ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 046
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Предимплантационна диагностика. Прави се ДНК анализ на ембрионите преди трансфер, за да бъдат върнати само тези от тях без генетични дефекти /говорим за хромозомни аномалии/ или тежки наследствени заболявания, например.

# 166
Аха...ама ние искаме да заченем по естествен път...все пак можем да пуснем и кариотип и на мъжа ми...
Някой да ми препоръча добър хемтолог? В някоя от държавните болници, ако може....
Благодаря предварително
Поздрави

# 167
Момичета, може ли да ми обясните кога се прави вливане на Имуновенин и се бие Фраксипарин при бременност, какво трябва да не е наред, че не ми е ясно..

# 168
  • Варна
Момичета, може ли да ми обясните кога се прави вливане на Имуновенин и се бие Фраксипарин при бременност, какво трябва да не е наред, че не ми е ясно..

Имуновенина го вливат в някои клиники при завишени NK клетки или антитела, т.е. лоши имунологични изследвания. Не го прилагат навсякъде, т.е. в някои клиники въобще не взимат под внимание имунологията и не смятат, че тя има някаква роля за неуспехите...
Колкото за Фраксипарина, на мен ми го изписваха до сега след трансфер, заради единия показател от генетичните ми изследвания, който де факто показва, че съм предразположена към тромбофилии. За първи път имунолозите ми изписват фраксипарин преди стимулация. Нямам представа защо...  newsm78

# 169
Благодаря Kali_tod ! Аз съм с Хашимото-имам завишени МАТ и значи по преценка на лекаря може да ми се правят такива вливания..

# 170

Имуновенина го вливат в някои клиники при завишени NK клетки или антитела, т.е. лоши имунологични изследвания. Не го прилагат навсякъде, т.е. в някои клиники въобще не взимат под внимание имунологията и не смятат, че тя има някаква роля за неуспехите...
Колкото за Фраксипарина, на мен ми го изписваха до сега след трансфер, заради единия показател от генетичните ми изследвания, който де факто показва, че съм предразположена към тромбофилии. За първи път имунолозите ми изписват фраксипарин преди стимулация. Нямам представа защо...  newsm78

Странно е, обаче, защо някои клиники не взимат това под внимание, след като е доказано, че имунологията може да изиграе много лоша шега - както за ембриона, така и за вече започнала бременност. Именно те, са предпоставка за абортите .... различни лекари-различни мнения.

# 171
Да...и аз имам завишени МАТ и рецепторни АТ на ЩЖ (с Базедова болест съм)....но нито ендокринилога, нито Владимиров ни казаха, че трябва да се третират...неколкократно съм ги питала...ендо отговаря: имам стотици случаи на жени с Хашимото, които износват без проблем при правилно ТСХ....Владимиров казва: щитовидните АТ нямат общо с абортите и неуспешно износване....
То кво да прави човек...да ходя да се натискам да ми назначат вливания ли Sad...

# 172
Да...и аз имам завишени МАТ и рецепторни АТ на ЩЖ (с Базедова болест съм)....но нито ендокринилога, нито Владимиров ни казаха, че трябва да се третират...неколкократно съм ги питала...ендо отговаря: имам стотици случаи на жени с Хашимото, които износват без проблем при правилно ТСХ....Владимиров казва: щитовидните АТ нямат общо с абортите и неуспешно износване....
То кво да прави човек...да ходя да се натискам да ми назначат вливания ли Sad...

Вливанията са при завишение на НК-клетки и най-често при такъв проблем в имунологията, а не при жени и проблем с щитовидната жлеза, това са две различни неща. При заболяване на ЩЖ, се предписва лекарства, най-често като л-тироксин, коригиране на доза, следене на състояние и т.н
И да, прав е в случая Владимиров - много жени има забременели с проблеми като Хашимото, но малко са тези с проблемите при НК-клетките.
Отскоро при мен се откри такова състояние и аз чакам цикъл, за да ми спре и да започна тези вливки

# 173
  • Варна
Аз съм с Хашимото-имам завишени МАТ и значи по преценка на лекаря може да ми се правят такива вливания..

Владимиров казва: щитовидните АТ нямат общо с абортите и неуспешно износване....

Нееее, не става въпрос за ТАТ и МАТ, нито за щитовидните АТ... Става въпрос за антикардиолипидови и антифосфолипидни антитела, които са свързани с въпросните NK клетки. Те не се изследват от ендокринолозите, а от имунолози и не всяка клиника ги изследва...

# 174
Благодаря Kali_tod ! Аз съм с Хашимото-имам завишени МАТ и значи по преценка на лекаря може да ми се правят такива вливания..

Аз коментирах Ванесса, която казва, че заради МАТ може да и назначат вливания...
А и доколкото знам Плевенската група на Конова масово назначават вливки при завишени АТ на Хашимото...ако бъркам моля да бъда извинена...

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 14:16 от etaniel

# 175
  • София
Някои ендокринолози заради МАТ и дори ТАТ назначават вливания. Именно Тодорова ги изписва.
А пък аз заради тях пиех кортикостероиди.

# 176
  • Варна
Някои ендокринолози заради МАТ и дори ТАТ назначават вливания. Именно Тодорова ги изписва.
А пък аз заради тях пиех кортикостероиди.

не знаех това... Явно и за тях ги изписват...
Аз пия Преднизолон Кортико сега.. По 10 мг./дн.

# 177
Да именно на мен доц. Конова преди време ми каза, че при евентуална бременност веднага да направя вливане на имуновенин явно заради Хашимотото. Но гинеколога ми до сега, а и имунологът в Надежда не са споменавали за евентуално такива вливания заради завишените МАТ както казвате и незнам ..

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 14:56 от vanessa123

# 178
На мен имунолозите в Надежда ми изписаха имуновенин заради ТАТ и МАТ, всичко друго ми беше ОК. Не съм правила вливки.

# 179
Avonita, имуновенина не са ли точно вливки?
Аз пак казвам, че на мен нито ендо, нито гинеколога ми казват, че тези АТ имат общо с проблемно износване...това са АТ насочени към щж и нищо друго....те може да са знак за неправилно функциониране на имунната система като цяло и с вливанията да се цели цялостното и подтискане, но не и специално на тези АТ....
На вас в Надежда имунолозите какво ви казват? Че конкретно заради ТАТ и МАТ ли ви назначават вливанията?

Общи условия

Активация на акаунт