Лежащи, бъдещи майки, заповядайте да не скучаем - тема 32!

• 75 369
  • 815
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте.
Аз съм в 22 г.с. и вчера бях на фм при МАрков, който ми каза, че шийката ми е мн скъсена 1,8-2 см. и шанса да износя това бебе е 50 на 50... От вътр има и леко разкритие. За серклаж е мн трудно защото не е сигурно че ще задържи конеца на такава малка площ и ми остана варианта лежане с лекарства. Много ме е страх... Това ми е трета бременност. Първата завърши фатално в 37 седмица , от втората имам прекрасна дъщеря родена в 36 г.с. А сега това просто ми дойде в повече. Има ли някоя мама с моя проблем и дали ще помогне лежането поне до 7 месец... Док каза че този месец и половина е критичен, но ми звучеше всякаш ме е отписал... Извинявам се за черния пост, но съм в стрес и не мога да се успокоя...

# 46
Здравейте.
Аз съм в 22 г.с. и вчера бях на фм при МАрков, който ми каза, че шийката ми е мн скъсена 1,8-2 см. и шанса да износя това бебе е 50 на 50... От вътр има и леко разкритие. За серклаж е мн трудно защото не е сигурно че ще задържи конеца на такава малка площ и ми остана варианта лежане с лекарства. Много ме е страх... Това ми е трета бременност. Първата завърши фатално в 37 седмица , от втората имам прекрасна дъщеря родена в 36 г.с. А сега това просто ми дойде в повече. Има ли някоя мама с моя проблем и дали ще помогне лежането поне до 7 месец... Док каза че този месец и половина е критичен, но ми звучеше всякаш ме е отписал... Извинявам се за черния пост, но съм в стрес и не мога да се успокоя...
Здравей мила. На мен ми направиха серклажа точно в 22-ра седмица. Верно, шийката беше по-дълга, но беше центрирана, омекнала и пропускаше пръст. Доки действа бързо и слава Богу, бебинка се роди жива и здрава. Естествено спазвах и режим на лежане, утрогестан вагинално до самия край, той помага да набъбне шийката. Ти от къде си, имаш ли контракции? Според мен бързичко потърси второ мнение. Не се отчайвай, а действай навреме. Много добре разбирам през както преминаваш, всички тук биха те разбрали.  Hug

# 47
Blueyed, пия утрогестан 3х2 и магнерот 3х2. От София съм иначе. Каза ми док че ако правя серклаж ще бъде на горещо и пак няма гаранция... За сега лежа и нз дали правилно постъпвам. Защото на 1,8 см док каза че е много малко мястото за което ще се хване конеца и може да се скъса... Плюс инфекция и т.н. Има ли някоя успяла без серклаж като мен?

# 48
Blueyed, пия утрогестан 3х2 и магнерот 3х2. От София съм иначе. Каза ми док че ако правя серклаж ще бъде на горещо и пак няма гаранция... За сега лежа и нз дали правилно постъпвам. Защото на 1,8 см док каза че е много малко мястото за което ще се хване конеца и може да се скъса... Плюс инфекция и т.н. Има ли някоя успяла без серклаж като мен?
Със сигурност има! Но нищо не пречи да получиш и второ мнение. А за утрогестана действието му през устата е различно. Вагинално действа директно на шийката. При почти всички ни имаше добър ефект.

# 49
  • Стара Загора
Ladybebi здрaвей! Нa мен ми открихa късa  шийкa нa мaткaтa в 17 седмицa- беше 2см. Лекaря ми тогaвa кaзa, че е рисковaно и късно зa серклaж и щее пробвaме сaмо с хaпчетa. Зa съжaление обaче тя продължи дa се скъсявa и в 22 седмицa мипля беше вече 1 см,което е много мaлко и късно зa серклaж според моя лекaр и твърде рисковaно. Приехa ме в болноцa зa три дни зa вливaне нa мaгнезий и aнтибиотик. Общо взето от 17 седмицa съм нa легло със стaвaне сaмо до тоaлетнa,бaня и прегледи. Пия мaгнерот 3x2,но шпa 3x2 и утрогестaн 2x2. Утрогестaнa пия 2 сутрин през устaтa,a вечер 2 вaгинaлно. Сегa съмв 31 седмицa и всеки ден се моля и нaдявaм дa стигнем колкото може по близо до термин и всичко дa бъде нaред. Знaя през кaкво преминaвaш, но вярвaй и се моли. И кaкто сa ти писaли и другите потърси и второ мнение зa твое усяокоение. Пожелaвaм ти успех и здрaво доносено бебче.  Heart Eyes

# 50
  • София
Здравейте,
и аз като вас пазя леглото,но нали темичката е късметлийска,затова съм сигурна,че всяка една от нас ще е Победител!
Момичета-аз съм с ревия тоталис и ми казаха да не правя нищо-само да почивам (в 22 г.с.съм).
Обаче аз имам и друго дете-на 4г.,за което няма как да спра да се грижа.Е,да,мъжа ми вече  върши  всичко,но и аз ставам да оправя детето за градина,да го ложа да си легне.Даже снощи станах да наготвя.
Споделете вие как прекарвате деня си?
Как се справяте с "ограничителната заповед" за движение? Cry

# 51
Ladybebi здрaвей! Нa мен ми открихa късa  шийкa нa мaткaтa в 17 седмицa- беше 2см. Лекaря ми тогaвa кaзa, че е рисковaно и късно зa серклaж и щее пробвaме сaмо с хaпчетa. Зa съжaление обaче тя продължи дa се скъсявa и в 22 седмицa мипля беше вече 1 см,което е много мaлко и късно зa серклaж според моя лекaр и твърде рисковaно. Приехa ме в болноцa зa три дни зa вливaне нa мaгнезий и aнтибиотик. Общо взето от 17 седмицa съм нa легло със стaвaне сaмо до тоaлетнa,бaня и прегледи. Пия мaгнерот 3x2,но шпa 3x2 и утрогестaн 2x2. Утрогестaнa пия 2 сутрин през устaтa,a вечер 2 вaгинaлно. Сегa съмв 31 седмицa и всеки ден се моля и нaдявaм дa стигнем колкото може по близо до термин и всичко дa бъде нaред. Знaя през кaкво преминaвaш, но вярвaй и се моли. И кaкто сa ти писaли и другите потърси и второ мнение зa твое усяокоение. Пожелaвaм ти успех и здрaво доносено бебче.  Heart Eyes
Аз не усещам контракции освен чат пат това стягането , неболезнени. Направо не знам какво да правя. Днес бях при друг доктор и искаше да направи вагинален преглед, но аз отказах, защото носех перфектна снимка на шийката, а и защото не съм сигурна дали искам да рискувам с този серклаж. Аз утре ще отида и при гинеколожката ми да видя и тя какво ще каже... Много е трудно да се вземе такова решение ... И в двата случая не ми дават гаранция и няма как да кажем например серклаж 51 % а без 49% .за това не мога да реша...

# 52
На всичкото отгоре бебка ме рита точно там където е шийката и го усещам мн неприятно... Ще полудея от притеснение.

# 53
На всичкото отгоре бебка ме рита точно там където е шийката и го усещам мн неприятно... Ще полудея от притеснение.

Мила казаха ли ти от какво се скъсява шийката?И аз в началото бях с леко скъсена, която впоследствие се удължи от лежането и утрогестана вагинално! И аз сега съм с неболезнени контракции, и мен ме е много страх от тях да не се скъси! И аз бях при Марков, преди една седмица и каза че шийката ми е ОК! Видях че си се записала при Мартенските мами, и аз съм там!В началото много четях за серклаж, и за др Сигридов, няма да сгрешиш ако му се довериш, само хубави неща съм чувала, и доколкото знам само той се съгласява за серклаж на горещо, тоест след 16 г.с и при силно скъсена шийка! Стискам ти палци, успех и пиши да кажеш как е минал прегледа!

# 54
Butterfly не ми казаха от какво,  но са мн факторите. Преумора , контракции, предходни раждания и т.н. 

# 55
  • София
ladybebi и според мен както Butterfly е  писала може да потърсиш като второ мнение д-р Сигридов. Гаранция за нищо няма, но може да опиташ. Лежи и почивай, взимай утрогестана вагинално, но според мен също трябва да се види кое пичинява скъсяването. Не веднъж съм споделяла, ще го напиша пак- на сестра ми и бе направен серклаж на горещо при излязъл околоплоден мехур и шийка под 1см в 19г.с. Роди племенницата ми в 38г.с. Пожелавам да имаш същия късмет. Трябва много да се пазиш, тя ставаше наистина само да пишка. Прегръдки и успех. Praynig

# 56
  • София
Здравейте, момичета!  Hug
Аз съм със седклаж, направен ми от др. Дяволов, в 12 г.с. Съответно съм на легло, въпреки че шийката ми е 4 см., така ми е по-спокойно. Това, което ме притесни е, че докторът ми каза да не слагам утрогестан вагинално, да си го допия и да го спирам. Също така никакви микробиологии, никакво пипане отдолу  Shocked Иначе се следя и в клиниката, където ми е правено инвитрото, като там лекарката ми е предписала утрогестана х 2 гл. до края на бременността. Аз не слагам, че и без това ме е страх да пипам, но много се притеснявам дали е правилно.
Много моля момичетата със серклаж да споделят как е при тях, какви изследвания правите, какъв ви е режимът въобще.

# 57
На мен пък ми правят вагинален видеозон на всеки преглед. Взимат ми и цитонамазка. Откакто лежа и пия прогестеронови таблетки и магнезий, шийката ми стана 45 мм.

# 58
Здравей, Frida,
Много неприятно става, като започнат разнопосочните предписания и се чуди човек кого да слуша...
Аз съм със серклаж правен в 18 седмица заради силно скъсена шийка (не знам какъв е твоят казус, 4 см май не се води скъсено...). Преди серклажа слагах утрогестан вагинално, но след серклажа докторът ми каза да го спра. Микробиология след серклажа ми вземат веднъж месечно (заради серклажа доколкото знам рискът от инфекции става по-голям и затова е необходимо по-често отколкото при бременни без серклаж).
След 22-ра седмица от време на време правихме и теста за преждевременно раждане (фетален фибронектин).
Шийката от време на време докторът ми я следи на вагинален ехограф (доколкото съм разбрала като бебето стане по-голямо вече с коремен ехограф не може да се види точно колко е, затова се гледа с вагинален).
Дано да вземеш правилното решение на кого да вярваш!

# 59
  • София
Благодаря ви за отговорите!
Аз нямам скъсяване, но то това беше целта - да се зашие преди да са започнали контракции и преди да има контракции. За инфекциите Дяволов ми каза, че стават не от конеца, а от скъсената шийка, затова той е привърженик на серклажите в много ранна седмица.
Така е когато се следим на повече места  ooooh! има си и минусите.

Общи условия

Активация на акаунт