ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 89 952
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте! Ще помоля да изкоментирате резултатите ми от изследване за вродена тромбофилия, защото не мога да се ориентирам правилно.

Инхиб. плазм. актив. PAI 4G - хетерозиготен носител - 4G/5G
Изсл. на фактор V Лайден,мутация R506Q - нормален генотип
Изсл. фактор II (протромбин) мутация 20210Г - нормален генотип
MTHRF, mutaciq C677T - нормален генотип С/С

При мен също е хетерозиготен PAI 4G/5G и сега до края на бременността съм на фраксипарин 0,4.

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 13:36 от Frida*

# 76
Ах, интересно! Благодаря ти Фрида. Успешна бременност ти пожелавам. Терапията кой ти я назначи - АГ, беше в изследванията като препоръка?

# 77
Тази мутация се води норма! Само тя ( както е при теб и почти 80 % от населението  ) не е предпоставка за използване на фраксипирин , дори на аспирин ! Това е  по  препоръка на ХЕМАТОЛОГ , който се занимава основно с бременни с такива проблеми( така смятам и всички генетици с които съм говорила ) , а не от гинеколог .  Аз лично ти препоръчвам консултация с хематолог .Но трябва да се пуснат и другите изследвания - за придобита тромбофилия , за да се направи пълна картина на  положението ! 

# 78
Имам всички изследвания. Придобитата ми е в норма. Peace

# 79
  • София
Ах, интересно! Благодаря ти Фрида. Успешна бременност ти пожелавам. Терапията кой ти я назначи - АГ, беше в изследванията като препоръка?
Благодаря! От клиниката, където правих инвитрото, преди самата процедура ми назначиха пълния панел за тромбофилии в лаб. "Геника", както и имунологични. Лекарката ми каза, че е характерно при жени с репродуктивни проблеми да има мутация на тези гените. Но аз имам и още два хетерозиготни генотипа, като на самия резултат ми пише, че имам повишен риск от аборти.

# 80
Frida, за това най-вероятно имаш изписан фраксипирин -комбинацията от няколко мутации , а не само 4g/5g.
За твое спокойствие Autumn , ти препоръчвам консултация с хематолог .Той ще ти обясни всичко подробно !

# 81
Благодаря ти, red_violet!

# 82
  • София
Така е, но при мен са изследвани 8 генотипа, като резултатите на тези, които е изследвала Autumn и на моите същите са еднакви. При мен има хетерозиготно носителство на I/D (ACE) и на Val34Leu (F13), като пише че трите кумулативно носят повишен риск от спонтанни аборти.

# 83
Момичета, като ви чета имам чувството, чр нищо не съм издледвала до сега...генетични имам назначен и направен само кариотип-нормален, имунологични, най-основните-нк клетки, афа....нито към хематолог съм се обръщала, нито към генетик...кога се търси мнение на хематолог? Аз мислех да се свържа с генетици от МД за тромбофилии, но Владимиров каза на този етап да спрем с изследванията, докато не оправим щитовидната-аз съм с Базедова болест, втори пристъп в момента, на терапия съм....вие какво ще ме посъветвате? Мерси

# 84
Аз мислех да се свържа с генетици от МД за тромбофилии, но Владимиров каза на този етап да спрем с изследванията, докато не оправим щитовидната-аз съм с Базедова болест, втори пристъп в момента, на терапия съм....вие какво ще ме посъветвате? Мерси
Не ти пречи да направиш точно това, докато чакаш да се оправи жлезата - да пуснеш основния пакет за тромбофилия.

# 85
Little rabbit благодаря ти. А генетиците в МД няма ли най-точно да ми кажат кой пакет да пусна? Основния пакет тромбофилии какво включва? Да не стане като със спермограмите...базова-отлична, разширена-кофти Simple Smile....

# 86
Аз пак да попитам, кога се прави консултация с хематолог?

# 87
Little rabbit благодаря ти. А генетиците в МД няма ли най-точно да ми кажат кой пакет да пусна? Основния пакет тромбофилии какво включва? Да не стане като със спермограмите...базова-отлична, разширена-кофти Simple Smile....

По-детайлно май изследват само в Геника. В МД ще ти пуснат четирите: фактор V, протромбин, ПАИ, МТХФР.

# 88
Аз пак да попитам, кога се прави консултация с хематолог?

Добър въпрос. И мен ме вълнува.

Момичета, при три нормални гена (хомозиготен по нормален алел), ми излезе проблем в ПАИ - хомозиготен по мутантен алел (4G/4G). Според доц. Русев трябва цял живот да пия аспирин, а при бременност -  фраксипарин, а според други мнения - след ЕТ аспирин и при бременност - фраксипарин.  Кого да слушам?

# 89
Аз не знам какво по-детайлно трябва, може и да не трябва....

Общи условия

Активация на акаунт