Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 339 993
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 375
21 cm вътрешен диаметър и 15 дълбочина

Благодаря!

Явно разликата е само в дълбочината- моят съд е 13 см.

# 376
Здравейте и аз искам да си купя Филипс 3139 Искам обаче да чуя мнения от тези които го имат - пържите ли, печете ли?  newsm78  bouquet

# 377
  • София
Аз го имам от седмица, още се сработваме, принципа му на работа не е по-различен от другите филипси и кукъри.
Печа, пържа, правих доста неща, най-хубаво стават задушените, прекрасен винен кебап с телешко направих, ориз със зеленчуци, картофи, козунак... за днес или утре ще направя прясно зеленце с месо Simple Smile

# 378
Здравейте,пише ви един пич този път.Значи имам такива ти ми проблеми,първо никакви познания в готвенето.Отначало се насочих към индукционен котлон,изведнъж това ми изникна в съзнанието преди два дена, като реших да се опитам да въведа промени по отношение осигуряването на храната,досега я взимах готова за мой голям срам от майка ми,моля да не ме критикувате много.
Както и да е обиколих малко дори много малко само един два техномаркет-а и зора и нямат такива,а имам спомени,че са някакви икономични по отношение на консумацията на ектроенергия,опитвам се да се придържам към ниски разходи на средства,и все не успявам де.После видях уреди за здравословно готвене,и видях,че използват малко мазнина,и се сетих за олиото и цената му,и колко бързо ще свършва ако готвя,но после се оказа,че май тези тефали и филипси от 300-400-500 и нещо лева и дори май още нагоре май се ползват само за варене на пара.И после пък видях този модел http://www.emag.bg/multicooker-philips-980-w-5-l-avtomatichni-pr … -70/pd/DQS3JBBBM/
Става въпрос за Техномаркет с подарък малък уред пак на филипс за рязане на зеленчуци и може би и други продукти това за 200 лева,но после се прибрах в къщи и видях този резултат от линка,и мнението на този господин,който е писал там и се разколебах много.После прочетох вашите мнения не всички,но доста,че да се объркам още повече.Каква е тая Ола например,по-добри ли са от този филипс,или пак имат същите недостатъци като него,или съвсем други?Нямам подходящите условия на терасата си за цяла готварска печка,тече ръждива вода от една която вече се намира там от доста време, като вали сняг или дъжд имам в предвид.Поради тази причина искам нещо което да мога да прибирам и съхранявам.
Кое ще ми препоръчате на мен,ако изобщо ми обърнете внимание де,като на мъж?
Много важно за мен е да има рецепти,до най малки детайли,никога не съм готвил,всичко е възможно да объркам,или ако няма такива да помагате по допълнително евентуално,за което предварително съм безкрайно и горещо благодарен.Друго важно е да има упътване на български,не знам нито един език дотолкова че да разбера как да се справя сам,от руския много малко,от английския малко повече но пак недостатъчно,за други не може да става и дума.
Стига толкова за сега стана роман.

П.П.:И все пак,възможно ли е този Филипс да става и да ми върши работа и този, който се е оплакал да е пишман готвач,какъвто може би най-вероятно ще съм и аз,но надявам се с упоритост да успея след време.Или наистина са събрали два боклука на Филипс в промоционален пакет,такива пакети са ПунтаМара според мен,освобождаване от нерационални боклуци,или нещо от този род,не ми се ходи да връщам после,заради това са ми основните страхове,а и не мога винаги да се разбера и да ги убеда да си ги вземат нещата от магазините,особено пък от техномаркет, "Кръв повръщат,но пари не връщат".
И се почва после работи ли-работи,ама еди кво си,ама работи ли-работи,също като във вица с бирника овцете и девет де девет и десет де десет и т н,който го знае.

# 379
Не знам какво мнение си видял - онова дето "още на второто готвене дефектира"? Ми то понякога се случва Simple Smile с всички уреди.
Филипсите по принцип са добър вариант. Този тук го има споменат няколко пъти в темата (не от недоволни потребители). Работи добре, има доста функции...
От гледна точка на лекота на боравенето с мултикукъра: без да пропагандирам кой знае колко идеята, но е лесен и удобен за употреба уред точно за готвачи без умения; в ръцете на готвач с умения прави шедьоври - нека така да го кажем. Естествено, недей да очакваш, че "сам ще готви" или че рецептите (за него или каквото и да е) ще са дословни и идеални, но готвенето все пак не е чак толкова страшно изкуство... поне ако не целиш да произведеш супер-сложни манджи. Набутването на месо, няколко зеленчука, подправки и натискането на копче не е ракетостроене (казва го човек, който дълги години не винаги е в състояние да яде собствените си манджи, да уточня).

# 380
vpetrov_81,ако съм на твое място ще си купя мултикукър,определено ще ти спести място и време. Не мога да коментирам разлика между моделите,надявам се някой друг да го направи Simple Smile

# 381
  • София
Аз съм си доволна от филипса, задушените манджи стават прекрасно.
Ето едни кюфтенца с бял сос от вчера, много вкусни станаха и съвсем лесно.

# 382
Може ли рецептата за кюфтенцата, ама по-подробно Simple Smile С програми ... всичко Simple Smile Че съм нова с кукърите Simple Smile Моя е тефал, но ... едва ли ще е голяма разлика. За това питам за програми Simple Smile МЕРСИ!

# 383
  • София
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г кайма
50 г ориз
1 глава лук
1 неголям морков
2 бр. жълтъци
200 г кисело мляко
лимонов сок
1-2 с.л. олио
сол
черен пипер
брашно

Слагам 600мл вода да заври на програма BOIL (варене) с малко сол и олио, нарязвам лука и морковите на ситно (на робота), могат и да се рендосат. Половината нарязани лук и морков слагам във водата, другата половина добавям в сместа за кюфтенцата.
Кюфтенцата се омесват с каймата, ориза (суров), лука, морковите, белтъците, които са ти останали, като си си отделила жълтъка и подправки по желание - аз слагам черен пипер и подправка за кайма.
Оформям си ги и ги овалвам в брашно.
Когато заври водата пускам кюфтенцата вътре и варя докато са готови - 30сетина минути, програмата ми за варене е час, стигна ми за цялото готвене.
След това правя застройката с чаша кисело мляко + 2та жълтъка, 1-2 лъжици брашно и малко лимонов сок и оставям още малко (10тина минути) да поври.
Чудесни са, ориза перфектно се е сварил в кюфтенцата.

# 384
Здравейте,първо много ви Благодаря за отговорите. Камиче ето го мнението:
http://www.emag.bg/product-feedback/multicooker-philips-980-w-5- … 54cd7279939870032
Това с лошият превод и т.н. е наистина много разколебаващо за мен специално.Аз ще очаквам,като си платя да получа това което се подразбира наистина,че ще ми дадат,превод рецепти и т.н.всичко перфект,като за мен не само полезно, но и особено нужно.Но все пак знам ли,може това да е само ситуация  при Емаг,което ще е автогол за тях при толкова много реклама.В смисъл,ако всеки сам се оправя за себе си в Техномаркет ситуацията е възможно да е друга и да си има нормален превод и грамажи и всичко изобщо да си е наред.Но доста се съмнявам,винаги от всичко и всички се разочаровам и по-специално от Техномаркет.Аз пак на обратно де,тези мнения които се виждат на пръв поглед не ги бях чел,а това скритото го намерих и прочетох,то излиза като щракнеш върху текстът срещу звездите които показват качеството на продукта според потребителите му,които са го оценили.Ето какво е написала друга потребителка :
http://www.emag.bg/product-feedback/multicooker-philips-980-w-5- … dfaf416f142096032
Тези уреди все пак изискват и да не си съвсем голямо дърво,така го виждам аз,а човекът вероятно е имал пък някакви по-особени и невъзможни изисквания неотговарящи на възможностите за модела.Както и да е няма нужда да се коментира повече,като че ли,май най-добре да го взимам и хем с другият уред ще си помагам за кълцането,а пък каквото ще става да става.
Благодаря и на теб bel4e,надявам се и аз да съм доволен,но все пак се надявам да не сбъркам,знам ли.
Благодаря ти и на теб vitaminka,много се надявам и аз да съм доволен,ако все пак се реша накрая.
Може би ще мине още ден два докато взема заплатата така,че всяко мнение ще ми е полезно.

# 385
  • София
Ами, книжката с рецепти  е с много малко неща, мен не ме впечатлиха кой знае колко. Правя си храната по общи рецепти, просто научквам програмите и пробвам как се получават рецептите на кукър.
Така че ако очакваш пълни инструкции и нямаш никаки познания за готвенето, може би трябва да си поръчваш храна за вкъщи или да положиш усилия да се научиш да готвиш, не е сложно  Mr. Green
Има хубави сайтове с рецепти - http://www.receptite.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0 … D0%BF%D1%82%D0%B8

# 386
Кое и какво се гледа Витаминка,за да може  да се приложи една рецепта с кукъра,достатъчно ли е да се спазват параметри на градуси и време от рецептата с кукъра,и да речем например едрота на на нарязаните продукти?

# 387
  • София
Ами зависи какво готвиш.
Пърженето, задушаването, варенето ти е най-лесно в кукъра, но трябва просто да проверяваш в началото как върви готвенето, за да свикнеш. Печенето на мен ми е по-трудно в него, още не съм му хванала цаката, но все пак това не е фурна. Ориза по рецепта от книжката е елементарен, на пара не съм готвила все още.
Та като цяло си готвиш по рецептите нормално, но просто пробвай с по-прости неща и питай тук или в темата с рецепти, когато обмисляш да сготвиш нещо. Има и фейсбук група, където също се обсъждат рецепти и опит, но имай предвид, че този продукт е нов за България и няма много рецепти в интернет специално за кукъри, а и има някои разлики в готвенето при някои модели.

# 388
  • Бургас
На пара също стават много хубави нещата-правя предимно пилешки филета, риба, картофи и зеленчуци.Но ако човек е свикнал да ги яде пържени ще му се сторят странни.Кукъра е за хора, които имат стремеж към по-здравословно хранене.Уреда си е доста използваем.

# 389
  • София
Ето една рецепта от книжката на филипса, за да си прецениш дали е трудно за готвене с него.

Общи условия

Активация на акаунт