ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 107
  • 738
  •   2
Отговори
# 360
Момичета, бях при Паскалева.
Ще обясня подробно, тъй като както знаем всеки случай е индивидуален и се подхожда индивидуално към всеки.
Отидох към 11.30 и след 5 мин чакане ме прие. Казах и че съм с един мисед в 8 г.с., сега съм бременна в 9 г.с., от 1 седмица пия аспирин 100 мг/ден, със следните мутации: 4G/4G, хетеро МТХФР А1298С и МТХФР С677Т. Тя каза, че вероятно ще ми предпише фраскипарин, но първо ми пусна изследване, за да видиме как усвоявам аспирина. Взеха ми кръв ( платих 30 лв за изследването и 30 за прегледа) и след около 45 мин беше готов резултатът. Оказа се, че добре го усвоявам и може би по това тя прецени да ми назначи фраксипарин 0,4/на ден до края на бременността (колкото беше препоръчал Владимиров). Каза след 1 месец да мина на контролно излседване да видиме как го усвоявам и дали да променяме дозата или не. Ако всичко е наред повече няма да се изследвам. За хетеромутациите МТХФР А1298С и МТХФР С677Т каза до края на бременността да пия мета фолиева кислеина.  Също така каза че другите две мутации (Prothrombin G20210A и фактор V Leiden) са по-опасни, но при мен те са ОК така или иначе. Това е общо взето в моя случай. Аз съм много доволна от консултацията.

# 361
Браво, това и очакавах, че ще ти предпише , почвай фраксипирина ! Успех до края !

# 362
Благодаря за подробния отчет   bouquet
Сега остава и да забременея и непременно ще отида на консултация  Blush

# 363
Благодаря момичета  Hug
Успех на всички Peace

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 19:46 от adelinni

# 364
Аз ще ходя да се консултирам с нея преди да забременя.
Обаче някой на лични може ли да ми пише горе-долу как се стига до нея, че не познавам добре София.
Искам да разбера какъв е тоя антикоагулант модерния дето бил нискомолекулярен ли високомолекулярен ли, че не се налагало да се изследва , да се следи.

# 365
  • Варна
Не знам как така изпуснах темата, но искам да ви помоля да коментирате и моите изследвания:

Скрит текст:

Гледам, че са долу-горе аналогични с тези на  adelinni. Фраксипарин и аз бия, но никой никога не ми е споменавал за метафолиева... Пия си нормална след трансфер...  newsm78

# 366
Привет,
С 667 може би е уместно да смениш на метафолиева....въпреки че си хетерозигот...знам ли...аз съм така и взимам мета...

# 367
  • От Луната
Привет следя темата от известно време, но не се включвам, че и без това сме го втасали.
Тези дни планираме с ММ донорска инсеминация и се чудя правят ли се генетични тестове на донорите? Извинявайте, ако въпроса ми не е за тук Wink

# 368
Йоли, мисля че се прави кариотип, но не съм съвсем сигурна.

# 369
Да, задължително.

# 370
  • Живее на Луната
Момичета, на изследването за вродени тромбофилии имам следния коментар:

"При генотип C/T за 677C>T може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%."

Какво значи това, че трябва да вземам повече фолиева ли? Обикновена или мета? Според вас колко трябва да взимам?

# 371
Моля, някой да ми каже цените на следното, за да се подготвя:
имуномодулация с 40 амп. Immunovenin intact ( 2x 20) или 5g Octagam 7 дни преди ЕТ

Какво означава Aнтикардиолипинови антитела( ACL) - 11.67 да са завишени?
И не мога да разбера, по моите скромни знания, тези антитела са свързани с образуване на тромби, а нямам изписани нито фраксипарин нито аспиин протект. Аз ли нещо преувеличавам или е странно?  newsm78

Bell, трябва да взимаш мета. Но за количество трябва да ти каже генетик. Не пише ли отдолу в изследването препоръчителни дози за прием?

# 372
  • гр. София
Белче, аз го имам абсолютно същия текст. В Щерев ме тъпчеха с промишлени количества обикновена фолиева, особено след положителен тест. После прочетох, че много по-добре е да се пие метата щом има неусвояемост. От нея си пия по едно или две хапчета.

# 373
  • гр. София
Саф, за 10 мг Октагам, юли платих 970 лв и 30 лв за вливането, общо сумата беше 1 000 лв. Имуновенина е по-евтин доколкото знам, но с повече странични ефекти.

# 374
muna_v, благодаря ти. В болница Надежда ли ти правиха вливките? 10 мг - 970 лв. По тази логика 5 г, което на мен са ми изписали, Октагам трябва да са .......... хиляди левове? Сигурна ли си, че 10 мг са 970 лв., а не 10 г.?  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт