Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 341 199
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 780
  • София
За феновете на REDMOND...в технополис се предлагат няколко модела вече...Незнам дали някой е споменавал,но аз да кажа Simple Smile

И чак при 250-левовия има готвене на пара Shocked! Тарикати Joy!

# 781
geni_21 , имам Филипс от една година , честно да ти кажа време не ми спестява . Докато с Горение или всички херметици , всичко ставало в пъти по бързо . Групата във фейсбук  е Сготвено в Мултикукър
Благодарятя ти за инфото. Беше ми много полезно. Майка има мултикукър Делимано херметик и най-вероятно геренето е същото-те външно дори си приличат. Само че делиманото не запържва, а само пече(макар че в запичането тя не е много доволна)

# 782
  • Балчик
За феновете на REDMOND...в технополис се предлагат няколко модела вече...Незнам дали някой е споменавал,но аз да кажа Simple Smile

И чак при 250-левовия има готвене на пара Shocked! Тарикати Joy!

Никога не съм разчитала на българските описания #2gunfire. Винаги, ма винаги търсете инфо в чуждите сайтове. Peace

# 783
  • Щастлива мама на 3 слънца
Всичко готвя.
Ако трябва да е запечено прехвърлям във фурната.

Заедно със съда на кукъра ли прехвърляш, мен ей това не ми се занимава да готвя в две съдини.... Wink
Иначе там всичко ще е като варено...
В тава слагам
Как става поръчака от русия ?

# 784
  • Paris, France
Може ли, ако оби4ате, линк към кукъра на Горение? Търсих с Гугъл, но не ми излиза.

....... От 3 години и половина готвя в кукър с налягане на Робуста. Не е идеален, няма избор на температури, капак за пе4ене, избор на естествено или форсирано изпускане на налягането, не може да пържи като фритиурник и след свър6ване на програма трябва да се изклиу4ва ръ4но подгряването. Ползувам го редовно, поне веднъж на ден и лекотата и бързината му го правят абсолиутно незаменим с тенджера под налягане или кукър без налягане. Преди него съм пробвала най-стария Деликук даен от приятелка, която си купи нов и кукъра на Алди, който купих с надеждата да е по-удобен, но върнах. Никога пове4е не бих си купила кукър без налягане, ама никога. За мене те не са достатъ4но многофункционални и удобни а съ6то и много се цапат и те4ат отвсякъде на някои програми. Моят кукър, както и пове4ето подобни не пе4е добре хляб и някои сладки6и като по-фините с малко бра6но и какао. Но пък за фланове, сладки6и с кисело мляко, творог, извара и подобни е по-добър от фурната. За пе4ене на масо с картофи не го ползувам, за6тото сме 4ма 4овека и ни е малък. Много 4есто комбинирам разли4ни на4ини на готвене като налягане и бавно за бобови и имам резултата на бавното готвене за 4ас-два. Мусака от 750фр картофи, един патладжан и 500гр кайма е готова само за 25 минути като 15 от тях са за вдигане на налягането. Слагам само 200 мл вода колкото да вдигне пара. И съответно е много икономи4но. Като отворя капака е само на мазнина. Ако искам заливка, която правя само за гости, за6тото дома6ните не я оби4ат, изливам в тава и довър6вам във фурна. Или вклиу4вам на варене и заливам и слагам тенджерата направо под грила във фурната като около дръжките слагам алуминиево фолио. За ястя на фурна като кисело зеле с боб или ориз или нахут сварявам бобовите, обърквам с останалото, о6те 5мин. ври под налягяне и после в тавата във фурната.

Миналата коледа бях правила боб в гърне, харира с нахут и ле6та, сърми с кисело зеле и постни лозови, торта в стил медовик и мле4ен кекс с малини + картофени салати, цвекло на пара, хуммус и подобни и вси4ко това във кукъра поне от4асти. С кукър без налягане и 2 дена няма6е да ми  стигнат. В кукъра направих и сгу6енката за крема на медовика и то за нула време. Гостите бяха   Shocked.

Всеки кукър може да готви на пара. Избирате програма варене, сипвате вода на дъното и слагате продуктите в ситото или сито на поставката или в маргарита за пара Peace.

Моят кукър запържва идеално на свободната програме и о6те 3-4 други а в книжката ни6то не пи6е6е за запържване. Работи и на отворен капак  Grinning. Пове4ето кукъри с налягяне готвят и без.

Аз нямам програма за втасване и кисело мляко, но с 5 минутно отопляне на " Дръж топло" и изклиу4ване съм правила кисело мляко и съм квасила тесто без проблем и затова такава програма не ме интересува. А и обемът не ми е достатъ4ен за кисело мляко, което правя от поне 5 литра прясно и си става идеално на парното или в одеало.

Та, затова според мене е по-уда4но да се вземе кукър с налягане. Кукърите с налягане в момента се намират за никакви пари и даже 4есто са по-евтини от събратята си без.

Hug

# 785
  • София
 Ето линк за Горение. По-долу на страницата, като кликнеш на "Документи" е и инструкцията в ПДФ формат, но на руски .

http://alantek.com.ua/products/9972312

# 786
Ми че тя мусака с картофи и на обикновения кукър става за 25 минути... newsm78

# 787
  • Ст.Загора
  Невенче , благодаря ти за изчерпателния отговор . Мисля че ти препоръчваше и тази Оля http://www.hogarium.es/olla-gm/1173-olla-programable-gm-modelo-e … la&results=17 , но поръчването и е почти невъзможно . Така че ще се задоволя с Горение. Ако някой го види  някъде на промоциика да свирка  Wink Wink

# 788
Някой приготвял ли е грах и царевица (от замразени пакети) на пара във филипс? Ако да какво се поставя за да не падат зеленчуците през пластмасовата решетка?
Благодаря предварително за отговорите.

# 789
  • Балчик
Марля, може и фолио.

# 790
Четох в ибей и видео клип гледах redmond rmc-m4500 има кошница за пара.В Технополис са със грешка

# 791
  • Балчик
Не са в грешка, а са невежи.  Нито един български сайт не дава пълна информация за никой продукт, а предлагат онлайн закупуване. Пълен позор за тях.

# 792
Някой да има отзив за Redmond m20?Да си е купувал?АЗ имах мултикукър на Филипс,но го проддох нещо не се спогодихме,и ми заемаше доста място,а този ми изглежда по-малък..

# 793
  • Балчик
Вчера не успях да пусна снимки, но го правя днес. Пробвах новия си аерогрил, с който Камиче беше така любезна да ме снабди. Мислих да изпека кюфтета, но в крайна сметка направих мусака - 30 минути на задушаване в кукъра и 40 минути печене с аерогрила. chef

# 794
  • Разпиляна във въображението
Хм. Аз имам един Дали наистина не мога да го сложа върху мултикукъра. Като гледам горният пост Thinking

Общи условия

Активация на акаунт