ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Няма значение града, въпроса е да не чакам 1 месец за преглед, че ми е спешно.
Аз миналата седмица ходих при д-р Гечева, която по принцип работи в Плевен, но определени дни е в Севлиево в медицински център Акта медика. Прие ме на следващия ден, след като й се обадих. При нея пусках NK клетки, вродена тромбофилия и антифосфолипиден синдром. Ако искаш ще ти кажа номера й на лични  Peace

# 121
  • София
Добър ден  bouquet
Да попитам и тук.
Пуснах имунологични, заключението от доктора е :
"Повишени популации на НК клетките. Наличие на инхибиращи ембриотоксини. Повишени ТЛА.
За вливане на Имуноглобулин (100мг/кг.т.) 2-4 дена преди ЕТ и 6 мл Интралипид 2-4 дена след положителен тест за бременност. Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност. От 3-та г.с. Фраксипарин (или Клексан) о.4 през ден до 8-ми месец."
Въпроса ми е, доколко важно е да направя тези вливки?

# 122
Eлдорадо, не знам до колко е важно. На мен след имунологични, също ми бяха предписани. Четох много, мнения разни-някои казват, че имат значение и оказват влияние, други, че ги правят в България за пари, в чужбина, в т.ч. и в Турция не им обръщат внимание. Аз за себе си реших, че дори и ненужни, ще направя каквото ми казват, за да не се обвинявам в утрешния ден, че не съм направила всичко възможно. Надали ти помогнах, просто споделих  Hug

# 123
  • София
Елодорадо, нищо не са ти предписали като вливки, аз лично вливах много и то все кръвна плазма, не исках да рискувам повече, не знам дали са помогнали или не, но е факта успях да износя две деца.
Интралипида пък е нещо съвсем безобидно, то е все едно ще си се наяла с мазна риба.

# 124
Момичета искам да споделите впечатленията и резултатите от лабораториите , където сте пускали изследвания, по - конкретно мислите ли, че се спекулира с резултатите? Пусках имунологични изследвания във Варна, при което лаборантката ми наговори куп глупости, след като я попитах на място ли ги изследват фосфолипидните АТ или ги пращат в Плевен. Каза ми, че разбира се на място ги изследват, а в Плевен били главорези и излизали бомбастични резултати и после от резултатите печелят като съсипват имунната система на жените....
Какво мислите и за Геника - тромбофилии изследвах, разбира се има проблем в резултатите.

Защо ли ми се струва, че медицина няма, бизнес само? Определен лекар те изпраща да изследваш нещо определено в точно определена лаборатория, на резултатите пише името на изпращащия лекар и съответно резултата е положителен, т.е. има проблем и трябва да се лекуваме.... #Crazy

Не знам на кой да вярвам, но не ми харесва , че някои хора си играят с пациентите, защото здравето им е най-свидното. Не искам да загубя и следващо дете, трябва ли да се тъпчем с лекарства, защото нямаме избор.

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 22:45 от Petinka-

# 125
Не мисля, че някой лъже точно в резултатите за тромбофилия. Ако се съмняваш може да ги повториш. Останалите (NK клетки и прочее имунологии) съм решила за себе си да не следя повече, там е по-възможно разминаване в отделните лаборатории.

# 126
Здравейте!
Приемате ли нови членове в темата ... чета, чета и главата ми вече ще гръмне.
След неуспешно инвитро съм ... и ще трябва да прибегна към консултация с имунолог и генетик.
Препоръчват ми Доц. Д-р Румен Русев, той работи към клиника "Малинов" в момента, но не мога да намеря информация относно за него ... вие къде и при кого ходихте?
Чудя се какво да правя, защото това е важно за мен - реално да се открие дали имам проблем или не, защото стигнах до +тест, но бързо падна нивото на ЧХГ.

Какво бихте ме посъветвали!?  newsm78

# 127
Всеки ще свърши работа за пускането на изследванията. Дай боже да нямаш проблем с тях, не се налага да го мислиш повече. Ако излезе генетичен или имунологичен проблем в изследванията направи консултация със специалисти за конкретния проблем. Аз ще потърся трето мнение за проблема си от доц. Кременски.

# 128
Момичета, моля ви, дайте ми съвет, имам и генетичен проблем, а ми предстои инвитро, при мен може да се роди болно детенце.
Но всеки път след контакта ми с  лекарката, която се занимава с моя случай като генетик, се сривам емоционално.
Опитвам се, да си казвам, че ако контактът ни не е  добър, не означава, че тя не е  добър професионалист и отлична в лабораторията.
Намирам я дистанцирана, леко надменна, внушава ми несигурност, неангажираност с моя проблем.
Много зле ми се отразява, контакта с нея.Имам чувството, че й е все едно дали ще ми поеме случая, чувствам се виновна, че не съм разбрала нещо, притеснявам се да й задавам въпроси.
Вместо тя да търси варианти да ми предлага разрешение на проблема ми...
Мисля, че проблемът е в мен, бих искала да възприемам нещата по различен начин, може би напрежението насъбрало се в мен ми се отразява зле, не съм права, трябва да й имам доверие, защото в противен случай шансовете ми за успех се намаляват.

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 21:42 от Анонимен

# 129
Gerda говори и с друг генетик, в националната генетична лаборатория са много отзивчиви. Срещнахме с мъжа ми доц. Савов в коридора и човека отговори на всичките ни въпроси  Simple Smile

# 130
Направила съм независими консултации с всякакви генетици - хабилитирани и нехабилитирани лица, а също така и с чуждестранни лекари светила в своята област. Лекарят ми явно го предполага  това, защото го намекна и явно се дразни, че съм търсила и други мнения.
В началните етапи дори някак необмислено каза, че можело да ни изпратят и в Турция.
Наясно съм, че лекарят по моя случай, е успявал в далеч по-сложни случаи.
Но...
Успехът на моето инвитро до голяма степен зависи от `генетикът ми`! Моят генетик. (това ми се иска да го напиша с големи букви)

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 19:59 от Анонимен

# 131
Не, мила, не зависи от тях, а зависи от прост късмет. Те какво правят? Диагностицират. Те няма как да излекуват болен ембрион или да те накарат да произведеш само яйцеклетки без този проблем. Предимплантационна диагностика. А тя при теб се налага. Оттам нататък не знам какво очакваш от генетиците?

# 132
Бих искала да помоля  на лични да ми пишат жени, които след успешно инвитро са правили амниоцентеза? Не знам дали въпросът ми е подходящ за тук.

# 133
Не, мила, не зависи от тях, а зависи от прост късмет. Те какво правят? Диагностицират. Те няма как да излекуват болен ембрион или да те накарат да произведеш само яйцеклетки без този проблем. Предимплантационна диагностика. А тя при теб се налага. Оттам нататък не знам какво очакваш от генетиците?

Какво се случва с теб, мила? Направи ли консултация ?

# 134
Не стигнах до там. Разчитах да говоря още веднъж с клиниката, но не стана и трябваше да взема решение на момента. Рискувах без, защото точно при моя проблем шансът за имплантация и успешно развитие на ембрион носител на заболяването е много нисък.

Общи условия

Активация на акаунт