Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 395
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
СмайлHug

Лещена яхния с грахови стръкчета

Салата от алабаш, моркови, брюкселски зелки, лещени кълнове, грахови стръкчета и келски микрозелении

# 196
  • София
Моля някой да ми напише на ЛС какво са изяли децата му в днешния ден примерно. От събуждането да лягането.
Не мога да се ориентирам между "трябва" и "мога" (моите "трябва" и "мога"), но често ми се случва да ми кажат - липса на витамини, липса на белтъчини, липса на въглехидрати.
Отделно, че аз като дръпна чертата и виждам незадоволително хранене при моите деца.
Ако някой иска ще му напиша какво пък моите са изяли в един стандартен ден.

Цоцоланке, много ме впечатли това Така че те са свикнали - и суров шейк за закуска, зеленчукови и плодови сокове си изстикват сами на уредите, големи са, четат, знаят за плюсовете и минусите...[/b]
В тази възраст ....
Поздравявам те!

# 197
ЗаСлон-деца на 4,9,11 (вегетарианци,не вегани)
закуска- киноа бяла и червена и овес сварени +мляко прясно+мед+чия+суров слънчоглед/тикв.семки+ стафиди
0бяд- оризови топки, едамаме,ябълка,локум
4ч- банан
вечеря- постно зеле,хумус ,катофени кюфтета

*
днес
закуска- сирене,круша,1/2 кифла с мармалад (близка има пекарна)
обяд- спанак с ориз и сирене; ябълка; 2 хапки торта
сл.зак -нар
вечеря  крем супа от бамя,картоф,кейл,чушка,лук със котидж сирене и домашни крутони

# 198
Цоцоланке, много ме впечатли това Така че те са свикнали - и суров шейк за закуска, зеленчукови и плодови сокове си изстикват сами на уредите, големи са, четат, знаят за плюсовете и минусите...[/b]
В тази възраст ....
Поздравявам те!

В доста прилична възраст са, ако реши големият - може дори да се ожени.....Щом се оправят с компютри, телефони, таблети и пр. техника - значи могат да се оправят и с проста сокоизстисквачка......Големият ходи на фитнес, така че достатъчно чете за храните. Каката не я коментирам - тя преди 2г. и половина направи своя избор. Трети номер - повтаря какво правят големите, пък четвърти номер - за сега претенции не е изявил. Информираното съгласие е налице!

Днес си купих сусам на Трендеви, учудващо - в диетичния магазин е по-евтин от пазара! Признавам  - не го очаквах!

Аз мога да предложа едно орзо - с коприва, гъби, грах, царевица, пресен лук и скилидки че … нимана люта чушка......

# 199
Дайте идея за салата с пресни червени чушки, моля   bouquet

# 200
  • на острова на мечтите
Дайте идея за салата с пресни червени чушки, моля   bouquet
newsm78 Аз ги прибавям към салата от прясно зеле, маруля, домати или каквото имам в момента. Много ги обичам и пълнени с варени картофи и(сирене преди) сега само така,или добавям тофу, когато имам!  chef Hug

# 201
  • София
цвекло, карфиол, морков, ябълка, орехи, чесънче, кервиз (целина) на листа + чушките = всичко настъргано, счукано, смачкано + оцет/лимонов сок + зехтин + сол на вкус

# 202
В Клюкарника са отприщили една тема за/против веганство/вегетарианство. Не съм се сблъсквала с толкова невежество и тесногръдие. Само от някои протребители, разбира се. Има и готини, толерантни хора, тип "не те разбирам напълно и не бих правила като теб, но уважавам избора ти".

# 203
  • София
Фея, пропускай ги тези теми Hug

# 204
  • София
Подобни теми винаги се появяват, когато хората няма какво да си кажат, а неистово им се иска да си начешат езиците, пардон - клавиатурите  Laughing

# 205
Ко ги четете:) има всякакви, а в крайна сметка никой не кара никого насила да става веган или вегетарианец...само малките деца никой не ги пита, а ядат каквото мама сипе.

# 206
  • на острова на мечтите
Bravo,bobo,kashmir...ne ceta vece podobni fiskusii i ne obqsnqvam izbora si Peace Sunglasses Hug

# 207
Данилу май е с нов телефон, на който още не е качила кирилица  Hug

Да пусна и тук линк към статия за белтъчините. Може дори да изчислите колко ви трябват и откъде да си ги набавяте.

# 208
  • на острова на мечтите
Da Feq,ne uspqh da kaca kirilica

# 209
Данилу, ако си с Андроид, ти препоръчвам тази програма за тел :  https://play.google.com/store/apps/details?id=org.apelikecoder.b … eyboard&hl=bg .
Безплатна е и има супер удобна фонетична клавиатура.

Общи условия

Активация на акаунт