Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 487
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Червено цвекло, морков, зелена ябълка или голия са в перфектна комбинация. Не знам защо ти се пресича, дали просто не се утаява. Пробвала ли си същото без лимона, дали не се получава същото. Ако има мляко да го пресече, но тиквичка ?

# 151
  • София
Пролетен дъждец, пробвай сок от портокал - не се пресича със сигурност. Отделно портокалът има повече витамин Ц. А ако наискаш да направиш вит. Ц бомба - ползвай жълта или червена чушка сурова. Жълтите имат най-много, но не виреят в България и не знам вносът доколко е читав. Червената чушка има 1000 единици вит. Ц  Peace Друг вариант за този витамин, а и за друго, е да смелиш киви вътре в сока. adelinda ти е казала за ябълката, спокойно тиквата може да я разкараш.

# 152
От лимона се пресича със сигурност. Пресича се морковът и червеното цвекло. Виждам как става на парцалчета, като наливам лимона. На пиене не се усеща, но се чудех дали не наврежда на съставките на моркова и цвеклото.
Чушка няма да пие, ще я усеща дори и да намеря жълта. Цедила съм за себе си и има дъх.
Ябълка или портокал ще пие, ама нали лимонът има повече вит. Ц? Киви не съм се сещала. Може би и то няма да се усеща.

# 153
  • София
О, за филма много благодаря! За депресията не съвпадам с майката, но за други неща - да.
За да не се хабя да гледам предварително, сещате  ли се дали двата филма стават за деца?

Дъждец, аз успях да направя сок  от ябълка и киви (за да пробутам кивито). Редувам парче ябълка с парче киви. Машината ми е стара и не работи с всичко, даже с почти нищо Simple Smile Ябълките ги беля. Детето не се възпротиви да го изпие.

Как ми липсват био цитрусите от Гърция, с които миналата година преяждахме .... Засега няма внос. Тогава трябваше да спирам децата, ядяха по 3 портокала наведнъж

Иска ми се да ви поздравя с тази "лекция", гледали сме я десетки пъти  и съм ненаситна пак и пак да я гледаме, слушаме и въобще... Преди това не познавах и не обичах Шопен.
http://www.ted.com/talks/benjamin_zander_on_music_and_passion?language=bg

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 16:57 от ЗаСлон

# 154
Във връзка с Шопен, един филм, който гледах като тийн и много се впечатлих: Импромтю
http://www.hbo.bg/movie/%D0%98%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0% … D1%82%D1%8E_29449

# 155
  • София
Пролетен дъждец, витамин Ц в лимона е като желязото в спанака- има го, но е мит, че е много. В портокалите има повече отколкото в лимоните, в чушките има още повече:

http://www.healthaliciousness.com/articles/vitamin-C.php

# 156
Лимона и запича, макар и много полезен имайте го предвид. Също пресича, но още се чудя на сок от цвекло какво има да му пресече.  newsm78

# 157
  • София
ЗаСлон, The Kid би бил по-подходящ за по-малки дечица да кажем 8 г.; About a Boy ми се струва като за пубери (най-малко 14 год). Няма насилие и лош език, но мисля, че първият ще е по-достъпен за децата като да го разберат. Във втория майката прави и опит за самоубийство и т.н. Прецени си.

# 158
Леле, Дао, никога не съм гледала таблици. Толкова ми е набито в главата вит Ц-то в лимона Crazy
Детето много обича чушки, но от българските продълговатите. До скоро ѝ давах по една на ден да хрупа, но вече не намирам читави. Отивам да зареждам с киви за сока довечера. Досега почти не съм купувала, защото само аз си го ям ooooh!

Когато се сложи мед в горещ чай също се образуват парцалчета. Бях чела, че там се пресича някакъв белтък от меда. Та, аналогично си мисля и за сока, но не съм ровила.

ЗаСЛон, зависи и какво искаш да постигнеш при твоите хлапета с тези филми.

# 159
  • на острова на мечтите
Когато правя сок от моркови и ябълка ми се получават две части, като коктейл-плътна смес отгоре и течност в дъното на чашата. Разбърквам с лъжичка за коктейл(нищо специално само дето е сдълга дръжка) и става много шик. А с парче портокал на ръба е....мммммммммммммм!
Сега да си дам питанката аз. Нали съм много любопитна и тия дни съм се развихрила по разни нови био магазини, та днес се натъкнах на брапно от тапиока Thinking newsm78 Пише, че се добавя към супи за сгъстяване. Някой да има опит с употребата на такъв вид брашно!?

# 160
Това е все едно нишесте. Много често готвачите го използват за сгъстяване на манджите, а и някакви хлебчета се правят. Също и кремове и торти. Но у нас струва към 7 лв половинката, така че не много хора го използват. ето и малко рецептички. Знам, че преди употреба трябва да е мн добре сварена. Ето още ихфо за 4 минути:)
http://www.bb-team.org/articles/4909_tapioca

# 161
  • София
Тапиока има в безглутеновите неща. Бих използвала само при  безглутенов режим и за нищо друго. Ние в БГ  бело брАшно с лепило си имаме Simple Smile

Аз слагам в питка от царевично брашно, наред с другите безглутенови неща - оризово , елдено и тн брашна)
От около 5 месеца съм използвала половин кутия от половин кг Simple Smile)))))

# 162
  • на острова на мечтите
Blagodarq Hug  bouquet

# 163
Тази сутрин си направих любимите ми сурови млека от кашу и от лешници:

Останалите киснати ядки сложих в дехидратора (3 тави кашу, 2 тави лешници).

# 164
Да се отчета: представих се с палачинкови рулца с тесто от лимецово и елдено брашна: пасирано с червено цвекло - плънка от пушено био тофу, пасирано на крем с кълнове слънчоглед, авокадо и маслини с мушнати резенчета краставица и магданоз; кюфтетата с елда, тиквички, лук и моркови; салата с киноа, броколи, червена чушка и царевица.
беше много весело, защото с това меню представях България Heart Eyes е, поясних, че моята кухня е някакъв веге - микс Simple Smile
за съжаление имам пак да се оплача. Не ми върви със здравните услуги тук,  заради един кариес, се стига да си загубя нелепо зъб, месеци наред ме мъчат, докато явно ще го докарат до вадене.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт