С метнатия одеал,с лак,прическа и без фал, действаме до заветния финал! (над 35)

• 24 718
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
  • В полите на Пирин планина
Рансън, Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава и в най-скоро време да бъдеш мама!

# 496
  • В градината...
Свидетелства за съдимост се издават и за чужденци, то си го пише в наредбата http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135581532 обаче си е само за присъди в Бг. По принцип ще имаме единна информационна система за съдебно минало в целия ЕС, но кога ще стане, не знам. Т.е., ако си осъждан в друга държава на ЕС, тук също ще излиза присъдата като инфо. https://e-justice.europa.eu/content_criminal_records-95--maximize-bg.do

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 18:20 от perunika

# 497
Дари, направо зададе въпрос с повишена трудност  ooooh! Взимам извара в едни такива плоски квадратни прозрачни опаковки от 500 грама, като вакумирани, със син етикет. Но убий ме, не мога да ти кажа ни производител или име  newsm78 Утре като отида до магазина ще погледна и ще ти кажа. Но мисля, че всяка по-безсолна извара ще ти свърши работа. Ако е по-солена - увеличаваш захарта  Joy

# 498
  • В градината...
Даре, да ти кажа ли и моя чийзкейк - без печене, лесен и много свеж  Thinking

# 499
За медицинското гледам в Наредбата, че се изисква ако има прекъсване над 3 месеца, но то така или иначе не е проблем, при ЛЛ тази работа ще я свърша за нула време.

Grinning Не си прочела добре. При започване на работа - задължително. Иначе инспекция по труда ще изяде работодателя с парцалите. Ако по някаква причина прекъснеш работа по трудовия си договор над 3 месеца, заболяване, неплатен, то отново ще ти се наложи да си вадиш медицинско.
Доколкото разбирам, мъжа ти ще има достъп до лични данни на клиенти - имена, мейли, телефони. Няма шеф, който би рискувал глоба за да го назначи без свидетелство. За съжаление, вие сте частен случай. Зная, че това, което пиша сигурно ще те разочарова, но знам как ни гледат за всички документи на служителите и ми е ясно защо го искат. Нямам представа, обаче, как да ти помогна.  Hug

# 500
Танзу, има време до другия уикенд ..... когато ходиш ще видиш.

Перу, я кажи и твоя.

И етърва ми прави "чудесен чийзкейк" ... направо невероятен и неповторим! Бисквити и заквасена сметана с пудра захар ... просто неповторим "чийзкейк". Всички останали не стрували нищо .....

Танче, тия балкони в подписа ти - твои ли са всичките? Много цветни и свежи.

Оф, аз едно месо сложих да готвя и викам за разкош малко червено винце да му турна, а то така го оцвети ... явно доста боичка има в него.

Амурчо
Скрит текст:
Чл. 35. (1) Заявлението за издаване на свидетелство за съдимост трябва да съдържа:
1. собственото, бащиното и фамилното име и адреса на лицето, за което се иска свидетелство за съдимост;
2. ЕГН на лицето, за което се иска свидетелството за съдимост, ако е български гражданин, или ЛНЧ, ако е чужденец;
3. деня, месеца и годината на раждане на лицето, за което се иска свидетелството за съдимост;
4. месторождението на лицето, за което се иска свидетелството за съдимост;
5. гражданството на лицето, за което се иска свидетелството за съдимост;
6. собственото, бащиното и фамилното име на бащата и майката на лицето, за което се иска свидетелството за съдимост;
7. целта, за която се иска свидетелството за съдимост, а когато е за постъпване на работа - точната длъжност.
(2) Когато свидетелството за съдимост се иска за починал възходящ, низходящ, съпруг, брат, сестра, този, който иска свидетелството за съдимост, посочва в заявлението и собственото, бащиното и фамилното си име, адрес за кореспонденция и прилага удостоверение за наследници.
(3) Когато свидетелството за съдимост се иска за жив възходящ, низходящ, съпруг, брат, сестра, този, който иска свидетелството за съдимост, посочва в заявлението и собственото, бащиното и фамилното си име, адрес за кореспонденция и прилага изрично писмено пълномощно, а когато е за други лица - изрично нотариално заверено пълномощно.
(4) Когато собственото, бащиното и фамилното име на лицето, за което се иска свидетелството за съдимост, са променени след навършване на 14-годишна възраст поради встъпване в брак, осиновяване или на други основания, в заявлението се посочват и имената по рождение.
(5) (Доп. - ДВ, бр. 14 от 2013 г., в сила от 15.02.2013 г., доп. - ДВ, бр. 58 от 2014 г., в сила от 15.07.2014 г.) При подаване на заявление за издаване на свидетелство за съдимост се представят в оригинал лична карта, препис от акта за раждане или удостоверение за раждане в оригинал или нотариално заверено копие или друг документ, издаден от компетентен орган, удостоверяващ данни за родителите на лицето, което иска свидетелството за съдимост.
(6) В заявлението се посочва постановената съдебна реабилитация или амнистията, ако има такива, и се представят необходимите доказателства.
(7) Служителят от бюрото за съдимост при приемане на заявлението по ал. 1 извършва проверка за съответствието на посочените в него данни с представените документи.
(Sunglasses (Нова - ДВ, бр. 14 от 2013 г., в сила от 15.02.2013 г.) Свидетелство за съдимост може да се заяви и без посочване на информацията по ал. 1, т. 7, с изключение на случаите по чл. 33, ал. 2, т. 2 и 3. В този случай свидетелството за съдимост не може да послужи за цел или постъпване на работа, когато закон или указ не заличават последиците от осъждането или наложено административно наказание по чл. 78а НК.

Виж какво ти извадих от линка дето Перу пусна. Подчертала съм ти какво е задължително по закон. Трябва ви документ, удостоверяващ данни за родителите на лицето, което иска свидетелството за съдимост. Не могат ли неговите родители да го снабдят с такъв документ? Че Пенка и Иван имат дете Драган. Също би свършило работа по закон.

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 18:33 от DarinaK

# 501
Да ви се невидят и чийзкейковете- утре ще трябва да ходя да купувам продукти.

# 502
  • София
Кей,  Hug
Благодаря за разяснението, че аз го тълкувах, че когато между 2 трудови договора имаш повече от 3 месеца, тогава трябва медицинско. Но то така или иначе не е проблемно.

А иначе ММ в БГ вече 6-та работа сменя, и все в кол центрове като клиентски съпорт, че то като не знае български няма какво друго да работи, но ей на за първи път някой му иска такова свидетелство, иначе до сега да си е извадил акт за раждане като си е ходил, ама не се е налагало.

А и както Перу казва за сега се отразява само инфо за БГ. Да не говорим, че имат някаква контракторска фирма, която да проучва миналото на всички бъдещи служители, та един въпросник попълвах над 10 листа, че той с такива сръдкави бюрократични неща няма нерви се занимава.

# 503
Перу, дай де, аз ако има по-мързелива рецепта, веднага ще я пробвам  Joy ненавиждам си кухнята в момента, и затова не се задържам в нея  Sick

# 504
  • В градината...
Цяло лято гощавах с него гости и много го харесаха
Скрит текст:
един пакет чаени бисквити с масло /тези най-ми паснаха/, ги пускам в чопъра с една бучка масло - към 30гр. После по същия начин както на Танзу - натъпквам в тава с махащ се пръстен дъното. Този блат е по-тънък, но то и няма нужда от повече. Самият кейк после се реже на не големи парчета и бавно го ядем. Така, бисквитите в тавата, добре натъпкани - в хладилника да се стегнат. През това време разбивам 1 заквасена сметана от 400гр.  с малко пудра захар, 2 кутийки крем-сирене за мазане, безсолно /има на кауфланд такова/ или рикота /тя е по-финия вариант на изварата. Но аз си го правя с крем-сиренето. Не му трябва много разбиване, че последният път и без миксер го правих. Слагам 1 малко бурканче сладко от тъмни плодове или смокини, нарязани, накрая 1 п.желатин, разтворен с малко вода със сока от сладкото. Тази смес отива върху бисквитите да се стегне. Като стегне, заливам със сироп,  разтворен с още един пакет желатин, пак на водна баня. Става като розов филм отгоре, когато стегне. Сироп правех от ягоди, киснати в захар, може и малини, къпини, вишни - лятото. Сега - сок от компот, а може и химически уж натурален сок, но да не е като нектар, ами прозрачен, но от тъмни плодове

# 505
  • София
Дари,
Скрит текст:
И аз го четох това, но той тук като документи има единствено задграничния си паспорт. Доскоро и шофьорска книжка, но сега си направи българска и от КАТ му взеха холандската. А от съда искат акт за раждане или нещо, което да наподобява такъв, понеже там пишело родителите.

# 506
  • В градината...
Тук в общините имаме удостоверение за родствени връзки. Там дали нямат нещо подобно. В него пише каква е връзката между 2 лица.

# 507
Перу, и твоят е записан, прошнурован и прономерован, в три екземпляра, под индиго ..... после ще споделя кой от двата варианта повече се е харесал в къщи.

Ми Амурчо - да пробва някакъв документ да извадят родителите му или единия от тях - че те имат дете еди кое си. Те не могат ли да го направят? И после ще го преведете тук, което пак е мнооооооооого сложно.

# 508
  • В градината...
Даре,
Скрит текст:
желатинът за сиропа може да е по-малко,а да се сложи повече в другата смес,  да е сигурно, че ще стегне, че понякога желатинът е калпав

# 509
Няма такова нещо за ИТ , много проверки съм минавала , и никога не са искали свидетелство за съдимост , като цяло какво значение има - тези които имат присъди нямат право да работят до живот ли !!
Виж ако си е правило разписано за фирмата може , но това за инспекцията не е вярно !За медицинско обаче искат !

Общи условия

Активация на акаунт