Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 341 190
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 615
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте, момичета
тъй като не съм много по готвенето  Crazy бяхме на почивка видях една дама, която ползва кукър и реших да почета да видя за какво иде реч. Май е уред точно като за мен   chef

Моля за съвети - в момента това е на промоция
https://www.technomarket.bg/products/09139308/philips-hd3139-70

като функции дали си заслужава или да търся други варианти.
Благодаря   bouquet
не бих си взема такъв Simple Smile)
моя е с херметическо  затваряне и всичко става много по бързо

# 616
...Здравейте, момичета
тъй като не съм много по готвенето  Crazy бяхме на почивка видях една дама, която ползва кукър и реших да почета да видя за какво иде реч. Май е уред точно като за мен...

Въпросът е дали не си придобила грешна представа за възможностите на мултикукъра...
Mr. Green Това е за мен май.
Имах малко по-идеализирана представа.
Това "затвори и отвори след като свърши програмата" за доста програми не важи. Иска си бъркане, иначе загаря. Най-първото ми ястие беше пилешко със сметана. Готвих го два пъти посоченото време. Месото стана супер, признавам си, но сметаната ми се пресече. В йенската тенджера на фурна никога не се пресича. Дали беше студена или понеже този път ползвах обезмаслена, предстои да разбера. Днес завъртях едни картофки по рецептата "картофи с гъби". За 20 минути на програма Мултикукър и 130 градус картофите ми останаха полусурови, освен че и хванаха коричка отдолу на 10-тата минута и ако ги бях оставила за кръгло 20, както пише в рецептата, щяха да загорят. Не знам, може и аз все още неумело да се справям, но има и някои неща дето не са съвсем както в рекламата, както се казва.

# 617
  • Балчик
Здравейте, момичета
тъй като не съм много по готвенето  Crazy бяхме на почивка видях една дама, която ползва кукър и реших да почета да видя за какво иде реч. Май е уред точно като за мен   chef

Моля за съвети - в момента това е на промоция
https://www.technomarket.bg/products/09139308/philips-hd3139-70

като функции дали си заслужава или да търся други варианти.
Благодаря   bouquet
не бих си взема такъв Simple Smile)
моя е с херметическо  затваряне и всичко става много по бързо

Налягането не  е най-добрата функция на мултикукъра, въпрос на предпочитания. Аз не бих взела с налягане!

# 618
Аз също не бих взела под налягане, просто зависи какво търси човек и от какво има нужда.....как е режимът му в кухнята и с какво време за готвене разполага! Simple Smile

# 619
  • ЯМБОЛ
                           Сметаната се слага винаги накрая и не се вари!

# 620
  • Балчик
MaryJane, загаря? Ползвай автоматичните програми. 20 минути е малко за картофи. Аз най- често ползвам задушаване. Мултипрограмата не е  по мой вкус, предпочитам автоматичните.

# 621
Джемма,защо 20 минути да е малко за картофи? Аз правя картофи с чесън и копър в кукъра за 3 минути (ползвам функция под налягане)

# 622
Ами не точно загоря, но направи една твърда коричка отдолу, а отгоре останаха сурови. После ги задуших и като цяло не станаха чак толкова лоши, но нямаха вид и детето не ги щя. Моят уред е без налягане. Джемма, ще пробвам  bouquet

# 623
Marylane, за колко време ти пристигна купата? Аз поръчах от същия сайт на 17.08. Мултикукър с купи и още го чакам.

# 624
  • Балчик
Джемма,защо 20 минути да е малко за картофи? Аз правя картофи с чесън и копър в кукъра за 3 минути (ползвам функция под налягане)

Намираш ли връзка в 20-те минути и 3-те минути под налягане? Аз не. Малко е, защото не се сваряват за 20 минути всички картофи, зависи от сорта. Аз ги правя на задушаване 30 минути.
Вчера правих такива картофи с копър,сол и масло, на задушаване 30 минути без течност. Нямаха загоряло, нито тъмна кора.

# 625
Сефтосах моята машина с едно пиле с ориз и съм изключително доволна от резултата!  eat Месото се топи в устата, а оризът е пухкав, всички зрънца са поотделно (тоест не е скашкан) и като цяло е ужасно вкусно. Цялото готвене ми отне към 40 мин - 10 мин заготовка на пилето, 20 мин на програма "пиле" с една-две чаши бульон и после 12 мин на програма "ориз" след като добавих морков, лук и добре измит ориз. Цялата къща мирише невероятно вкусно. Бързото готвене/под налягане не знам дали е по-здравословно (както уверяват в упътването на машината), но за моето семейство е огромно улеснение. Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 20:54 от Бръмболина

# 626
Marylane, за колко време ти пристигна купата? Аз поръчах от същия сайт на 17.08. Мултикукър с купи и още го чакам.

Много бързо дойде, в събота платих и в сряда пристигна, аз съм в Германия.
Чакай, за кой сайт говорим? Аз поръчах в немския ebay от posylka.de, ти май си поръчала на multicooker24.com?

# 627
Ааа, даа. Объркала съм се. Не знам защо помислих, че си поръчала от същия сайт.

# 628
                           Сметаната се слага винаги накрая и не се вари!

Според рецептата се слага още в началото, но като им гледам картинките на руснаците, и тяхната е пресечена  hahaha Без сметана няма да има течност за задушаването, трябва да сложа вода. Правя и пиле, и риба със сметана във фурната, слагам си сметаната от самото начало и никога не ми се е пресичала досега. Ползвам течна сметана за готвене, не от кофичка.

# 629
  • Балчик
Ами тя течната не е сметана, какво да й се пресече? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт