ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 89 974
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,

току що получих резултат за следните изследвания вродена тромбофилия, като пише следното:  4G/4G за PAI.
Правих го в Геника.
По телефона само ми казаха, че имам висок риск от спонтанен аборт, но да не се притеснявам newsm78
Бременна съм в 9 г.с. и пия аспирин протект, моля кажете толкова ли е рисково, че докато стигна до Сигридов и ще побелея.

# 631
Здравейте,

току що получих резултат за следните изследвания вродена тромбофилия, като пише следното:  4G/4G за PAI.
Правих го в Геника.
По телефона само ми казаха, че имам висок риск от спонтанен аборт, но да не се притеснявам newsm78
Бременна съм в 9 г.с. и пия аспирин протект, моля кажете толкова ли е рисково, че докато стигна до Сигридов и ще побелея.

Недей да страдаш. Води се най-нискорисковата тромбофилия.
Ако д-р Сигридов е труден за достигане, посъветвай се с доц. Русев.

# 632
Плясмляс наскоро обсъждахме из темите, че всяка бременна жена може да си направи изследване при доктор Паскалева за нуждата от антикоагулантни препарати. Би могла да се обърнеш към нея за консултация за твое спокойствие.

# 633
Здравейте!
Благодаря за съветите! Преди малко се видях с д-ра, който ми спря аспирин протекта и ми изписа фраксипарин 0,4мл.
Сега му прочетох листовката: Употребата на FRAXIPARINE по време на бременност не се препоръчва, освен ако терапевтичната полза не превишава възможния риск.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА УПОТРЕБА: Да не превишава 10 дни.

Да се надваме, че лекарите наистина знаят какво правят Simple Smile

Чували ли сте за лоши последствия /за бебето или майката/ от продължителна употреба на фраксипарина?

А понеже по-нагоре обсъждате фолиевата, на мен ми казаха да я спря след 12 седмица.

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 20:13 от plqsmlqs

# 634
  • Варна
Сега му прочетох листовката: Употребата на FRAXIPARINE по време на бременност не се препоръчва, освен ако терапевтичната полза не превишава възможния риск.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА УПОТРЕБА: Да не превишава 10 дни.

Не чети листовките на лекарствата...  Naughty
Фраксипаринът се изписва на 90% от забременелите Ин витро и  значителна част от тях го слагат до края на бременността, че и няколко месеца след това.

# 635
  • Варна
Та аз не можах да разбера сега по колко мг. метилирана фолиева киселина взимате при наличие на генетичен дефект при усвояването на обикновена такава? Някои казаха по едно хапче, други по 10, но за какви мг. говорите?
Не съм бременна, но генетичката ми изписа 1 х 0,4 мг., което май е недостатъчно.

# 636
  • Варна
Та аз не можах да разбера сега по колко мг. метилирана фолиева киселина взимате при наличие на генетичен дефект при усвояването на обикновена такава? Някои казаха по едно хапче, други по 10, но за какви мг. говорите?
Не съм бременна, но генетичката ми изписа 1 х 0,4 мг., което май е недостатъчно.

Аз пия 2*0,4 мг и съм на максимална доза. И един път е достатъчно.

# 637
  • Живее на Луната
Аз взимах по 2 хапчета Неофолик Мета, продават го в аптеките.  Peace

# 638
  • Пловдив
Аз взимам 1 табл х 5 мг от Турция. Води се Folbiol

# 639
Момичета, моля за съвет.

Близка приятелка, също бременна в 11 г.с. има следните имунологични изследвания /плацетарни молекули/ ако е разбрала правилно:
hPlGF 26.79 pg/ml   референти 20.5 - 208
sFlt1   761.0 pg/ml   референти 1330.5 - 2398.6
Съответно имуноложките от Надежда са и казали, че тези стойности са проблем и са препоръчали вливка 5g октагам направена днес. Казали са и да спира аспирин протекта, който пие след трансфера.
Днес и излезна и генетичното изследване:
Хетерозиготен генотип 4G/5G, което не е голям проблем до колкото разбрах т.е. няма тромбофилия, но се препоръчва терапия с хепарин заради предишните аборти.
Хетерозиготен генотип С/Т за 677С>Т (MTHFR) - като тя приема мета фолиева отначалото х 1т сутрин и 1т обикновена вечер.

Поради това, че има два спонтанни аборта в 9 г.с. сега се притеснява дали да спре аспирин протекта, да го продължи ли, да взима ли фраксипарин newsm78.
Имуноложките казват да го спре по-добре, ама да си пита гинеколога. Михова казва да пита имуноложките, че тя незнаела. Персенска е в отпуск и положението е никак приятно!

Моля, момичета с подобен опит и резултати да споделят каква терапия им е назначена.
И тези хепаринови препарати биха ли навредили фатално на плацетарни молекули?

# 640
  • София
Аз съм 4г/5г. Неусвояване  на фолиева и спонтанни аборти.
Имах ниски( под долна граница) молекули на плацентата. Вливах октагам и киовиг.
През целите бременности бях на фраксипарин 0.4
Имунолозите бяха писали да спирам фраксипарина и да се увеличи на макс прогестеронА,  но доктора направи обратното- не само не спря фраксито,  а го увеличи и спря прогестерона. НО това при мен!!!!

# 641
Здравейте, момичета. Аз съм нова тук. Поизчетох част от темичката, но да питам пак - при 2% завишени НК клетки, при граница 15, имуновенин или интралипид е по-добре да се влее?
Т-лимфоцитите CD 3 са ми малко занижени - 64,65 при реф.ст-ти 67 - 76. При тях каква терапия се прилага?
Трябва да получа отговор от д-р Конова, но понеже днес е петък и до понеделник ще съм в напрежение, ще съм благодарна да ми дадете някава насока. Всичко друго - хормони на щитовидната и антифпсфолипидни антела са ми в норма. Носител съм на 4г/4г алел за тромбофилия.
Предстои ми ин витро след два месеца.

Последна редакция: пт, 21 авг 2015, 18:49 от itsi_bitsi

# 642
И аз с чуденка. Преди двата ин-витро опита имах проблеми с НК клетки, съответно единия път ги смъкнахме с Агапурин и Респистим, втория път - с вливки.
След 2 седмици имам час за преглед, за да планираме евентуален ЗЕТ, също така мисля да пусна и контрола на имунологичните. В същото време мислех утре да вадя мъдрец, но започнах да се разколебавам - това няма ли да повлия на имунологичните изследвания? Всякакви мнения ще са ми от полза.

# 643
И аз с чуденка. Преди двата ин-витро опита имах проблеми с НК клетки, съответно единия път ги смъкнахме с Агапурин и Респистим, втория път - с вливки.
След 2 седмици имам час за преглед, за да планираме евентуален ЗЕТ, също така мисля да пусна и контрола на имунологичните. В същото време мислех утре да вадя мъдрец, но започнах да се разколебавам - това няма ли да повлия на имунологичните изследвания? Всякакви мнения ще са ми от полза.

Защо един мъдрец да повлияе на имунологията  newsm78 newsm78
Точно това, което изследват при хора с репродуктивни проблеми относно имунологията - не смятам в никакъв случаи, че ще повлияе ...
НК-КЛЕТКИ и вадене на зъб - с упойка или без ... малко са ми две противоположности - ти ако имаш или нямаш  проблем, и с това и без това ще ти покаже

# 644
Ако след операцията по вадене на мъдреца възникне усложнение - може да се стигне до инфекция, което автоматично вдига Нк клетките. Или пък се наложи пиене на АБ. Не знам, разсъждавам си.
Преди втория опит настинах, което веднага вдигна НК клетките, и съответно ми костваше 600 лв. за вливки. Затова сега много внимавам, още повече, че проблем с въпросния мъдрец нямам, просто ми препоръчаха да го извадя.

Общи условия

Активация на акаунт