ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 090
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, излязоха допълнителните ми изследвания за вродени тромбофилии.
И естествено няма да се размина без екстри.
Хетерозиготен носител съм на 4G/5G, на ACE  и хипозиготен по Фактор 13. Хетеро съм и за обмяната на фолиевата, до 40 % неусвояемост. УВеличиха ми я, естествено.
Но заради другите три фактора, след положителен тест ще трябва да съм на Фраксипарин, нали?
Някоя от Вас, може ли да коментира.
Благодаря Ви!

# 436
Здравейте момичета! Искам да попитам ако някоя от вас знае нещо за антикардиолипинови антитела?
IgM 8.078<10
IgG 9.990<10
Предстои ми ин витро първи опит! Но мисля че резултатите са гранични. Как мислите ще има ли проблем при евентуална бременност или да пречи за зачеването? Притеснена съм! Благодаря предварително за отговорите.... Hug

# 437
Здравейте, отново
На мъжът ми да му дали направление за инфекционист (има високо АСТ и EBV IgG - прекарана мононуклеоза, прави чести гнойни ангини)....някой може ли да каже дали има опит с такъв специалист в София?
Личната лекарка го е насочила в Полимед или ИСУЛ (Инфекциозна болница била в ремонт)...
Мерси предварително
Айде да ви се оплача Sad
Пуснах и аз изследване за Епщайн вирус и познайте...IgG 534 (граница 20)....
Пуснах и AST (всичко по препоръка на личната лекарка)...познайте 734 (граница 200).......също като мъжа ми....прехвърляме си ги тия инфекции и това си е...не знам дали и детето трябва да изследваме?....
Мъжът ми ходи в Александровска при имунолог...май и аз ще трябва да отида....аман... Sad .....дайте съвет
Мерси

# 438

Айде да ви се оплача Sad
Пуснах и аз изследване за Епщайн вирус и познайте...IgG 534 (граница 20)....
Пуснах и AST (всичко по препоръка на личната лекарка)...познайте 734 (граница 200).......също като мъжа ми....прехвърляме си ги тия инфекции и това си е...не знам дали и детето трябва да изследваме?....
Мъжът ми ходи в Александровска при имунолог...май и аз ще трябва да отида....аман... Sad .....дайте съвет
Мерси
[/quote]
Sad

# 439
Ами аз не съм чувала за този Епщайн вирус... Има ли отношение при бременност?

# 440
Ами не знам дали има....това се опитвам да разбера....а освен него имам явно и стрептококова инфекция...която също не знам дали няма отношение към забременяване Sad

# 441
  • София
Здравейте  bouquet
Имам питане, някоя от вас вливала ли е Имуноглобулин и Октагам? Какви са страничните ефекти при двете? Наистина ли по-доброто е Октагам или просто е с 500 лв.по-скъпо? До утре трябва да взема решение кое от двете да е! newsm78

# 442
  • Варна
Здравейте  bouquet
Имам питане, някоя от вас вливала ли е Имуноглобулин и Октагам? Какви са страничните ефекти при двете? Наистина ли по-доброто е Октагам или просто е с 500 лв.по-скъпо? До утре трябва да взема решение кое от двете да е! newsm78
Не е ли Имуновенин?
Един приятел, който е фармацефт, ми обясни, че това не е вярно. Лекарите имат сключен договор с фармацефтични компании, които внасят някои лекарства и затова ги препоръчват. Имуновенина е БГ варианта на Октагама.

# 443
Здравейте  bouquet

Аз вливах имуновенин нямах абсолютно никакви странични ефекти.
За октагама казват,че бил по пречистен.
Успех!!!  Peace

# 444
  • София
Кали, явно става въпрос точно за Имуновенин.
Досега чета за хора вливали Имуновенин. Пише за висока температура и втрисане, също и за обриви и какво ли още не. newsm78 Още съм в чуденка, защото 500лв разлика не е никак малко. Thinking

# 445
Ами не знам дали има....това се опитвам да разбера....а освен него имам явно и стрептококова инфекция...която също не знам дали няма отношение към забременяване Sad
Днес личната ми лекарка видя високото ми АСТ и каза, че може да е причина за абортите, които съм преминала...това дали е вярно или си блещи каквото и падне?
Утре съм на имунолог в Александровска да видим какви ще ги диплим....извинявам се, че отклонявам темата...

# 446
  • В сърцето на любимия човек
Аз имах много високо АСТ като ученичка - по спомен беше 2 или 4 пъти над нормата (след прекарани 3 поредни гноийни ангини и не знам колко антибиотика) и се наложи да ми слагат инжекции Ретарпен, за да го свалят, като преди всяка инжекция ми правеха манту. Личната ми лекарка тогава ми обясни, че високото АСТ може да доведе до риск от артрит и проблеми със сърцето.

# 447
Здравейте  bouquet

Попитай специално какво количество от едното и какво - от другото. Страница-две по-назад имаше момиче, при което предписаните количества бяха на една и съща стойност.

Аз вливах Имуновенин и съжалявам, че го направих. Голям кошмар беше.

# 448
  • София
Вливала съм Октагам- 4 месеца и Киовиг-7 месеца-никакви странични реакции.

# 449
Аз имах много високо АСТ като ученичка - по спомен беше 2 или 4 пъти над нормата (след прекарани 3 поредни гноийни ангини и не знам колко антибиотика) и се наложи да ми слагат инжекции Ретарпен, за да го свалят, като преди всяка инжекция ми правеха манту. Личната ми лекарка тогава ми обясни, че високото АСТ може да доведе до риск от артрит и проблеми със сърцето.
Ами и аз така знам, но артритните стойности за над 1000 доколкото знам, моето АСТ е 736, което е 3,6 пъти над нормата.., нямам оплаквания освен чести ангини, но от 4 месеца не съм боледувала..не знам дали има отношение към забременяването в крайна сметка...утре ще питам имуноложката...а пънче ти оправи ли се след инжекциите?

Общи условия

Активация на акаунт