ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 069
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
тромбофилията ми я окри доц Ковачева ,а доц. Димитрова ми каза за витамините но не помня кои от Б групата носител съм на 4G/4G през трите ми не успешни бременности бях на фраксипарин и аспирин протект Димитрова каза при следваща бременост без фракси и аспирин, а витамини от гр.Б
Непременно пиши и тук, като разбереш кои са витамините. Явно е важно.

# 496
И  при мен ми изследваха някакви витамини от Б групата в серумното ниво.
Има  изисквания при правенето на подобни изследвания - колко време да не са приемани добавки и витамини и т.н.

Освен метаформата на фолиевата киселина, трябва да приемам и  по-специалната форма на витамините Б по-лесно усвояемата.

Изследвали ли сте нивото на фолата в кръвта?

Хематологът каза, че витамините Б трябва да се употребяват внимателно по време на бременността, с много внимателно следене, защото плодът нараства прекалено от тях.

Последна редакция: нд, 24 май 2015, 07:42 от Анонимен

# 497
доц .Ковачева е медицинска генетика , доц.Димитрова патологична и рискова бременност. Димитрова ми каза да приемам витамини от гр Б беше ми първа среща с нея бях притеснена и забравих кои не е записала в листа каза ,че при следваща бременност серклаж и без фракси тя не давала за 4G/4G предишните бременности слагах фракси и пак аборирах но не от тромбофилията а от недостатъчност на шйката ще и се обадя тези дни да уточном и ще пиша.

# 498
Да, с интерес ще чакаме да пишеш.
И при мен генетик разчете резултатите от генетичните изследвания.
Каза ми за витамините от група Б, фолиевата киселина, аспирина.
Но се правят и кръвни изследвания, защото витамините от групата Б не са съвсем безобидни да се пията на поразия без проследяване.
Странното е, че имам проблем с усвояването на фолиева киселина според генетичните , но когато изследвам количеството й в кръвта тя е в нормални граници. Спомням си, че когато пиех немета формата, дори бях над нормалните граници на съдържание на фолиева киселина в кръвта.

# 499
Странното е, че имам проблем с усвояването на фолиева киселина според генетичните , но когато изследвам количеството й в кръвта тя е в нормални граници. Спомням си, че когато пиех немета формата, дори бях над нормалните граници на съдържание на фолиева киселина в кръвта.
Това е странно, да.
ММ е с неусвояване на фолиевата, но откакто взима фолиева мета, тромбоцитите му са в средата на нормата, а преди бяха близо до горната граница. Не сме изследвали в кръвта, обаче.

(фолиевата киселина е ключов витамин за сперматогенезата, надявам се да ни се подобри и спермограмата)

# 500
Може би фолиевата се натрупва в организма без да се усвоява  newsm78

# 501
Лекарите казват, че фолиевата не можела да бъде вредна, дори и да се предозирвала.  newsm78

# 502
  • Живее на Луната
На мен лекар ми е казвал, че трябва да се внимава да не се предозира с фолиевата.  Peace

# 503
http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D0%B8%D0%BD%D0%B0
Тук е обяснено, че при дефицит на фолева, резултатите ще са завишени. Същата логика като с кръвната захар и усвояването ѝ, предполагам.

# 504
Фолиева киселина трябва да се изследва в еритроцитите, защото там не се влияе от ежедневния прием. Линкът за мен беше много полезен. Благодарности.

Последна редакция: нд, 24 май 2015, 13:13 от Анонимен

# 505
http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D0%B8%D0%BD%D0%B0
Тук е обяснено, че при дефицит на фолева, резултатите ще са завишени. Същата логика като с кръвната захар и усвояването ѝ, предполагам.

Аз не го разбрах така. Пише, че високи стойности се дължат или на прием на медикаменти (или храни, богати на фолиева), или на дефицит на Б12.

# 506
Аха, значи, ако ми изследват Б12 в серумното ниво, и ако покаже отклонение и се лекува, и от там нивото на фолиевата киселина ще се оправи.

Но как ще имам неусвояемост на фолиева киселина и едновременно с това тя ще е във високи стойности?! Направо се обърках. newsm78

# 507
Не видях да пише за обратна връзка, т.е. ако ти е високо Б12 съвсем не означава, че ще ти е зле фолиевата.
А при теб е била висока, защото си приемала допълнително. Не забравяй, че я има в повечето храни. Отделно има и вариант лаборантката да не е била на кеф и просто да не е направила изследването както трябва.

# 508
  • Пловдив
Моля за мнения

# 509
  • Враца
Според мен ще ти назначат фраксипарин и мета фолиева за тези мутации. Не е страшно. Бременна ли си?

Общи условия

Активация на акаунт