Немски език 4

• 140 472
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 285
Злати, много амбициозна задача си си поставила.
Не познавам въпросните граматики, но при всички случаи е за предпочитане да е с упражнения.
Като най-добра се слави жълтата граматика.

Вчера си говорихме с шефа ми, който живее над 30 год. в Австрия и според него този език не може да се научи от човек в зряла възраст, без значение колко време живее в немскоговоряща среда. Акцентът не може да се изчисти, както и да се говори граматически правилно. Ама колкото-толкова.
Категорично не съм съгласна с това твърдение!
За граматиката всичко си зависи от човека.
Акцентът - да има го, но той не е проблем.
Аз познавам доста хора, който са успели да го научат.

# 286
  • Linz
И аз си мислех, че шефа говори безгрешно, но даде пример- не винаги знае кога да използва in и кога- im.

# 287
  • Street of Dreams
Това не е трудно - когато си в град или държава е in, също и когато отиваш някъде. Когато вече се намираш някъде - im (in dem)Haus, im Klub etc...

# 288
  • Linz
Aко има възрастен, който се е научил да говори безгрешно, съобразявайки падеж и род, има моите адмирации.
Аз граматиката на теория я знам, но на практика говоря с грешки. Което не ме притеснява де, австрийци са ми казвали, че и те не говорят правилно. То това тукашното дори не е немски.

# 289
Здравейте,
Записвам се в темата,защото от скоро имам ново хоби - рещих да науча немски. Започвам самостоятелно...по-късно може да отида и на курс. Въпросът ми към знаещите  е следният:  Коя граматика да избера - тази на издателство Gaberoft , в която има и упражнения или тази на Евгений Тодоров -Граматика на немския език с новия правопис?.Абсолютно начинаеща съм, но се надявам, и с помощ от вас, да избера правилните учебници и да се справя и с този език.
Хубава вечер от мен на всички Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Без да искам да те обезкуражавам мисля, че немският е език, при който е много трудно да започнеш сам от А и Б, не е като английския. Най-много да заучиш грешно разни неща, които после трудно ще изчистиш било то на курс или индивидуални уроци.

# 290
Благодаря за отговорите момичета. Намерих прословутата жълта граматика...но мисла първо да изчета една друга - тази с упражненията. Съгласна съм с това, че няма как, неживеейки в немско говоряща страна да имам добро произношение, още повече, че, заради френския ми, в момента произнасям много носво р-то....но аз към перфектно произношение няма да се стремя. А колкото се отнася до обезкуражаването ....няма какда се получи при мен. Преди две години научих сама гръцки и взех сертификат за ниво С1в Гърция. Надявам се и немският да не ми се опъне.  Simple SmileОще повече, че езикът ми харесва и ще си го уча със голямо желание....

# 291
  • Street of Dreams
Zlati,  smile3525

# 292
  • Linz
Злати, успех! Мотивацията е най-важния фактор.
На сайтът на deutsche welle има добри материали за самоубочение.

# 293
Злати, успех! Мотивацията е най-важния фактор.
На сайтът на deutsche welle има добри материали за самоубочение.
Сама си го написала!  Simple Smile
Мотивацията, а не възрастта е решаваща!
Когато един човек много иска и е наистина мотивиран - ще се справи!  yes

# 294
Злати, успех! Аз като фен на всичко технологично, препоръчвам много Memrise за думички и изрази. Babbel също.

# 295
Здравейте! Търся си някой,с когото да учим немски заедно! Аз живея от 2 години в Германия,но нямам много време за курс,а и мисля че с тукашните чужденци няма как да се справя. Ако има някой има някой желание да се надъхваме заедно,моля да пише  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 296
Много харесвам немския език, но все не намирах време да го уча. Наскоро започнах да го уча сама в къщи и ще се радвам да си помагаме с каквото можем Simple Smile

# 297
Честита Нова Година!

Пожелавам на всички  големи успехи в изучаването  немския език!

Един весел начин да научим глагола тегля, претеглям на немски.

"Papi, schau mal, da steht eine Wooge!"
-
"Das ist keine Wooge mein Kind, das ist eine Waage."
-
"Papi, darf ich mich bitte mal waаgen?"
-
"Mein Kind, das heißt nicht waagen, sondern wiegen!"
-
"Papa, jetzt hab ich mich gewiegt!"
-
"Das heißt nicht gewiegt, sondern gewogen!"
-
"Aber Papi, dann ist es also doch eine Wooge..."

# 298
Die besten Wünsche für ein fröhliches, glückliches Neues Jahr!  Simple Smile

Дори и немскоговорещите деца имат проблеми с неправилните глаголи, но те за разлика от възрастните не го преживяват и всеки ден се учат от грешките си.  Simple Smile

Вземете пример от децата и не се отказвайте!

# 299
  • Street of Dreams
Die besten Wünsche für ein fröhliches, glückliches Neues Jahr!  Simple Smile

Дори и немскоговорещите деца имат проблеми с неправилните глаголи, но те за разлика от възрастните не го преживяват и всеки ден се учат от грешките си.  Simple Smile
 Simple Smile
Вземете пример от децата и не се отказвайте!
Simple Smile Simple Smile Peace
Freues neues и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт