ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 031
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Здравейте,
Ние сме по фонд за инвитро с мъжки фактор
Искат ни генетични изследвания /кариотип, микроделеции  на Y хромозома, кистозна фиброза/. Дали знаете къде в Пловдив ги правят нещо като телефон и адрес и колко струват

# 136
Мерита, кариотип правихме януари месец в "Геника" Пловдив. Ако не се лъжа 375,00 лева платихме за двамата. Мисля, че правят и другите 2 изследвания, които са ви необходими, но не съм сигурна. Това са координати за Пловдив. Сайта им е добър, но най-добре да се обадиш и питаш. Кариотипа става бавно - за около месец.
Успех!

ГМДЛ „Геника” - гр. Пловдив
Tърговски център „Гранд”;  ул. „Петко Д. Петков” 23, ет. 4, каб. 9 и 10
тел: 032/ 62 32 02; 0893/633 564
e-mail: plovdiv@genicalab.com
Работно време: Понеделник-Петък - 14:00-18:00 часа

ПП: сега погледнах - AZF микроделеции - Изследване за микроделеции на Y хромозомата (локуси AZFa, AZFb и AZFc)    160 лв.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 12:46 от tanzu

# 137
Здравейте момичета.
Правила ли е някоя от вас наскоро следните изследвания,и колко струват?
1) Block faktor
2)ETA
3)NK-activity / subpopulation
Ще ги правя в клиника Малинов.

# 138
В Малинов общия имунологичен панел излиза около 260 лв, като имунолога пуска това, което прецени, че е нужно в твоя случай. Така разбито не знам цените.  Block faktor нищо не ми говори, ембриотоксини и НК-клетъчна активност имаше.

# 139
амини,много ти благодаря за бързия отговор.
 block factors, и аз не знам какво e,но го преписах така както го е написал доктора. Mr. Green
Отново благодаря.

# 140
Здравейте,
След последните генетични от пакета, който да установи евентуални причини за неуспешни брем - 1 мисед и 1 биохимична се установи: хетерозиготен носител 4G/5G; хетерозиготен носител  С677Т
В заключението не пише нищо особено, правих и консултация с генетик от НГЛ и те твърдят, че няма никакви индикации, това да е причина за проблемните бременности и че не се налага терапия
Четох, че при такива мутации, които са много чести е добре да се взима ф киселина мета и аспирин протект
Преди проблемните опити имам едно живо и здраво детенце Simple Smile
Мерси и поздрави

# 141
  • София
Аз съм с абсолютно същите мутации. Не съм имала аборти. Преди забременяването пиех няколко месеца фолиева киселина мета х 1 т. и аспирин протект х 1 т. вечер. По време на бременността обаче лекарите прецениха да съм на инжекции фраксипари 0.4 всеки ден и фолиева мета х 3 т.

# 142
  • София
Етаниел, ОК си. А щитовидната как е? А листериоза и бруцелоза и цитомегаловирус пуска ли, както и ДНК тест за хламидия и микоплазма?

# 143
Какво е бруцелоза? Цитомегаловируса това херпес ли е?

# 144
  • Варна
Момичета, не знам дали някой ще има адекватен съвет, но все пак да чуя и вашето мнение...
След три месеца назначена терапия с Идеос, Оксибор Форте, Омега 3, аспирин протект, Преднизолон Кортико и две вливки на Имуновенин - 40 и 44 ампули, пуснах контрола. Резултатите са още по-лоши...  Confused
Назначена е същата терапия плюс вливка на още 44 ампули 7 дни преди трансфер. И Фраксипарин до стимулация и после след трансфер пак...  newsm78
Total NK cells - ноември са били 15%, сега са 20% (поне са в нормите до 26%)
CD16+CD56+Nk cells - ноември 11% (в норми), а сега 14%...  Confused
lgM - ноемри 10,71 (при норма 10), а сега 14,06...
Антикардиолипинови антитела - без промяна от ноември малко над 15 при норма 10
Анти-бета 2 GP I антитела - само те са паднали от 17,68 на 12,99, но пак не са в норма (тя е до 10)

Повтарям си, че лекарите си знаят какво правят, но не мога да се начудя как очакват същата терапия да подейства, след като три месеца е действала по-скоро негативно...  newsm78
А са скъпи тези лекарства...  Cry Не е като да си кажеш, ако не помага, поне няма да навреди...

# 145
Момичета, не знам дали някой ще има адекватен съвет, но все пак да чуя и вашето мнение...
След три месеца назначена терапия с Идеос, Оксибор Форте, Омега 3, аспирин протект, Преднизолон Кортико и две вливки на Имуновенин - 40 и 44 ампули, пуснах контрола. Резултатите са още по-лоши...  Confused
Назначена е същата терапия плюс вливка на още 44 ампули 7 дни преди трансфер. И Фраксипарин до стимулация и после след трансфер пак...  newsm78
Total NK cells - ноември са били 15%, сега са 20% (поне са в нормите до 26%)
CD16+CD56+Nk cells - ноември 11% (в норми), а сега 14%...  Confused
lgM - ноемри 10,71 (при норма 10), а сега 14,06...
Антикардиолипинови антитела - без промяна от ноември малко над 15 при норма 10
Анти-бета 2 GP I антитела - само те са паднали от 17,68 на 12,99, но пак не са в норма (тя е до 10)

Повтарям си, че лекарите си знаят какво правят, но не мога да се начудя как очакват същата терапия да подейства, след като три месеца е действала по-скоро негативно...  newsm78
А са скъпи тези лекарства...  Cry Не е като да си кажеш, ако не помага, поне няма да навреди...

Какво е мнението на лекарят ти? Чувала съм, че при такава - първа терапия е възможно това да се случи, но все пак просто съм го чела от тук и там, не знам колко е така!
При мен, също ми предстои терапия с 5мл интралипид и все още се чудя, обаче съм повече "За" да го направя, но все пак ... четох и много подобни случаи като твоя.
При кои лекар си ?

# 146
  • Варна
Какво е мнението на лекарят ти? Чувала съм, че при такава - първа терапия е възможно това да се случи, но все пак просто съм го чела от тук и там, не знам колко е така!
При мен, също ми предстои терапия с 5мл интралипид и все още се чудя, обаче съм повече "За" да го направя, но все пак ... четох и много подобни случаи като твоя.
При кои лекар си ?

Ами мнението му се изразява в назначената терапия. Изпращат ми ги на имейл изследванията и отдолу пише назначената терапия...
Лекаря ми е във София. Пациент съм на Д-р Шефкетова в Надежда, а с Имунологията там се занимава Доц. Балтаджиева. Тя назначава терапията при отклонения в имунологията...

# 147
По вероятно е да не си спомнят, че вече са ти назначавали тази терапия. Според мен звънни по телефона и им обясни. Аз не бих вливала до безкрай, като знам че резултата ще е същия.

# 148
Лично съм била свидетел в кабинета как доц. Балтаджиева проверява всеки един случай и го оглежда внимателно преди да назначи каквото й да било .
Дори съм била свидетел, как лекаря и звъни да се консултира за имунологията на дадена пациентка преди трансфера.

# 149
Звънни им. Щом си притеснена, няма друг верен ход.

Общи условия

Активация на акаунт