Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

  • 338 956
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 1 650
  • София
  • Мнения: 643
Моля те, сподели бързо как направи кавърмата и джоланът, силно се интересувам!😊 И на какви програми.

Миналата седмица правих телешки шол под налягане- останахме много доволни!
Ябълков сладкиш правих-не се получи и го изхвърлих. Тези уреди май не са подходящи за тестени неща.

# 1 651
  • Мнения: 19 849
Мъжът ми успя да направи сам кекс Mr. Green При условие, че и яйца не може да изпържи.

# 1 652
  • UK
  • Мнения: 3 322
 То моята кавърма не е май точно кавърма.
 В кукъра сложих всичко на куп , лук , морков , чушка , месо и пуснах на stew месо. Обаче постоянно натисках някакви копчета , то си ври манджата аз си викам я да видя какво ще стане ако натисна това , ако натисна онова и постоянно или го изключвах или променях времето. Тъй  че немога да кажа как точно я сготвих Peace

 А джолана беше голямо недоразумение, аз всъщност исках да купя вратни пържоли, но така го обясних на местния месар , че той доста се зачуди и ми вика ми те хората по принцип го готвят цяло парче , не на пържоли но ми го наряза на шест пържоли. Щях да правя една рецепта на Пеп4о , но доста подправки спестих , че бебето ми е лудо по месо. Наредих пържолите една върху друга , между тях половин морков и чесън и сложих много малко вода. Пуснах на bake за 2 часа.

Вие оставяте ли ги машинките да готвят без да сте вкъщи?

# 1 653
  • Мнения: 738
То... това му е хубавото на кукъра, че каквото и да правиш - все става Simple Smile

По този повод - ние много ядем заек, откакто имам кукър под налягане. Нещо фантастично става - пускам 10 минути на "супа" (с редмънд съм) само месото, слагам каквото имам да слагам и готвя нормално. Не става сухо, вкусът е неописуем... Вече май няма начин, по който да не съм правила заек и все е готино.
Както и пуйка (иначе ме мързи да я готвя).

# 1 654
  • Варна
  • Мнения: 11 352
За първи път правих риба на пара (пъстърва),за 20 мин.стана много добре.

А относно воднистите манджи вече му схванах цаката, просто трябва да се слага по-малко вода, отколкото ако същото ще се готви в тенджера. Всичко е до навик, с повече готвене ставаме по-опитни)

# 1 655
  • Мнения: 19 849
Киса, има значение и какви зеленчуци слагаш. Примерно гъби и лук при мен винаги увеличават течността.

# 1 656
  • Варна
  • Мнения: 11 352
Киса, има значение и какви зеленчуци слагаш. Примерно гъби и лук при мен винаги увеличават течността.

Слагай по-малко вода, аз дори на ориза слагам колкото да го покрие, иначе ще е чорба.

# 1 657
  • Мнения: 19 849
Аз нямам проблем с водата Simple Smile Споменах го като мое лично наблюдение.

# 1 658
  • Мнения: 2
Здравейте мили готвачи и готвачки. Новичък съм във вашата идилия и срамежлив новособственик на мултитенджера нещо си 50 в 1 небезизвестна от рекламите. Малко се чувствам прецакан, но що годе се справя прилично мултитенджерата. Имам две три питания относно дефектите или неточностите в програмите за готвене. Направи ми впечатление че рязко вдига температура и прави предпоставки за ситуация "загори тенджера", това нормално ли е и как е при Редмънд-а и други мултитенджери. В ръчен режим вдига температура до 190 градуса и често стабилизирането и е в много широк диапазон. Това нормален дефекти ли е за тази марка? Досега спретнах някой и друг буркан кисело мляко, пекох хляб/ времето за изпичане е малко и става недопечен, трябва поне двойно с обръщане/, успях да изпека баница доста прилично с обръщане за 2 часа.
Това е за сега и безаварийно "загори тенджера"

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 20:23 от муле на печка

# 1 659
  • София
  • Мнения: 2 298
Муле на печка, нямам тази известна марка, но на 190 градуса вероятно ще загаря. Моя Филипс е до 160 градуса, а аз готвя за задушено и печено предимно на 130-140, като изключим бавното готвене, което е под 100 градуса, супи и варене на 100-110 градуса. Опитай при готвене на печени ястия отдолу да сложиш хартия за печене. Хляб пека за втасване на 40 градуса, за печене на 130 около 45 минути и накрая 15 минути на 150 за коричка. Отгоре за горна коричка запичам под халогенен капак. Баница пека на 140 градуса по 25 минути от всяка страна. Но може би нагряването при различните марки е различно ... и вероятно най-полезно ще са ти момичетата със същия уред. Иначе с проби и грешки ще му свикнеш с ръчните настройки на температурата, а готовите програми би трябвало да са настроени със съобразени градуси. При Филипса в готовите програми има различни етапи с различни температури, но разликата между тях не е голяма, движи се между 5 и 10 градуса.

# 1 660
  • Мнения: 7
Здравейте, изчетох доста от темата....и от старата Simple Smile Избора ми е испанската Оля, но цената хич не ме устройва. Тъй като имам доста джажи, които си седят по шкафовете искам първо да тествам. Та ми хрумна идеята, да е втора употреба. Намрих всякакви модели на страхотни цени, но не и този модел: Olla gm f.
Ще съм супер щастлива, ако на някой нещо му хрумне или се сети и сподели. Simple Smile
Благодаря!

# 1 661
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
Здравейте, изчетох доста от темата....и от старата Simple Smile Избора ми е испанската Оля, но цената хич не ме устройва. Тъй като имам доста джажи, които си седят по шкафовете искам първо да тествам. Та ми хрумна идеята, да е втора употреба. Намрих всякакви модели на страхотни цени, но не и този модел: Olla gm f.
Ще съм супер щастлива, ако на някой нещо му хрумне или се сети и сподели. Simple Smile
Благодаря!
  Вземи си Фърст или Сапир като начало , по стотина лева са . И двата са херметик .

# 1 662
  • Мнения: 7
Здравейте, изчетох доста от темата....и от старата Simple Smile Избора ми е испанската Оля, но цената хич не ме устройва. Тъй като имам доста джажи, които си седят по шкафовете искам първо да тествам. Та ми хрумна идеята, да е втора употреба. Намрих всякакви модели на страхотни цени, но не и този модел: Olla gm f.
Ще съм супер щастлива, ако на някой нещо му хрумне или се сети и сподели. Simple Smile
Благодаря!
  Вземи си Фърст или Сапир като начало , по стотина лева са . И двата са херметик .

Те запичат ли отгоре, това ми е много важно, защото неискам да обръщам или всичко да става като варено.
Ние си обичаме печенкото и хрупкавите корички.

# 1 663
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
Здравейте, изчетох доста от темата....и от старата Simple Smile Избора ми е испанската Оля, но цената хич не ме устройва. Тъй като имам доста джажи, които си седят по шкафовете искам първо да тествам. Та ми хрумна идеята, да е втора употреба. Намрих всякакви модели на страхотни цени, но не и този модел: Olla gm f.
Ще съм супер щастлива, ако на някой нещо му хрумне или се сети и сподели. Simple Smile
Благодаря!
  Вземи си Фърст или Сапир като начало , по стотина лева са . И двата са херметик .

Те запичат ли отгоре, това ми е много важно, защото неискам да обръщам или всичко да става като варено.
Ние си обичаме печенкото и хрупкавите корички.
  Не запичат, но някои дами си имат халогенки и ползват капака на халогенната фурна. Аз лично мисля че не стават печивата като във фурна .

# 1 664
  • Мнения: 19 849
Аз съм с Филипс и нямам забележки. Примерно вчера готвих ориз със свинско и гъби - ми стана в пъти по-добре, отколкото на фурна. Месото беше на парчета, запържих го първо в кукъра с гъбите, добавих ориза и водата и готово. Стана крехко месо, но и запечено, без да е сухо (говоря за бут). Във фурна никога не съм успявала да се справя така Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт