ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 143
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Да, за правото на избор съм съгласна, но нека да в информиран избор, за да не се повтарят неудачите...на мен след миседа ми казаха, че няма нужда от изследвания, станало е случайно и на всяка 3та жена се случва...аз се довврих и стигнах до още един провал, който ако се бях информирала, може би щях да избегна...а виждам, че в чуждите форуми хематолога върви ръка за ръка с гинеколога и консултантите им, може би не е без значение...

# 256
  • София
Че кой казва, че избора е неинформиран?
По принцип лекарите гледат масовата статистика, а тя показва че един на брой мисед не е предпоставка за генетични и/или имунологични проблеми. То сигурно и след моя първи аборт можеше да лъсне картинката ама ей на.
А за "правото на избор" споменато от мен няколко поста назад, пък въобще не ставаше дума за това.
И пак да кажа: единствено в трета градска болница правят изследване дали дозата фраксипарин е добра и дали той въобще е нужен за дадения човек.

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 23:00 от magnet_for_happiness

# 257
Дори и да не е нужен не е ли по-добре да се приема за всеки случай, ако изследването е сбъркано? Все пак не е вредно за плода.
Лично на мен доста пъти са ми бъркали изследвания.

# 258
А фракси при какви мутации се слага? Хетеро или хомозиготни? Аз съм с хетеро на 4g/5g....генетиците казаха няма нужда от терапия....Владимиров затова пък ми каза:"като видиш 2 черти, тичай насам", т.е.ома пред вид, че ще трябва терапия явно

Владимиров е прав в случая. Виж тук: http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content& … -59&Itemid=61

И пак да кажа: единствено в трета градска болница правят изследване дали дозата фраксипарин е добра и дали той въобще е нужен за дадения човек.
Можеш ли да провериш как точно се казва това изследване?

# 259
  • София
Дори и да не е нужен не е ли по-добре да се приема за всеки случай, ако изследването е сбъркано? Все пак не е вредно за плода.
Лично на мен доста пъти са ми бъркали изследвания.
Това лекар преценява... Такива кръвоизливи може да направи....

# 260
  • София
През телефона ми е трудно да намеря и постна информация, а компа е на ремонт. Потърсете в Гугъл изследване за фраксипарин в трета градска и излизат много резултати при доц. Паскалева

# 261
Да , изследванията са две ,за определянето на доза фраксипирин , или дали се усвоята АП , защото може и да не го усвоявате .Проф.Паскалева в 3-та градска приема, не се записват часове, отивате на място сутрина и ви приемат за консултация и кръв ! г
Аз имам един спонтанен аборт преди раждането на сина ми (преди 8г) , не съм се изследвала за нищо , после износих и родих сина си без проблем - не е задължително всеки спонтанен аборт да е причина за проблем в жената ,понякога просто ембриона е бил кофти .Сега вече като имах два поредни лъсна причината за последните спонтанни аборти !

# 262
Тази ли е проф. Паскалева: http://hearthospital.bg/laboratoria

# 263
Да , тази е !

# 264
Лекарите в НКБ са направо нинджи!
Изключителни са.
Зайче, много бладарности за линка. И аз съм на някаква подобна вълна и ми дойде точно като припомняне, че имам да върша нещо важно.

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 18:31 от Анонимен

# 265
А това изследване за фраксипирин, за което говорите, трябва да се направи след като вече има бременност, или може и без да има още бременност?

# 266
Здравейте,
след няколко неуспешни процедури д-р Персенска назначи имунологични и генетични изследвания.
Днес излезнаха имунологичните, всичко е в реф. стойности, но все пак може ли да кажете и вашето мнение?
Лекарката ми е предписала само винтамини, имуностимуланти и Омега 3.

http://prikachi.com/images.php?images/873/8003873G.png

Благодаря предварително!  bouquet

# 267
  • София
Плясмляс ОК си си.... След + тест сигурно пак ще те боцнат да се видят Т клетките- те са към горна граница, но това не е проблем, затова нямаш и назначено някакво хард лечение от типа на вливания.

# 268
magnet_for_happiness благодаря за отговора. Наистина пише при + тест да се направи контрола.

# 269
Здравейте!
Аз съм с 4G/5G, хомозигот по мутантния алел, за които Владимиров каза , че нямат клинично значение и мога да пия аспирин 100 мг на ден. Аз обаче не съм спокойна с този хомозигот по мутантния алел на 4G/5G ?! Не съм срещала такъв вариант досега от четеното?!!! Или той има предвид, че това 4G/5G, без значение дали е хомо или хетерозигот, няма клинична проява, тъй като другите са ми ок, явно те са от по-голямо значение...

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 12:45 от adelinni

Общи условия

Активация на акаунт