ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 104
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Саб, твоите са наполовина, не се шашкай така Simple Smile

# 376
amini, на мен са ми изписани 5 г, а не 5 мг Muna_v е платила 970 лв. за 10 мг.

# 377
  • София
в Надежда 5г Октагам с вливането излиза 515лв.

# 378
  • гр. София
Саф, 10 грама е, всях смут без да искам Blush и да в Надежда правих вливките.

# 379
Окей Simple Smile благодаря ви.  ако се наложи по финансови причини след трансфера можем ли да преминаваме от един на друг препарат - тоест мога ли сега да започна с Октагам и после ако ми се види много тежко финансово да мина втория път на Имуновенин?
Моля ви за съвет, относно моето положение. Това, което ме притеснява е, че направих подробен ресърч в интернет и установих, че в Америка, Англия и други страни е прието с моите генетични мутации да се предписва аспирин протект и фраксипарин (или клексан). Също така, ходих при доц. Русев, който е имунолог и е на същото мнение. За съжаление генетичката и имуноложката в моята клиника не ми изписаха да ползвам фраксипарин и аспирин протект. Стартирах процедура в началото на месеца. Ето генетичните мутации:
MTHFR 677CT - хомозиготен генотип T/T
MTRR 66AG - хетерозиготен генотип A/G
4G/5G - хетерозиготен генотип за PAI
Val34Leu - F13 - хетерозиготен носител
Нормален генотип - MTHFR 1298A; Фактор 5 Лайден; Протромбин (20210GA); I/I ACE.
При имунологичните отклоненията са следните: завишени с около 1 % Aнтикардиолипинови антитела (ACL) и гранична стойност на НКТ клетките - 10 %. Преди бяха извън нормата високи, но са паднали.

Какво мислите? Добре ли е и аз да направя консултация с д-р Паскалева и въобще мога ли да съчетавам лечението на 2-ма имунолози или имунолог и хематолог? Някак си ме глождят тези различни мнения, а съм хвърлила много усилия да се добера до този опит, както повечето от нас.

# 380
  • гр. София
Аз ходя и при имунолог и при хематолог при нужда, а фраксипарина и аспирин протект ми ги изписва гинеколога при процедура. Евентуално при бременност ще се консултирам и с хематолог за дозата с която да продължа. Фраксипарина ми го дават няколко дни след трансфер.

# 381
При кой хематолог ходиш, извинявам се , ако си го посочила вече.  bouquet

# 382
40 ампули имуновенин са 508 лв., въобще не се хаби с него, а и ще ти го вливат на два пъти. Голям ужас е. По-добре си влей октагама. Самото вливане е 30 лв.

# 383
muna_v, т.е. мога да питам гинеколога си за нуждата от фраксипарин или аспирин протект? ама директно ли да му задам въпроса или просто да му покажа имунологичните и генетичните изследвания? ти как точно подходи?  newsm78

# 384
  • гр. София
Саф, дадох копие от генетичните на доктора за досието ми и при процедура, напомням за тях. Имунологични пускам при опит и му показвам резултата и питам да правя ли вливките. Т-клетките май ги смятат за най-важните, при мен винаги са завишени доста.

На хематолог ходя в Медицинска академия, но не само заради генетичните ми изследвания (д-р Василева)

# 385
Искам да попитам: за вливка за завишени НК-клетки - след колко време направихте контрола. 1-2м или повече  newsm78
Миналата седмица ми направиха - 5мл интралипид и се чудя, защото Русев, веднъж ми каза - най-малко след 2м. а последния път след 1м  newsm78
Зачетох се и наблюдавам, че повечето пиете или пият аспирин протект, аз освен добавките на своя глава + фолиева мета не приемам аспирин ...  newsm78
При самата консултация, д-ра ми каза, че е добре да се включи, а сега след вливката и последното ни чуване с него, каза "Това е - нищо друго не е нужно", дори и не му споменах, че на своя глава пия добавки ...

# 386
На мен пък точно доц.Русев ми препоръча да пия аспирин протект заради генетичните ми изследвания, че даже и фраксипарин да слагам вече, а доц. Балтаджиева - не.  Sad

# 387
На мен пък точно доц.Русев ми препоръча да пия аспирин протект заради генетичните ми изследвания, че даже и фраксипарин да слагам вече, а доц. Балтаджиева - не.  Sad
И как го пиеш - по схема или постоянно - от-до или ?  newsm78

# 388
Ами не го пия аспирин протекта, защото съм пациентка на клиника Надежда и сигурно ще ги изнервя ако започна да си самоприлагам лечение, изписано от друга клиника. В пълен шах съм,не знам какво да правя. Най-вероятно ще поставя въпроса пред гинеколога си да вземе той решение дали да пия аспирин и да слагам фраксипарин или не. Иначе 7-8 месеца приемах аспирин протект всеки ден, не беше по схема.

# 389
SAB , като отидеш при Балтаджиева бременна вече , най -вероятно и тя ще ти изпише фраксипирин с тези изследвания ,На мен само с 4г/5Г и без други мутации ми изписа профилактична доза , която аз както вече писах по-горе не започнах , защото според хематолога нямам нужда!

Общи условия

Активация на акаунт