Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 469
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Много сте мили, момичета. С телефон просто се снима лесно.

(Обаче,  беше съвсем сигурен, че това са сладоледени топки Laughing)

Не е съвсем далеч от истината детето. Бонбонките са във фризера вече близо час Simple Smile

Допълвам се с любимия суров мус на голямата ми фръцла (банан, авокадо, рожков, мед):

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 03:40 от Фея Кръстница

# 541
  • на острова на мечтите
Добро утро!
Вчера варих тиква. После сложих гречка и ето я вечерята ми!

Скрит текст:
няма снимки Mr. GreenФея Heart Eyes
На закуска пак тиква, но с малко мед и чия с кисело мляко(мое производство).
Тичам на работа newsm01

# 542
Запеканка с настъргани моркови, ситно нарязан праз лук, много патладжан, просо , хималайска сол, зехтин

# 543
Сурови брюкселски зелчици, домати, сурова млечна царевица, чесън, магданоз, зехтин, суров оцет, морска сол:

Гюлленца от сурови супер храни

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 06:12 от Фея Кръстница

# 544
Фея, под "суров оцет", какво визираш?

# 545
  • София
аз за царевицата се чудех как е сурова? някаква специална ли е?

# 546

Непастьоризиран, нефилтриран оцет.

аз за царевицата се чудех как е сурова? някаква специална ли е?

Обикновена млечна царевица, прясна. Само отрязвам зърната от кочана.

# 547
  • София
аха, значи все още е относително мекичка, благодаря за споделеното

не обичам този вкус да си призная  Embarassed явно сте добре заредени щом в този сезон има прясна царевица

# 548
Лингуине с грах, чесън, домати "Зима", копър и зехтин

Смути от спанак, кейл, целина, праскови, портокал, ленено семе

# 549

Непастьоризиран, нефилтриран оцет.

Не знаех, че пастьоризират оцета, винаги си мислех, че всичкия е суров/истинския/, а да не се филтрира защо?  newsm78

# 550
То и в БГ е така. Всичките киселинни напитки, които са под 2 лв. на етикета пише 'Кисела подправка с ябълков аромат" Simple Smile Иначе натуралния оцет си е около 5-6 лва литъра

Оцетът се филтрира за да има по-добър търговски вид. Ако видиш да плува нещо вътре, ще го вземеш ли? Филтрира се утайката, която съдържа оцетно киселите бактерии. Затова в био магазините има и с утайка, а ако си го направиш у дома ( с вехти евтини ябълки взети от съседното магазинче, предназначени за изхвърляне) ще имаш и утайка:)

# 551
Дестилирали го, сега прочетох.  Whistling

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 14:04 от adelinda

# 552
# 553
моят оцет е мътен, био- ябълков. Много бързо му се появява мътилка/утайка и аз не я хвърлям, защото знам , че е пълна с ценни вещества и най-вече ензими. Не мисля, че ако не е суров, ще има подобен вид, но не съм се интересувала от повече подробности. Peace
Важното е, че ми придава неповторимо нежен вкус на салататите и че успешно ми лекува болно гърло Simple Smile

# 554
моят оцет е мътен, био- ябълков. Много бързо му се появява мътилка/утайка и аз не я хвърлям, защото знам , че е пълна с ценни вещества и най-вече ензими. Не мисля, че ако не е суров, ще има подобен вид, но не съм се интересувала от повече подробности. Peace
Важното е, че ми придава неповторимо нежен вкус на салататите и че успешно ми лекува болно гърло Simple Smile
Може ли рецепта как се прави?

Общи условия

Активация на акаунт