ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 89 967
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Зайо и аз имам същата мутация, за себе си съм решила, че докато съм млада  Wink няма смисъл да пия всеки ден аспирина, а то и другите добавки действат съдоразширяващо  Simple Smile

# 91
Според мен хематолога в зависимост от изследванията и резултатите трябва да реши каква терапия трябва през бременността . И най-вече ако има терапия през бременността хематолозите ( по специално тези в 3-та градска ) пускат специално изследване , с което се следи дозата на фраксипирана .

# 92
Зайо и аз имам същата мутация, за себе си съм решила, че докато съм млада  Wink няма смисъл да пия всеки ден аспирина, а то и другите добавки действат съдоразширяващо  Simple Smile

А на същото място ли ти я откриха? Дали да искам да я повторя (вече се съмнявам и в сянката си)...

# 93
Не, аз се изследвах в НГЛ. По принцип четох в разни западни сайтове, че мутацията повишава риска от инфаркти и инсулти. И понеже и омегите помагат за това реших да не пия аспирина. Доктор Въжарова е генетик в Малинов, с много добри впечатления съм, а и в НГЛ доц. Савов я похвали, вероятно тя е изследвала това.

# 94
Мерси, успокоих се!
Аз четох друго - повишава риска от инфаркти, но намалява този от инсулти.
В този ред на мисли - има ли смисъл да замъкна моите родители в МД, за да се изследват и те? Поне да знаят дали да пият аспирин или не (те пият, но на баща ми му действа зле на стомаха).

# 95
Бих ти предложила да се изследва за хеликобактер или да пие омега 3-6-9. За тромбофилия не знам дали има смисъл защото едва ли е единствената причина за този риск. Аз като казах на сестра ми да се изследва само дето не ме наби, била много против да си човъркаме гените  Laughing

# 96
  • София
Здравейте, търся инфо що е това животно ембриотоксини? Що за гняс е и имуноглобулина и някой имал ли си е работа с тези две чудеса на имунологията.

# 97
Джули виж какво намерих:
http://reproinova.com/?page_id=78

# 98
  • София
Мерси Вили, аз също попаднах на две хубави статии на БГ-едната на Конова, другата на Русев-ако не ме лъже паметта в тази съботна утрин. Но ще се поровя из чуждата литература, имам хубава сайтове покрай мъжкия фактор Thinking  Вяра вече нямам никому, всеки си дърпа чергата към свойта област, истината е някъде там-като в Туйн Пийкс!

# 99
  • морето и сините вълни :)
Здравейте,накратко да кажа за моя проблем.
Преди 9 години имам мъртво родено дете в 9-тия месец /естествено не се знае от какво е спрял сърдечния пулс / ,след още две години имам прекасен син / които сега е на 7 г/.
По миналата година /2013г/ решихме да действаме за второ дете-оказа се кухо яйце и последва кюретаж.
Миналата година /2014г/ отново видх заветнте две чертички и в 8г.с. така и нне се появи ембрион.Приключих с мисед и последвал кюретаж през декември.
Наблюдаващия ме гинеколог ме препрати на генетични изследвания.
Много четох но и много се лутам,какво може да ми изследват,какво нередно може да има при положение че имам живо и здраво детенце и вземам да се плаша чак с тези изследвания.
Нямам си и представа какви са цените за тях newsm78.Дали само на мен ще ги правят или и на съпружеското тяло.Препратиха ме към Терапията във Варна.някой знае ли нещо  за генетиците там?

# 100
Момичета, днес си взех изследванията за тромбофилии. Нищо не разбирам  newsm78 Ако някоя от вас може да каже нещо ще съм благодарна. Ето резултатите:
Резултат:            
R506Q (Фактор V Лайден, FV)      Хомозиготен генотип D/D за ACE
20210G>A (Протромбин)              Хетерозиготен генотип C/T за 677C>T (MTHFR)
PAI 5G/5G                                  Хетерозиготен генотип А/С за 1298А>С (MTHFR)
Val34Leu (F13)
66A>G (MTRR)

Коментар:
1.   Хомозиготен генотип D/D за ACE се асоциира с повишен риск към спонтанни аборти [Buchholz et al, 2003; Dossenbach-Glaninger et al, 2003].
2.   При генотип C/T за 677C>T може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%.
3.   Носителство на алел 1298С в MTHFR гена (в хомо- или хетерозиготно състояние) при нужда от яйчникова стимулация може да е свързано с индивидуален атипичен отговор, тъй като алелът С има модулиращ ефект върху фоликулогенезата.

# 101
Здравейте, момичета. Моля за помощ за резултати от имунологични, нищо не разбирам.
Имунофенотип, NK активност
и тромбоцитно-левкоцитни агрегати   Маркер   Резултат       Норма
Общи Т-лимфоцити                           СD3+     78.4       67 – 76
NK-клетки                                      CD3-56+    8.77       2 - 13
% CD16-NK от всички NK       CD3-CD16-56+   13.67       6.5 – 13.5
NK клетъчна активност                                       11.0               N<10%
NKa в присъствие на IVIg                               8.5              Понижение на
NKa в присъствие на Intralipid                       7.0              активността мин. с 10%
Тромбоцитно-левкоцитни        CD41a+CD11b+    0.95      1.07% – 1.56%
агрегати (небременни

ЕМБРИОТОКСИЧЕН ТЕСТ                                       Резултат   Норма
Ембриотоксини                                 Инхибиращи (+/-)   отрицателен (-)

Коментар: Леко повишена популация на НК клетки и повишена НК активност. Наличие на инхибиращи ембриотоксини.За вливане на Имуноглобулин (100мг/кг.т.) 2-4 дена преди ЕТ. Ембриотоксините ще бъдат блокирани най-малко за 6 месеца.При положителен тест за бременност  да се влеят 5 мл Интралипид

Много зле ли е положението? Когато бях на среща с доц. Русев много подробно ми обясни за всичко, в т.ч. и ембриотоксичен тест, но забравих какво ми обясни, на какво се дължи положителния резултат? Прочетох, че се прилага при неуспешна имплантация и повтарящи се аборти, но не помня на какво се дължат проблеми там. Ако може някой да помогне с коментар  Hug
Скрит текст:
Опитах се да ги подредя по-ясно резултатите, но все ми ги размества нещо

# 102
Здравейте и от мен! Извинявам се, че нахлувам, но търся помощ за разчитане на резултат или поне малко инфо по въпроса защото не успях да открия почти нищо.
Става въпрос за мутация MTHFR A1298C и хетерозигот. Това е единственото притеснително в изследванията ми. На преглед съм чак на 19, а ми се иска да знам по-рано. Търсих доста в нета, но намирах предимно информация за другата мутация С677Т.
Предварително благодаря! Heart Eyes

# 103
Малачика, и аз съм така: хетерозиготен генотип А/С за 1298А>С (MTHFR)
Единственото, което разбрах е, че при стимулация яйчниците може да не отговорят така, както се очаква от тях.

# 104
Здравейте момичета,много ви моля за коментар и на моите резултати,живот и здраве след около седмица ще започвам стимулация за първи опит инвитро.

Субпопулация НК-клетки CD3-CD16+56+       Резултат 17.49         Пефер.ст-ти 9-15
Заключение    Субпопулация НК-клетки CD3-CD16+56+  умерено повишвни

Инхибитор на Плазминогенния активатор-     Резултат   
RAI 4G/5G                                                            Хомозиготен  4G/4G
Коментари:
Хомозиготното носителство на 4G/4G алел в PAI се среща с висока честота (32%) при патциентки с обременена акушерска анамнеза особено при пациентки със спонтанни хабитуални аборти.
Препорачва се обсъждане на медикаментозна профилактика поради повишения риск от тромбофилия.

Общи условия

Активация на акаунт