Веганството - да споделим опит - тема 15

  • 40 486
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 9 992
Авокадото, киноата и маслините са все "типичния бг. ястия "  Rolling Eyes иначе добре до звучи.  Peace

# 166
  • Мнения: 1 732
adelinda , никой не е твърдял или намеквал, че са 'типични'.

# 167
  • Мнения: 8 163
Авокадото, киноата и маслините са все "типичния бг. ястия "  Rolling Eyes иначе добре до звучи.  Peace

Е, то доматите, картофите, оризът, царевицата понеже са все култури, които са изконно български... Да не говорим, че по-голямата част от "типично" българските ястия изобщо не са български, а турски.

Адел, светът отдавна няма такива рязко очертани граници. Кухните - още по-малко.

Смайл, браво! Жалко, че няма снимка Sad

# 168
  • Мнения: 1 732
 Фея Кръстница , благодаря ти.  Hug Чакам да ми пратят , колегите правиха много снимки, Надявам се да има някоя подходяща с моите неща. Grinning  Самата аз не снимах.

# 169
  • Мнения: 9 992
Доматите, картофите и ориза поне могат, и се отглеждат в България. Това имах предвид, не искам да се заяждам.  Peace Ястията бих ги нарекла: балкански.  Peace

# 170
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
Аз съм разочарована от черният ориз Crossing Arms Вчера най-сетне се натутках да сготвя 100грама(ММ не хапва неща, които не познава,или поне малко не го заинтригуват,та за мен 100гр). Ама не съм фъф възторг Crossing Arms Ще го ям де! И то преди да пеперудяса Mr. Green
Таз вечер стар фасул. А и утре пак. Със салата от зеле, прясно.
Нещо готварското ми въображение е в лека отпуска Wink
 Ама на вас ви се радвам дето сте запретнали ръкави и творите!
  chef  bouquet

# 171
  • Мнения: X
Черен ориз приготвям винаги в комбинация с някакъв друг.Варят се отделно, после се смесват.
Само черен изобщо не мога да ям.
А и така съм гледала да го приготвят, винаги в комбинация.

# 172
  • Мнения: 778
Има ли разлика м/у черния и дивия ориз. Че аз един път се бях излъгал да ям див(и той беше черен)...ама отврат Simple Smile
Аз отското си ям ориз/булгур с леща:)

# 173
  • Мнения: 8 163
Има разлика, Бобо. Едното е ориз, другото - семе на трева.

Аз не готвя дивия ориз. Оставям го във вода и на топло около 24 часа, да "цъфне".

# 174
  • Мнения: 778
Има разлика, Бобо. Едното е ориз, другото - семе на трева.

Аз не готвя дивия ориз. Оставям го във вода и на топло около 24 часа, да "цъфне".

Aaaaaaa, ясно. Значи съм се минал Sad

# 175
# 176
  • Мнения: 149
Хм, на нас пък черният ориз императорски ни е любим.  Simple Smile

# 177
  • Мнения: 1 273
Спирам се тук, защото научих, че в комбуча има витамин Б12, в 2 чаши има някъде 20% от препоръчителната дневна доза. Реших, че може да е от полза на някого. Не знам как стоят нещата с водния кефир в това отношение, но и двете са пробиотични напитки за хора, които не консумират млечни продукти. Извинявайте, ако вече сте обсъждали този въпрос.

# 178
  • Мнения: 8 163
Смути от сърцевина на целина, кейл, магданоз, лен, годжи бери, тофу и портокалов сок:




Салата от бок чой, кейлски микрозелении, грахови стръкчета, 5 вида домати, пресен лук, хималайска сол, суров оцет, зехтин:

# 179
  • Мнения: 20 000
Аз готвих императорски с басмати онзи ден. Но ги сготвих заедно и на вид приличаше на а.. Simple Smile
Следващия път ще знам, че трябва да се сварят по отделно.

Общи условия

Активация на акаунт