Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 341 196
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 885
  • София
 Oт личен опит мога да кажа, че мултикукър без възможност за готвене под налягане не е кой знае каква придобивка, колкото и извънземен вид да има.  На отложен старт може да се пускат само "еднооперационни" рецепти. Ако всяка вечер ви се яде задушено, някаква каша или пилаф, това е вашия уред. В противен случай и около него трябва да подскачаш един-два часа при някоя завъртяна рецепта с няколко операции, отделно самото време за работа на уреда.

# 886
Редмънд имаха ли функция под налягане?
Яд ме е, че изпуснах М90 от черния петък. А в Денси дават ли уредите на изплащане?

# 887
Oт личен опит мога да кажа, че мултикукър без възможност за готвене под налягане не е кой знае каква придобивка, колкото и извънземен вид да има.  На отложен старт може да се пускат само "еднооперационни" рецепти. Ако всяка вечер ви се яде задушено, някаква каша или пилаф, това е вашия уред. В противен случай и около него трябва да подскачаш един-два часа при някоя завъртяна рецепта с няколко операции, отделно самото време за работа на уреда.
Нямам случай покрай, която и да е тенджера да съм висяла повече от 15 минути Simple Smile Simple Smile......ако манджата иска запръжка запържвам за десет минути с малко вода слагам всичко останало затварям кукъра и си върша работа докато свирне.....ако пека месо слагам един час на стю, после запичам за коричка десет минути на кукъра....опция под налягане също е много добро решение, но под налягане пак стават само задушено, кажа, сварено месо....вярно за по малко време....но това че оставям тендерата сама да си готви също ми пести време....

# 888
  • Paris, France

+1. И аз описвам ли4ен опит  Grinning .

По принцип във всеки кукър е възможно да се сложат сутрин продуктите и да се вклюЧи на режим "Дръж топло". За 10-12 4аса става прекрасна леща, пържоли, бийф Строганов и много други.  Но да се остави електроуред вклю4ен без 4овек у дома е изклю4ително опасно. Едно късо съединение и пожара е готов. Тук най-големия брой пожари се дължат на хлебопекарни и затова никога не бих оставила ма6ина за хляб или бавно готвене или кукър без надзор или поне 4овек в къщи. А и рано сутрин аз ли4но едва гледам. Да режа лук и зелен4уци и да запържвам е абсурд.  С опцията налягане имам готово ястие за максимум 4ас като един 4ас ври огромния говежди език от поне кило. До половин 4ас от влизането в къщи мога да сервирам яхния боб от киснат сух боб, мусака, телешко варено, шкембе 4орба, пиле с картофи и зелен4уци без добавена вода, говеждо бургиньон, кози ребра, агнешко със спанак и ориз и много други. Ако нямам прясно месо мога да натикам ребърца или малки пар4енца замразено месо без да размразявам и ястието пак си става за същите минути. Крем супите от гъби, броколи, картофи, тиква, моркови и други са готови до 10 минути от нахлуването ми през вратата. Наливам водата, вклю4вам кукъра, добавям сол, измивам и нарязвам зелен4уците и ги слагам и хлопвам капака. Нарязвам с мела4ката магданоза или кориандъра с 4есън и като свърши програмата отварям, минавам с ръ4ния пасатор, слагам зелениите и сервирам. Ориз за 12 минути, пенне  за 10. А никой не ми пре4и и без налягане да си готвя в кукъра, ама ве4е не искам. Всъщност единствената програма без налягане, която ползувам е за пе4ене на сладки6и. Даже и мармалад от 2 кила кайсии и захар без добавена вода ми е готов за 15 минути и после само с блендера минавам 30 секунди. И нищо не изкипява или загаря и залепва, няма шум и миризми наоколо или пара. Кеф.

Месото го запържвам с лука в масло с 4ерен пипер и сол, направо затварям капака без да добавям вода и пускам на налягане степен 2-5 в зависимост от месото. До 30 минути максимум за големи пар4ета жилаво месо от буза имам мозък като от фурна без никаква вода отдолу. А ребра на пара излизат като от фурна. Само ги слагам, даже и замразени и вклю4вам "на пара".

# 889
  • Ст.Загора
Точно за това Невенче днес си поръчах херметик  http://electron.bg/first-austria-5130-p-314375.html , имам си и Филипс , страхотен е , но по бавничко готви . Днес зелеви сърми за 2 часа и 30 мин на стю , а в херметика за 30 мин най много и са готови .

# 890
Точно за това Невенче днес си поръчах херметик  http://electron.bg/first-austria-5130-p-314375.html , имам си и Филипс , страхотен е , но по бавничко готви . Днес зелеви сърми за 2 часа и 30 мин на стю , а в херметика за 30 мин най много и са готови .
Ей ще ме накарате накрая да купя и този казан херетика, ще ми загрози кухнята тоя кютук на плота....но щом спестява време hahaha hahaha
Адаш страхотна цена си отцелила....на Фърст е нали??? newsm78
Ще чакам да пишеш отзиви и ще помисля hahaha

# 891
  • Ст.Загора
 ХИ хи  Joy , Миме нали знаеш че малко ни трябва на нас . Да на Фърст  е , има добри отзиви за него . Имах планове за Горение ,  почти са идентични и на двойно по ниска цена не се въздържах на изкушението .

# 892
А освен горението и кукъра по-горе, друг с функция под налягане? Дали запичащия капак на Редмънд би станал на Горението? И последно, Олята има ли под налягане? Искам един уред хем с капак, хен с дункция под налягане и ако може и бавно готвене да има.

# 893
Здравейте,има ли някой опит с Делимано 50в1 сега е на промоция в Кауфланд . Мисля си дали да е моя избор за такъв уред  newsm78 Благодаря предварително  bouquet

# 894
Здравейте,има ли някой опит с Делимано 50в1 сега е на промоция в Кауфланд . Мисля си дали да е моя избор за такъв уред  newsm78 Благодаря предварително  bouquet
Не, моето мнение е не...доста скъп за качеството, което предлага!

# 895
  • Ст.Загора
А освен горението и кукъра по-горе, друг с функция под налягане? Дали запичащия капак на Редмънд би станал на Горението? И последно, Олята има ли под налягане? Искам един уред хем с капак, хен с дункция под налягане и ако може и бавно готвене да има.

Ето тази Оля си бях харесала http://www.hogarium.es/olla-gm/1173-olla-programable-gm-modelo-e … horno-multifuncio , но няма как да я поръчам от Испания , херметик е , има и халогенен капак , и функция за бавно готвене .

# 896
Ако мултикукърът се използва предимно под налягане, както се коментираше по-горе, то тогава какви са предимствата му пред обикновена тенджера под налягане? Има ли нещо във функцията му под налягане, което е по-различно?

# 897
Ползвам го точно от една година.От както го имам забравих котлоните .Тази година сладката ги приготвих основно в него. Доволна съм .

# 898
Здравейте.
Не съм чела последните страници, но да споделя.
В електрон.бг има на промоция Фърст Аустрия, херметик за 84.90 лв.
Аз обаче се възползвах от намаления в Техномаркет  Горение,също херметик. Много съм доволна .
Зелеви сърми за 40мин, супа за 15 мин.
Страхотна придобивка. Препоръчвам на който още се чуди. Simple Smile

# 899
  • Paris, France
Ако мултикукърът се използва предимно под налягане, както се коментираше по-горе, то тогава какви са предимствата му пред обикновена тенджера под налягане? Има ли нещо във функцията му под налягане, което е по-различно?

Обяснено е доста добре на английски тук:

http://www.hippressurecooking.com/the-difference-between-stove-t … pressure-cookers/

ИМА предимства има и недостатъци. За мене огромните предимства са:

1) От кукъра, след като си извади сам въздуха, не излиза по4ти никаква пара и мога да готвя на затворен прозорец без да ми става кухнята на баня.

2) Нямам грижи по намаляване и увели4аване на степени на котлона. Той сам си регулира работата за да подържа избраното налягане.

3) Като свър6и програмата си вади налягането сам и не си горя пръстите да вдигам валва, но моят е с електро магнитно регулиране и не вси4ки кукъри  са такива.

4) и най-важно за мене. Понеже съда е затворен вътре е горещ доста дълго време и няма зна4ение дали ще сервирам веднага или след 4ас, вътре храната е гореща, но не преварена. Това се отнася за по-грубите храни като месо, картофи, гъби и подобни, разбира се. У нас 4ест някой все го няма или се мотка и това позволява гъвкавост. Също мога да вдигна налягането, да изклю4а програмата и докато спада да идем някъде навън. И като стигнем след 20-30 минути все още има налягане. Ходили сме да ядем шкембе 4орба в Булонския лес и Мусака в парка до Арката на Дефанс. В него мога да занеса гореща храна за пикник. Мога в 10 сутринта да сложа бял боб с вода, доматено пюре, моркови, целина, магданоз, лук, 4есън, сол, 4ерен пипер, куркума, да вдигна налягането бавно (за да не се излюпи боба) за 15 минути, да изклю4а кукъра даже от контакта и да си изляза спокойно. В 12 и половина децата имат горещ, но не врял боб като отворят капака. А аз не се притеснявам 4е имам вклю4ен уред.

5) мога да готвя с много малко или никаква вода без да ми загори яденето. Омазвам нарязания лук, месо ако слагам, зелен4уците, хлопвам капака и в на4алото то се позапържжа на сухо и после се готви с сока пуснат от зелен4уците и не плува във вода. Кило картофи на пара с 50-100 мл вода, която даже не покрива дъното (моето е грапаво).

6) Жилаво месо с картофи и моркови и целина магданоз, кориандър лук отдолу, ориз в сито на поставката и една 4а6а вода, месото се сварява добре в на4алото във водата но после оризът я изпива и с един куршум два заека. Оризът не може да се развари, защото водата е малко и си поема само нужното а месото не може да загори защото има защита.

Недостатъците са 4е за по-фини не изискващи дълго готвене неща като спанак в масло с лук е пипкава и съответно не я ползувам. Също за пържене площта на дъното е малка.

миме555 4естит кукър и със здраве да си го ползуваш и дълго да ти служи! Насреща съм ако има нещо. И аз искам още един ама ще ме изгонят барабар с кукърите. Пи6и после отзиви. Интересно ми е дали е достоен съперник на Филипса. Сложи в ютюб марката и модела. Има много хубаво видео с рецепти. Само купата ми се вижда тънка и паянтова ама за цената си е направо убиец.

4естито и на Ван4ето и само вкусотии да хапвате

Общи условия

Активация на акаунт