ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 89 959
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Ако след операцията по вадене на мъдреца възникне усложнение - може да се стигне до инфекция, което автоматично вдига Нк клетките. Или пък се наложи пиене на АБ. Не знам, разсъждавам си.
Преди втория опит настинах, което веднага вдигна НК клетките, и съответно ми костваше 600 лв. за вливки. Затова сега много внимавам, още повече, че проблем с въпросния мъдрец нямам, просто ми препоръчаха да го извадя.

Еми щом нямаш, не бързай да го вадиш - изчакай изследванията и тогава!

# 646
След тях съвсем няма да има кога - ако всичко е наред, се надявам да правим трансфер.
Май все пак ще го отложа. 2 години досега го отлагах, дано издържи още поне толкова.

# 647
И на мен ми предстои вадене на мъдрец с операция, но не мисля да отлагам.Последния път имунологичните ми изследвания бяха съвсем в норма без каквито и да било лекарства  newsm78

# 648
  • София
Здравейте искам да попитам при това изследване от генетичните нужно ли е терапия с хепарин

алелна специфичност на PAI - 1 4G/5G   Хомозигот по нормален алел

PAI-1
Състоянието на гена има клинично значение при бременност и артериална тромбоза.
1.Хомозиготни индивиди по нормалния алел-5G/5G- нормално състояние на гена

2.Хомозиготни индивиди по мутантния алел 4G/4G-имат:
- повишено предразположение към артериална тромбоза и сърдечносъдови заболявания.
-сериозен риск за бременността

3.Хетерозиготите 4G/5G - нямат клинична изява.

Всички доктори ми казват че всичко е в норма,но като чета точка две от описанието ,че точно хомозиготните са предразположени към  тромбози и има риск за бременноста.
Бременна съм в 7 седмица с два спонтани преди това.
Много ще съм благодарна на всички към някакви насоки Simple Smile

# 649
Много разходки и чист въдух, рибка. Heart Eyes
Лекарите назначават или спират антикоагуланти.Опасно е да търсиш подобни отговори във форум. Hug

# 650
kremonka, ти не си точка 2, че да я четеш нея. При теб има хомозигот по нормален алел, т.е. т. 1 - нормално състояние на гена.

# 651
  • София
Благодаря Ви, малко съм се ошашкала  но след две загуби сигурно е нормално Simple Smile да чета и да не разбирам какво ми пишат и казват,аз пак търся "теле под вола" Grinning

# 652
Каквото и да търсиш най-добре е да го правиш с лекаря си! Heart Eyes
И много положително мислене.

# 653
  • София
Здравейте, момичета. Предстои ми вливане на 5 мл. Интралипид 20%. Мисля да го направя в петък, но може ли да ми кажете колко време отнема, както и къде сте го правили в София - записвали ли сте си час или направо се отива? Чувала съм за Токуда, че там е приемлива цена - ако някой е ходил там как е процедирал - ако има тел. на който да звънна за час... Мерси за информацията   bouquet

# 654
Нигел, аз съм в провинцията, но да кажа и аз  Mr. Green Намерих една позната сестра, за да ми сложи инфузионната игла. Трябва да е бавна капка  Naughty и отне някъде около час. Може и в домашна обстановка. Интралипида се разтваря в натриев хлорид малка банка от 250 мл.  Ако има нещо, което не ти е ясно драсни пак  Hug Успех  bouquet

# 655
  • София
Здравейте, моля препоръчайте ми добра лаборатория в гр. София
Благодаря!

# 656
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте, моля препоръчайте ми добра лаборатория в гр. София
Благодаря!
За какви изследвания?
За генетични - Геника, лабораторията в Майчин дом.
За хормони - централните лаборатории, за да не се разнасят пробите.

# 657
  • Бургас
И тук да попитам, NК клетки и тромбофилия след колко време излизат резултатите? Едните бяха от 3 до 4 седмици, но кои ?

# 658
  • В сърцето на любимия човек
И двете излизат до седмица.
Само за кариотип-а са необходими 21 дни.

# 659
Би трябвало бързо да излезнат и двете.
Тромбофилията ми стана готова за 4 дни в Геника, имунологичния панел, който включваше и НК клетки излезна за няколко дни в Надежда.

Общи условия

Активация на акаунт