ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 033
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Етаниел, ОК си. А щитовидната как е? А листериоза и бруцелоза и цитомегаловирус пуска ли, както и ДНК тест за хламидия и микоплазма?
мерси  с щж съм почти влязла в норма...тсх 2.00, като сега съм на 1/2 Тирозол през ден...Владимиров каза да спрем да се пазим и в срок до септември ако няма резултат да влючваме "тежката артилерия" Simple Smile, за сега ми е дал фолиева мета и аспирин, но каЗа ако имам две чертички да тичам при него, явно ще назначи фракси или нещо подобно Simple Smile...действаме, много благодаря на всички и успех на всички Simple Smile
ПП не съм пускала тези изследвания, които описваш, освен хламидия-отрицателна..ама ако тия неща се предават по полов път, то ние с мъжа ми сме моногамни от 11години Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 16:34 от etaniel

# 151
Аз съм с абсолютно същите мутации. Не съм имала аборти. Преди забременяването пиех няколко месеца фолиева киселина мета х 1 т. и аспирин протект х 1 т. вечер. По време на бременността обаче лекарите прецениха да съм на инжекции фраксипари 0.4 всеки ден и фолиева мета х 3 т.
Фрида, а ти по какъв повод си пускала генетични след като не си имала аборти?
При кои лекари си се следила през бремнността? А фраксипарина инжекции кой ти ги слага и задължително през цялото време ли се слагат?
Мерси

# 152
  • София
Това с имунологията и вливанията...
Например при мен Балтаджиева предписва едно, с д- р Сигридов правиме друго Wink
Между другото не знам какви трайни резултати очаквате, една вливка има действие 4 седмици, после наново...

Фраксито си бодем сами, както и неупогена Simple Smile корем, ръце, краци, паласки- кой къде го влече Simple Smile

# 153
Ама сериозно всеки ден...?

# 154
  • София
Аз съм с абсолютно същите мутации. Не съм имала аборти. Преди забременяването пиех няколко месеца фолиева киселина мета х 1 т. и аспирин протект х 1 т. вечер. По време на бременността обаче лекарите прецениха да съм на инжекции фраксипари 0.4 всеки ден и фолиева мета х 3 т.
Фрида, а ти по какъв повод си пускала генетични след като не си имала аборти?
При кои лекари си се следила през бремнността? А фраксипарина инжекции кой ти ги слага и задължително през цялото време ли се слагат?
Мерси
Лекарката ми от кл. "Щерев" ми ги назначи преди инвитрото. Тогава се учудих, не бях чувала за тромбофилии, а и са скъпи, но сега виждам, че е било за добро. Тогава ми каза, че много често жените с репродуктивни проблеми имат подобни генетични мутации. Иначе се следя в "Щерев" и при др. Дяволов в МД. Инжекциите всички си ги бием сами, първо в корема, после започнах в ръцете, подкожни са и наистина е елементарно. Вечер в 19 ч. ми е манипулацията. Несъм питала още до кога ще ги слагам, може би до края, не зная.

# 155
  • Варна
Това с имунологията и вливанията...
Например при мен Балтаджиева предписва едно, с д- р Сигридов правиме друго Wink
Между другото не знам какви трайни резултати очаквате, една вливка има действие 4 седмици, после наново...

Оффф... Даже последния път ги отказахме вливките ние, ама после като стана така в 8-ма седмица, се обвинявахме с ММ, че може да е заради това...  Sad Знам, че Имуновенина действа малко, ама аз последно го вливах на 20.02.., а контрола пуснах на 09.03...  Rolling Eyes
Обадих се на Балтаджиева.... Обясни ми, че било нормално да "играят стойностите" и че тези повишения били минимални. Категорична е за продължаването на терапията...

Ама сериозно всеки ден...?

Всеки божи ден. Сама. В корема. Даже този път ще го почвам от сега още... С малка почивка от първи ден на цикъла до трансфера...

# 156
Здравейте,

Има ли момичета, които са изследвали пакет Предразположение към тромбоза в Цибалаб? Дали са им добри лаборантите за тези неща, и дали не ги носят в друга специализирана лаборатория?

# 157
Или в Геника или в МД.

# 158
  • София
Или в Геника или в МД.
Точно така. За това изследване никаква цибалаб.

# 159
Благодаря Ви!

# 160
Здравейте отново,
Да ви питам на някой от вас казвал ли ви е доктор да се изследват мъжете за кариотип и тромбофилии? На мен от НГЛ ми казазха, че ако мъжа не се изследва то значи сме свършили работата на половина....Владимиров не ми каза това...вие как мислите трябва ли да пускаме кариотип на мъжа ми? Напомянм, че имам едно здраво дете от същия мъж...мерси

# 161
  • В сърцето на любимия човек
На нас в Надежда ни назначиха кариотип и на двамата. Дори и да има генетичен проблем при един от партньорите (а дори и при двамата да има някакви отклонения) това не означава, че те непременно не могат да имат здрави деца. Все пак плодът взима по една хромозома от всички 46 двойки хромозоми от двамата партньори и в зависимост от комбинацията която се получи детето може да е напълно здраво, да има една здрава и една увредена хромозома или да има две увредени хромозоми.
Тромбофилии са ми изследвани само на мен.

# 162
Ясно...значи все пак кариотип е добре да се пусне и на мъжа....и ако се намери някакво отклонение при него, то доколкото знам няма терапия за ненормален кариотип....моят кариотип е нормален....мисълта ми струва ли си да дам още 180 лв...

# 163
Ясно...значи все пак кариотип е добре да се пусне и на мъжа....и ако се намери някакво отклонение при него, то доколкото знам няма терапия за ненормален кариотип....моят кариотип е нормален....мисълта ми струва ли си да дам още 180 лв...

Струва си, поне ще знаеш. Освен това ПИД е евентуално решение.

# 164
Какво е ПИД Sad

Общи условия

Активация на акаунт