Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 486
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Авокадото, киноата и маслините са все "типичния бг. ястия "  Rolling Eyes иначе добре до звучи.  Peace

# 166
adelinda , никой не е твърдял или намеквал, че са 'типични'.

# 167
Авокадото, киноата и маслините са все "типичния бг. ястия "  Rolling Eyes иначе добре до звучи.  Peace

Е, то доматите, картофите, оризът, царевицата понеже са все култури, които са изконно български... Да не говорим, че по-голямата част от "типично" българските ястия изобщо не са български, а турски.

Адел, светът отдавна няма такива рязко очертани граници. Кухните - още по-малко.

Смайл, браво! Жалко, че няма снимка Sad

# 168
 Фея Кръстница , благодаря ти.  Hug Чакам да ми пратят , колегите правиха много снимки, Надявам се да има някоя подходяща с моите неща. Grinning  Самата аз не снимах.

# 169
Доматите, картофите и ориза поне могат, и се отглеждат в България. Това имах предвид, не искам да се заяждам.  Peace Ястията бих ги нарекла: балкански.  Peace

# 170
  • на острова на мечтите
Аз съм разочарована от черният ориз Crossing Arms Вчера най-сетне се натутках да сготвя 100грама(ММ не хапва неща, които не познава,или поне малко не го заинтригуват,та за мен 100гр). Ама не съм фъф възторг Crossing Arms Ще го ям де! И то преди да пеперудяса Mr. Green
Таз вечер стар фасул. А и утре пак. Със салата от зеле, прясно.
Нещо готварското ми въображение е в лека отпуска Wink
 Ама на вас ви се радвам дето сте запретнали ръкави и творите!
  chef  bouquet

# 171
Черен ориз приготвям винаги в комбинация с някакъв друг.Варят се отделно, после се смесват.
Само черен изобщо не мога да ям.
А и така съм гледала да го приготвят, винаги в комбинация.

# 172
Има ли разлика м/у черния и дивия ориз. Че аз един път се бях излъгал да ям див(и той беше черен)...ама отврат Simple Smile
Аз отското си ям ориз/булгур с леща:)

# 173
Има разлика, Бобо. Едното е ориз, другото - семе на трева.

Аз не готвя дивия ориз. Оставям го във вода и на топло около 24 часа, да "цъфне".

# 174
Има разлика, Бобо. Едното е ориз, другото - семе на трева.

Аз не готвя дивия ориз. Оставям го във вода и на топло около 24 часа, да "цъфне".

Aaaaaaa, ясно. Значи съм се минал Sad

# 175
# 176
Хм, на нас пък черният ориз императорски ни е любим.  Simple Smile

# 177
Спирам се тук, защото научих, че в комбуча има витамин Б12, в 2 чаши има някъде 20% от препоръчителната дневна доза. Реших, че може да е от полза на някого. Не знам как стоят нещата с водния кефир в това отношение, но и двете са пробиотични напитки за хора, които не консумират млечни продукти. Извинявайте, ако вече сте обсъждали този въпрос.

# 178
Смути от сърцевина на целина, кейл, магданоз, лен, годжи бери, тофу и портокалов сок:

Салата от бок чой, кейлски микрозелении, грахови стръкчета, 5 вида домати, пресен лук, хималайска сол, суров оцет, зехтин:

# 179
Аз готвих императорски с басмати онзи ден. Но ги сготвих заедно и на вид приличаше на а.. Simple Smile
Следващия път ще знам, че трябва да се сварят по отделно.

Общи условия

Активация на акаунт