С метнатия одеал,с лак,прическа и без фал, действаме до заветния финал! (над 35)

• 24 721
  • 722
  •   1
Отговори
# 480
Ханна за партито май ще почакаш до другата седмица.Това скорпионче май ще излезе по-инато и от мен.Радвам се,че при каката нещата са се развили по най-добрия начин.
С тези торти и сладки неща дето показвате,главата ми все в хладилника навряна.
Фокси да оздравяваш бързо,чистия въздух и компанията на чужд мъж може и да помогнат.
Уанче не бързай с тестовете.Понякога и 1% стига.

# 481
  • В градината...
Кей, милост нямаш    

# 482
Разбира се Дари,
Скрит текст:
Долен блат
2 опаковки по 200гр. обикновени бисквити /ползвам само на победа, мисля че беше по 180гр. Опаковката/
200гр. масло /аз лично слагам маргарин, щото ми е много трудно разбъркването на маслото/
½ чаена чаша готово сварено кафе
Смилам бисквитите /имам пасатор с купа за нарязване, ама може с блендер, или друго пособие, може и на ръка ама остават малко по-едри парченца/. Слагам в голяма купа, слагам маргарина и изсипвам кафето. Мачкам с голяма дървена лъжица, докато се получи напълно хомогенна смес. Става като меко тесто. Ако е много твърдо, може да се добави още малко кафенце. В тавичка със свалящо се дъно /много важно условие, щото няма вадене ако не е свалящо се дъното/ разстилам по цялото дъно, като натискам с длан и оформям с пръсти. По целия край на тавичката с палеца задигам лекичко тестото. Това с цел течността отгоре да не протича от тавата, а и за по добър външен вид при сервиране.

Горен блат
4 яйца
1 бр. малка кофичка заквасена сметана /мисля че са по 200гр./
300гр. извара
1 ½ чаени чаши захар
Ванилия – по желание /аз не обичам и не слагам, пак става със страхотен аромат/
В купата, в която съм бъркала другия блат разбивам с миксер яйцата, добавям захарта, сметаната и изварата /ванилията също ако решиш да слагаш/. Не се престаравам с бъркането. Просто да стане хомогенна смес, няма нужда захарта да се е разтопила.

Изсипвам върху долния блат. Пека в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, около 40минути. Но при всяка фурна е различно. Разбирам, че е готов, когато се позачерви отгоре. Хваща една коричка, като пипна леко с ръка отгоре коричката не се пробива, но е рехаво отдолу. Не е добре да става твърда горната част на кейка както при другите. Не се проверява с клечка. Ако много бързо се зачерви отгоре, а е прекалено течен все още горния блат, може да се сложи едно парче фолио за да не прегори най-горната част. Не се притеснявам и да отварям фурната. Няма изкуствени набухватели, от които да спадне. Накрая изключвам , отварям вратата на фурната, след 5 минутки направо вадя. Оставям да отдъхне и да се поохлади, но да не е изстинал напълно. Отлепвам със силиконов нож отстрани, отварям лекичко формата и помагам със силиконовия нож, ако все още не е отлепен от всички страни. След като съм се уверила, че формата може да се отваря спокойно, я затварям наново. Мажа със сладко или конфитюр от боровинки /може и друго, просто ние с боровинки го харесваме най-много/. Прибирам в хладилника. Най-добре е да се консумира на следващия ден. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ да се опитва топъл или недостатъчно охладен – ГАДЕН Е!
Звучи сложно, но е много бърз сладкиш-торта и никога не съм имала фалове с него.
Захарта може да се променя – да се намали или увеличи. Зависи кой как обича, и зависи колко е сладко и сладкото или конфитюра, с които се маже отгоре.

# 483
Кей, страхотно изглежда тортата. От къде могат да се намерят тези блатове?
магазини "Берьозка" или там, където продават руски стоки
Така изглежда кутията
Скрит текст:

# 484
Има един руски магазин в Стара Загора. От там си пазаруваме риба с ММ. Ще проверя за тези блатове следващия път.

# 485
  • София
 Simple Smile Сдобила се вече с достъп до албумчето и аз се джитнах там.

Ако някой се занимава с Човешки ресурси, имам едно питане: ММ трябва да постъпи на нова работа и една девойка от "ЧР" му изпратила списък с документи, които да й занесе, за да му изготви трудов договор. Един от задължителните, според нея по закон, документи, които му иска е свидетелство за съдимост - а той ще отговаря на клиенти по телефон и мейл. Както и да е, по принцип свидетелство за съдимост се вади лесно, ноооо.... за да ти го издадат искат акт за раждане - оригинал. ММ обаче е "вносен" и такава тапия си няма и няма как да си извади свидетелство за съдимост и се получава малко Параграф 22. И вече 3 поредни мейла тази умница му пише как без свидетелство за съдимост тя договор няма да му пусне, той 3 пъти обяснява как бе акт за раждане свидетелство не щат да му издадат и й предлага, когато в бъдеще си пътува до родното място да си извади акт за раждане и тогава да си направи нашенското свидетелство за съдимост. Онази мома обаче се е закучила, че ако не й отнесе свидетелство за съдимост, няма да му направи изобщо договор. Дайте някакъв акъл, плийз!

# 486
Аморучо по принцип е задължително, не знам обаче как стоят нещата с чужденци  newsm78

Може и да греша, но нямаше ли някаква вратичка, че ако са минали по-малко от 6 месеца от предходната месторабота не е необходимо Thinking

# 487
Танзу, благодаря ти много. За другия уикенд ще се пробва! Звучи ми лесно, но като не съм правила .... Много подробно си го описала   bouquet А не съм ползвала никога извара - каква да взема?

# 488
amoruccio  твоя мъж ЕНЧ няма ли?

# 489
  • София
Хоупче, има си ЛНЧ (еквивалента на нашето ЕГН), но за свидетелството за съдимост лелките там упорито си искат оригинал на акт за раждане....

А по принцип тсвидетелството за съдимост не би трябвало да е задължително изобщо за някаква такава "безотговорна" длъжност. Дори на онази девойка ЧР й пратих извлечение от наредбата:

НАРЕДБА № 4 от 11.05.1993 г. за документите, които са необходими за сключване на трудов договор

Чл. 1. За сключване на трудов договор са необходими:
1. личен паспорт или друг документ за самоличност, който се връща веднага; . документ за придобито образование, специалност, квалификация, правоспособност, научно звание или научна степен, когато такива се изискват за длъжността или работата, за която лицето кандидатства;
3. документ за стаж по специалността, когато за длъжността или работата, за която лицето кандидатства, се изисква притежаването на такъв трудов стаж;
4. документ за медицински преглед при първоначално постъпване на работа и след преустановяване на трудовата дейност по трудово правоотношение за срок над 3 месеца
5. свидетелство за съдимост, когато със закон или нормативен акт се изисква удостоверяването на съдебно минало;

Та дори и медицинско не би трябвало да искат, когато няма прекъсване на стажа повече от 3 месеца, а пък свидетелството за съдимост е само за определени длъжност и изискването за тях е в съответния закон за тези длъжност - армия, МВР, или ако си МОЛ...  В един счетоводен форум  тъкмо чета, че "често работодателите допускат грешката да задължават всички постъпващи работници да представят свидетелство за съдимост, без такова да се изисква за заеманата длъжност". Но с девойка "ЧР" да излезеш на глава си е живо приключение. Проблемът е, че няма как да си извади свидетелство, иначе изобщо не бих се впускала в обяснения с нея, т.к. това отнема повече време и енергия отколкото да припне човек до Нотариата и да си извади.

# 490
Амурчо, ако пък знаеш какви формуляри попълвахме в къщи, че ММ работи с класифицирана информация ...... после идва кварталната да разпитва съседите ....

Не може ли някой да му изпрати на ТМ акта за раждане? Или да пробвате при друга девойка в същата служба? Или да потърсите началника на девойката?

# 491
  • София
Shocked Дори и не знаех "кварталите" има ли ги още, камо ли пък, че вършат нещо...

а ММ изобщо няма акт за раждане. Може да иде да си извади нещо наречено "Proof of Birth", но за него се подава молба лично в кметството по месторождение и това чудо е с валидност 3 месеца.

А иначе тук в съда без акт за раждане не издават свидетелство - то си им е в изискуемите документи по наредба, така че в съда няма как да се заобиколи наредбата.
Но не виждам на момата от ЧР за чий й е - за нея по наредба такъв документ не е задължителен. Но на някои хора малко власт само да им дадеш и те вече се мислят за господ.

# 492
amoruccio, няма да се разберете с ЧР. По-добре, ТМ да говори директно с шефа. Добре, дори и да представи ТМ акт за раждане, как ще му издадат свидетелство за съдимост от наш съд? Странно ми е.
За медицинското не си права. Изисква се при постъпване на работа във всички случаи.

# 493
  • София
За медицинското гледам в Наредбата, че се изисква ако има прекъсване над 3 месеца, но то така или иначе не е проблем, при ЛЛ тази работа ще я свърша за нула време.
А за свидетелството - да, искат му такова от БГ съд Simple Smile)) Иначе извън БГ можа да си е пълен бандюга...изобщо пълен абсурд. Но ако не беше мисията невъзможна да го извадим въобще и не бих се разправяла с хора от ЧР.  Thinking
На него вече даже му писна от момата, та последните мейли аз ги пиша от негово име, че той до сега да й е теглил една...
Иначе проекто бъдещия му шеф е някъде из Латинска Америка и единствения контакт, който тук има е въпросната девойка и тя го раздава на по-шеф от шефа.

# 494
  • София/Стара Загора
Кей, тортата не само отвън е страхотна, а и отвътре, голяма си майсторица, браво, много се радвам на хора, на които им идва отвътре да се занимават със сладки неща, аз обичам, но не ми се отдава много-много, ама не ми пречи да се пробвам

Ханна, почувствах такова облекчение от новината за дъщеря ти, много ви мислех, важното е, че сега на спокойствие може да се радвате на Ониние Лора и на бременността на момичето ти

Аз съм вече при мама и татко и няма по-голямо щастие за мен в момента, а за да е пълна къщата днес брат ми ще оставят племенника, който е на 3 год. с преспиване и лудницата ще е пълна

Предполагам, че нещо съм пропуснала, но ще наваксам тия дни

Общи условия

Активация на акаунт