ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 102
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
на мен д-р Стаменов и без тези изследвания все ми предписва фраксипарин. според него можел само да помогне. аз съответно не го слагам, но това си е моя си работа.
та според моите наблюдения масово го изписват фраксипарина, едва ли ще те пропуснат, а ако си покажеш изследвания изобщо няма да ти се размине.

# 391
Точно такива са и моите впечатления , след две и повече загуби задължително го предписват , дори и да нямаш нужда , ей така профилактично  !

# 392
аха... еми ще си запазя час и лично ще я попитам дали при бременност ще има промяна на изписаните лекарства и дали ще добави аспирин и фраксипарин.  Peace

# 393
Аз знам, че аспирина подтиска овулацията и преминава през плацентата.
Когато пия, взимам американския, който е по-малка дозировка.
Обаче, да уточна, че и аспирина има противопоказания за прием.
 Това хемотолога може да го каже!
При мен от пиене на аспирин ,ту тромбоцитите падат към долна грацина, ту ако не ги пия ми се качват над горна граница.
Но това е тромбофилията. Въпреки че хематологът казва, че аспирина нямал общо с това.

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 17:44 от Анонимен

# 394
Герда, американският аспирин е от 300 мг., а този който изписват е Аспирин протект от 100 мг. Има и по-ниско дозиран Ацетизал кардио, който е 75 мг.

# 395
А, американският при мен е 0,75.
Аз малко си почивам, докато дойде време за стимулация. И събирам сили. Wink
И ви чета. И давам кураж където мога.

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 00:05 от Анонимен

# 396
Здравейте дами, на мен ми изписаха интралипид 4мл за НКТ клетки 18% при допустими до 10%. Видях, че сте наясно с този вид лекарства и че лечението им не е напълно доказано, смисъл не влияят добре на всеки. Та въпроса ми е, знаете ли от къде мога да си го купя (понеже питах в 3 аптеки и нямат подобно лекарство), каква му е цената и колко ще ми излезе 4 мл? Понеже ми говориха за 16 лева, пък тук съм чела за много по-големи суми. И другия ми въпрос е според вас тези НКТ клетки дали е възможно да спаднат от само себе си? При мен е предписан непосредствено преди да забременея, сега чакам да минат 6 месеца след като имах спонтанен аборт в 22 седмица с близнаци, но от сега искам да се запозная с тези въпроси.
Ще съм много благодарна, ако някоя от жените тук ми отговори, тъй като около мен няма хора с моите проблеми и няма от кой да получа по-адекватна информация, освен от вас.
Извинявам се за дългия пост, хубав ден ви желая  Simple Smile

# 397
Специално интралипида, сам по себе си няма какво да навреди , както казва Магнетчето - все едно си се наял с мазна риба . Имуновенина и Октагам вече се извличат от кръвна плазма и според мен какво действие имат върху организма никой не можем да каже .Аз вливах първия триместър два пъти и всичко беше ок, сега съм втори триместър и постоянно съм болна - за два месеца вече втори път и дори вече трета седница не мога да се оправя - не съм болнава по принцип и правя връзка с вливанията. Все пак обаче не знам дали щях да избутам 12 седмица без тези вливки - така , че просто не мога да кажа  дали са за или против.
Иначе НКт клетките спадат и сами , но това става доста бавно !

# 398
Здравейте момичета,получих предпразнично имунологичните си изследвания и се включвам  в темата с молба за коментар от вас. Предните (преди година)  бяха общо взето ОК, доколкото разбирам от прочетеното в темата картината се изменя: предния път НК клетките ми бяха леко по-ниски, а сега са в норма, а някакъв вид 16 CD NK са с 1-2 единици завишени - очевидно ме очакват вливки; а при положителен ембриотоксичен тест отново вливки ли се правят  или се коригира по друг начин newsm78. Благодаря ви предварително и ви желая спокойни и светли Великденски празници!

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 11:03 от lady_Joy

# 399
И аз имах 1-2 единици над горна граница, не ми назначиха вливки.
Какъв е този тест за ембриотоксини? Може ли малко повече инфо, моля.

# 400
lady_Joy, къде ще пускаш ембриотоксичен тест, в Надежда ли?моите 16 CD+ NK са в норма и не мога да ти дам съвет за това. нямаш ли предписание на излседванията дали ще се правят вливки? моите резултати си ги получих с предписание за имуновенин интакт или октагам.
madlen4etooo, аз имах завишени НКТ клетки, след 1 г. и 4 месеца, прием на хранителни добавки (не знам дали е от тях ефектът) спаднаха на 10 % и сега се водят гранична стойност. На мен също ми казаха, че ще се налагат вливки, ако не спаднат. Сега обаче един вид от антифосфолипидните антитела са ми завишени, така че вливките не ми мърдат и не знам дали вливките ще ми бъдат заради НКТ клетките или заради антифосфолипидните антитела.
Знаете ли дали във всички клиники изследват тромбоцитно-левкоцитни агрегати?

# 401
Ембриотоксичният тест е при Русев в Малинов.

# 402
lady_Joy, къде ще пускаш ембриотоксичен тест, в Надежда ли?моите 16 CD+ NK са в норма и не мога да ти дам съвет за това. нямаш ли предписание на излседванията дали ще се правят вливки? моите резултати си ги получих с предписание за имуновенин интакт или октагам. 
САБ, в Надежда докато ми дойде отново часът за преглед ...... само след още само месец (ще стана космонавт дотогава) - си пуснах теста вече при доц. Русев и е положителен - така, че благодаря за отговора- вливките са изходът също явно.

Скрит текст:
Някой успявал ли е да си пусне в Надежда изследвания по своя идея? newsm7 Последния път, исках да пусна ТСХ по време на опита, но се сблъсках с прехвърлянето от гише на гише и от опашка на опашка (не може без назначение от д-р)  и в крайна сметка отидох да ме бодат (за н-път) в обикновена лаборатория. Сега се чудя SDI да чакам ли след месец да пуснем -след втория спонатанен трябваше да ни направят SDI, но получихме.....разширена.

# 403
  • София
Ембриотоксичният тест е при Русев в Малинов.
Момичета, аз имам въпрос относно този ембриотоксичен тест само в клиника Малинов при д-р Русев ли се прави и каква е цената му. Аз съм пациента на Надежда. Намерих информация, че се прави при повтарящи се аборти а аз имам три и съм решила да си го самоназнача.

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 14:18 от Мaksy

# 404
В Надежда, когато си проверявам ТСХ минавам през казасата просто го плащам и отивам в лабораторията.

Общи условия

Активация на акаунт