкара до сутринта без да се буди, но ако успее да си заспи в леглото си се буди на 3 часа да яде.
На мен също зърната са ми червени, и ме болят непрекъснато, най- силна е болката в началото като започне да суче, явно има нещо.

# 572
Здравейте момичета, как сте? Как са малките сладурчета?
Тази вечер успях малко да поспя, будеше се на 2 или на 3 часа, което е много добре като се има на предвид че през деня на издържа повече от час.
И аз вече започвам да си мисля че остава гладен Confused но пък снощи му направих АМ и едвам изпи 30 грама.
Много плюе, почти не го преглъща, ужас е. На всичкото отгоре вчера изобщо не е акъл, днес за сега също. А по принцип ака най малко по 2, 3 пъти на ден Confused Не знам какво да мисля, нормално ли е?

# 573
Здравейте мами,

Да докладвам относно гъбите. Днес бяхме на преглед, основно за малката, но питах и за моите терзания. Това, което педиатъра установи, е че бебето няма млечница  ooooh!, огледа обстойно с фенерче цялата устна кухина, но аз й обясних, че не кърмя и може би затова... За мен каза, че не знае дали имам гъби или не защото не се били виждали с просто око на това място  Cry Предписа ми Дактарин за всеки случай, но си призна, че малко на сляпо ме лекува...

Hear Again така като се замисля, имах подобни симптоми и в началото, но не беше толкова болезнено, но зърната ми бяха розови още от болницата. Всъщност аз получих, т.н. млечен блистер на едното зърно (бяло връхче, много болезнено) и оттам започнах да давам само другата гърда, която на свой ред се повреди окончателно и така... Голям мазохизъм беше докато не се взех в ръце и не започнах да цедя... Но сега започна да боли дори и с помпата. Вече не знам. Понеже изчетох сума ти материал относно кърменето, много ми се искаше да се получи, та там пишеше, че кърменето не само, че не било болезнено, а било и приятно (такова усещане никога не съм имала) и затова реших, че след като толкова ме боли сигурно ми има нещо и така си диагностицирах гъбите... Ох стана много дълго и объркано, за което се извинявам...

valentinka880 относно акането може и по няколко дни да не ака бебето, въпреки че когато е на кърма май по-често се случват тези неща. Помня, че единият ми син го чакахме по 3-4 дни, запичаше се от АМ. И все пак се обади на педи ако нещо те притеснява.

# 574
И днес ако не се изака ще се обадя на педи.
Аз като кърмя имам някакви болки но не на гърдата от която кърмя а другата. Примерно ако кърмя от лявата започва да ме наболява дясната и обратното. И аз едно обяснение дадох Embarassed дано сте ме разбрали.
Иначе в началото доста ме боляха зърната при самото кърмене, но вече нямам този проблем.

# 575
Мами, и аз да се оплача... Мойта бебка е вече на 20 дни и от 4-5 дни няма спане през нощта  Shocked Почнаха й коликите на 8ия ден, после малко по-поносимо стана, но от няколко дни като започне към 22-23ч ту задрямва, ту се сепва от болката и проревава - така цяяяла нощ и като заспи сутринта, става чак на обяд, яде и пак заспива непробудно...
И аз при кърменето имам доста болки, но чакам "чудото" да се случи и да стане приятно. Дано да дочакаме всички  Laughing
Успех на всички мами - дано болежките бързо да се свършват Peace

# 576
  • тук и там
Ние днес бяхме на консултация-Емил е+1,300кг от рожденното си тегло и съответно +1,500кг от теглото с което ни изписаха от болницата и е порастнал с цели 4см и половина Shocked.Тежи 4,720 кг и е 56,5 см.Казаха ни че върви  над средната норма и по двата показателя.Продължава със коликите,има минимум по 3 часа на ден,обикновенно по едно и също време .Давам Био-гая,Абоколикен в млякото и Инфакол -подобрението е минимално.Днес ни изписаха и някакви хомеопатични капки-и тях ще пробвам.

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 09:26 от Kaisia

# 577
Браво на детето, върви си отлично! Все така и занапред! От изброените само абоколикен не съм давала. Не искам да те обезкуражвам, но ефектът беше много слаб. Минах на колийф и като че ли засега действа най-добре, но просто облекчава, не ги е премахнал и не запича. И газовете и къркоренето са по-малко.

# 578
Hear Again така като се замисля, имах подобни симптоми и в началото, но не беше толкова болезнено, но зърната ми бяха розови още от болницата. Всъщност аз получих, т.н. млечен блистер на едното зърно (бяло връхче, много болезнено) и оттам започнах да давам само другата гърда, която на свой ред се повреди окончателно и така... Голям мазохизъм беше докато не се взех в ръце и не започнах да цедя... Но сега започна да боли дори и с помпата. Вече не знам. Понеже изчетох сума ти материал относно кърменето, много ми се искаше да се получи, та там пишеше, че кърменето не само, че не било болезнено, а било и приятно (такова усещане никога не съм имала) и затова реших, че след като толкова ме боли сигурно ми има нещо и така си диагностицирах гъбите... Ох стана много дълго и объркано, за което се извинявам...

Ъхъ, и аз четох колко е лесно и оргазмено кърменето... В интерес на истината от всичките ми приятелки, роднини и познати само една каза, че никога не е имала болка. Според специалистите болката не била нормална, но аз четох, че едно 90% от жените я имат в началото. При някои жени пък има и по-сложни ситуации - проблеми с езичето, с челюстта, с устните - които не винаги са поправими. В моя случай седя и чакам бебето да го израсте. Боли ме почти на всяко хранене и най-вече от случаен контакт с дрехи и хавлии или пък ако бебето ме закачи. Един ден ревеше и размахваше ръце и ме одра по зърното. Аз ревнах по-високо от него.

Въобще раждането без епидурална ми се стори песен пред тия изпитания с кърменето. Дано ни мине и на двете скоро и да можем да му се порадваме и ние на това кърмене.

# 579
Пожелавам ти го от сърце  Hug. За мен вече е късно, аз се отказах от кърменето, искаше ми се поне още малко да успея да изцеждам, но ако не спрат болките виждам, че и това ще ми опротивее  Cry

Който ползва помпа може ли да сподели дали е доволен, защото с моята ръчна помпа на Авент зорът да се изцеждам 7-8 пъти на ден е доста голям. Не ми е важно да печеля време, а да открия щадящ вариант за гърдите ми  Embarassed Гледах Медела мини електрик и се чудех дали няма да са по-добър вариант  newsm78. Ще съм благодарна ако някой сподели   bouquet

# 580
Аз от първия ден се цедя с ръчна помпа на Бертони.В началото ставаше бано,но сега за около 10 мин. изцеждам около 200мл.Наболява ме леко,ако са много пълни гърдите-примерно ако сме били на разходка за около 3-4ч.Иначе се цедя през около 2ч.
С каката ми беще некомфортно кърменето първите 2 сед,после ми стана приянто.Няма за мен по-хубава гледка от сучещо бебе.За съжаление се отби на 2мес. и после само се цедях и давах от шише.
Нормално е когато бебето суче от едната гърда,другата да наболява.Все пак тя се пълни с мляко и боли повече,ако има запушени канали.
Аз имах доста запушени каналчета,когато се прибрахме от болницата.Отпуших ги с много горещ душ и масаж.Сега вече всичко е наред и не ме болят.

# 581
  • София
С каката много ме болеше в началото. То по едно време направо кожата се обели. С баткото в началото цедях, понеже беше в болница и пак болеше в началото.
Сега с Ева първия ден нещо явно не я слагах добре или тя не захапваше хубаво и не беше приятно усещането. Но я понаместих и след това не съм имала проблем с болки при сукане.

# 582
Имам електрическа помпа и на Авент и на Медела. За мен са абсолютно еднакви. Ако има какво да се изцеди, и двете еднакво го изцеждат.

# 583
  • София
shimbite, какъв Дактарин ти изписаха? Че гелчето го няма в аптеките, спрян е вноса. Аз се принудих да го поръчам на познати да ми го донесат от Гърция.
За помпата - с баткото имах ръчна Авент и електрическа Медела. Ел. я купих, защото почнаха ужасно да ме болят ръцете от постоянното стискане на помпата, но иначе не мисля, че е по-добра. Като идея мога да ти препоръчам да пробваш да махнеш силиконовия маншон на Авент-а, само с пластмасовата фуния да остане. По мои наблюдения, понякога помпата много силно засмуква и този силикон стиска много силно.
А мажеш ли се с някакви кремчета? Аз ползвам на Авент крема за зърна, но той е само овлажняващ и вчера си поръчах Лансинох, надявам се той да облекчи поне малко болката. Че и моите зърна са точно както ги описва Hear Again - при всеки допир от дреха, кърпа или малките тънки пръстчета на бебето(от тях изпитвам ужас вече!) цялото ми тяло подскача от болка.

Забравих да се отчета с мерки - на 16ти бяхме на консултация - Боян вече е 4.600кг и 55см. Станал е едно малко прасенце с бузи, гуша и кълки Grinning

# 584
Болките са абсолютно същите и при мен, от дреха, хавлия, малки пръстчета Crazy затова и реших, че нещо ми има защото вече от няколко седмици малката не суче, но болката продължава...
Мажех се с Лансинох в болницата, но бебка не искаше да суче като го усети. Сега се пробвах с Лансинох пак, но струва ли ми се или какво не можах почти нищо да изцедя с помпата и отново се депресирах  Sad
По принцип сутрин изцеждам по 100 мл, това ми е рекордът  Joy, през останалата част от деня по 80, 60, 40 мл. Вечер е най-слаб млеконадоят  Laughing И аз на 2 часа изцеждам.
Дактарин крем ми изписаха, но аз съм в Белгия, не знам точно какъв е защото не го купих. Но ако искаш мога да го купя за теб и да ти го пратя (сега по Коледа доста познати ще пътуват към България). Ако искаш да отида да проверя в аптеката за какво става дума и дали имат гела, който на вас ви трябва.

И ние сме 55 см вече  Simple Smile, но сме малко по-леки 4200:)

Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт