ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ- тема 8

• 90 009
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Кариотипа в Малинов е 120 лева на човек. Peace

# 601

Благодаря ви.Идната седмица ще ги пуснем преди да сме започнали Август.

# 602
  • София

Трябва да знаеш, че кариотипа доста се бави - аз чаках месец за резултатите  Crazy

# 603

Трябва да знаеш, че кариотипа доста се бави - аз чаках месец за резултатите  Crazy

Мерси ще го имам впредвид да мога горе долу да сметна нещата как ще се получат защото все пак и лекаркатс ни дано не е излезнала отпуска и да си минем септември тъкмо няма да е по жегите

# 604
  • Варна
Здравейте дами!

Имам въпрос относно имунологичните и генетичните изследвания свързани с тромбофилия. Правих такива преди 5 години - всичко си бе в норма... та въпросът ми е те веднъж ли се правят или могат да се изменят във времето. Т.е. ако сега планирам бременност дали да пускам отново.

Благодаря   bouquet

# 605
Генетичните се правят веднъж и важат цял живот, имунологичните е възможно да се изменят и може да ги повториш по преценка на лекар. Успех!   bouquet

# 606
  • Варна
Генетичните се правят веднъж и важат цял живот, имунологичните е възможно да се изменят и може да ги повториш по преценка на лекар. Успех!   bouquet

Благодаря   bouquet

# 607
Искам да напиша мнението ми за доц. Конова.
Принципно е мила,добра и приветлива  жена има желание да помогне, докато там някаква асистентка ли е каква е дето ходи с нея по другите градове е ужасна.
Ноооо да си се занимава доцент Конова с проблемно забременяване, защото в другата област в която се опитва да работи/лекува чести инфекции и хронични боледувания никаква я няма.
Една и съща схема на всички хора предписва, .....има сериозни пропуски от елементарен характер в познанията и по имунология/алергология съответно и по ревматология и всичко свързано с имунната система. Буквално на моменти говори глупости. Мила и приветлива е обаче времето за така наречения преглед е съвсем малко и не си заслужава да се ходи до Плевен за подобни проблеми - хронични инфекции/възпаления.

Не ми стана ясно само защо пропусна алергичните изследвания когато ми прави изследвания в Плевен. Дори и един имуноглобулин Е не пусна, а всички други G, M и прочие ги пусна...
Та имунология и алергология е едно цяло..... За по специфичните алергични изслевания и дума не обели.

Проблема от доста време е овладян и към края на лечението си. Но защо трябва да минава човек със здравословни проблеми през десетки ограничени лекари които никаква работа невършат и да хвърля пари на вятъра, не ми е ясно.......!

Последна редакция: сб, 11 юли 2015, 15:04 от broadminded

# 608
  • София
А аз още "чакам"отговор от Конова от декември 2009г след последния ми аборт...ако бях достатъчно тъпа да я чакам,нямаше да имам деца в момента.

# 609
Здравейте момичета.Искам да си пусна генетични и имунологични.Резултат от първи опит биохимична бременост.Та въпроса ми е какви точно генетична и имунологични да пусна да ще направя консултация к моя доктор но горе долу искам да знам.И къде е най хубаво да се пуснат.Благодаря ви.

# 610
Ние не можем да ти дадем най-точните съвети какво да пуснеш, а само да те ориентираме. Моят съвет е да отидеш на консултация при доц. Русев - той ще ти каже какво да пускаш и какво - да си спестиш.

Много късмет!

# 611
  • Бургас
Момичета вижте изследванията ми. Бременна съм в 14-15 седмица. Пуснати са профилактично.

мутация в ген за Prothrombin G20210A Хомозигот по нормален алел

мутация в ген за Фактор V Leiden   Хомозигот по нормален алел

алелна специфичност на PAI - 1 4G/5G Хетерозигот

мутация MTHFR A1298C   Хетерозигот

мутация-MTHFR C677T   Хомозигот по нормален алел   

# 612
Най-вероятно всичко ще е наред, можеш да увеличиш фолиевата киселина (ако има кой да ти донесе от Гърция или Турция по 4-5 мг би било най-добре). Все пак не пречи да попиташ в Националната генетична лаборатория. Имаше и един форум, в който самият проф. Кременски отговаряше, но в момента не мога да намеря линка. Мисля, че той препоръчваше метафолиева по 2 на ден, но според мой доверен лекар е малко - по-добре 10 хапчета.
Лека и успешна бременност!

# 613
  • Варна
Мисля, че той препоръчваше метафолиева по 2 на ден, но според мой доверен лекар е малко - по-добре 10 хапчета.

Твоят доверен лекар е имал предвид 10 хапчета обикновена фолиева. Мета фолиева е предостатъчно да се взима по 2 на ден.

# 614
Мисля, че той препоръчваше метафолиева по 2 на ден, но според мой доверен лекар е малко - по-добре 10 хапчета.

Твоят доверен лекар е имал предвид 10 хапчета обикновена фолиева. Мета фолиева е предостатъчно да се взима по 2 на ден.

Бъркаш. Изрично попитах същото - каза, че няма значение от коя, но 10 хапчета. Пак го попитах - повтори същото. Метафолиевата също не е достатъчно като количество. А защо не го пише в листовката - това са корпоративни интереси...

Общи условия

Активация на акаунт