Немски език 4

• 140 447
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 270
Имам възможност да започна да уча немски език. Искам първо да започна сама, защото никога в училище не съм го учила.
Бях започнала преди, обаче това изучаване на родове - всяко съществително с неговия си род е ужасно трудно. Не е мързеливо като в английския.  Има ли някакъв трик в съчетание с нещо да заучавам по-лесно.
Знам, че въпросът ми е малко шантав, обаче това е.

# 271
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205505344696120&se … ype=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205505344896125&set=ms.c.eJwzNDAyMDU1MDU2MTGzNDM0MtAzRIhYgERMAX00BwA~-.bps.a.10205505340616018.1073741834.1326529304&type=3&theater

Ето какво имам всъщност предвид...

Искам първо да започна сама, защото никога в училище не съм го учила.
Има ли някакъв трик в съчетание с нещо да заучавам по-лесно.

Ако искаш -аз сама съм си изкарвала най-важното от А1, А2 и т.н да ти го пратя? Мился че може да ти е от помощ да започнеш с най-основните работи ...другия вариант е да си намериш интернет страница със началните нива и да се ръководиш по такава схема... но със сигурност трябва да наблягаш на думите!

# 272
Роси,
Благодаря за линковете, но нещо не ми сработват.
Знаеш ли защо?

# 273
 Роси Димитрова , ще бъда благодарна и аз за А1 и А2 bouquet bouquet

# 274
Роси Димитрова, може ли и на мен помощните материали за А1 и А2? Благодаря предварително!

# 275
Те тези линкове са нещата който аз питах...
А материалите все още са ми само на хартиен носител, но мога да ви ги кача и евентуално по пощата или skype да ви ги пратя ..

# 276
  • Street of Dreams
Те тези линкове са нещата който аз питах...

Пак не се отварят. Копирай URL на снимката с десен бутон, а не на връзката.  Peace

# 277
На лични може ли?

# 278
# 279
  • Street of Dreams

Искаш да научиш точната последователност ли? За мен няма такава и кой глагол ще използваш зависи от контекста. затова ти дадох превод по-напред, за да можеш да използваш точната дума. Нали това е крайната цел?

koennte, muesste и mag не бих ги сложила на едно ниво, както е направила учителката ти. Като цяло съм по-съгласна с учебника.

# 280
Роси, на лични съм изпратила мейл. Благодаря bouquet

# 281
Здравейте, момичета
Записвам се за темата и искам да попитам. Начинаеща съм - изкарах ниво А1 през пролетта. Сега искам да продължа с А2 в Гьоте институт. За целта трябва да се явя на тест за определяне на ниво и в момента си преговарям ученото. Някой знае ли какво представлява този тест? Разбрах, че мога да се явя само веднъж и затова ми се иска да го изкарам.
Благодаря ви Simple Smile

# 282
  • Street of Dreams
Аз съм го правила преди 12 години и не си спомням какво точно представляваше - тестът просто определя на какво ниво е немският ти, за да запишеш правилния курс - да не учиш неща, които вече си учила, или пък курс, който е твърде сложен и следователно безполезен.

# 283
Здравейте,
Записвам се в темата,защото от скоро имам ново хоби - рещих да науча немски. Започвам самостоятелно...по-късно може да отида и на курс. Въпросът ми към знаещите  е следният:  Коя граматика да избера - тази на издателство Gaberoft , в която има и упражнения или тази на Евгений Тодоров -Граматика на немския език с новия правопис?.Абсолютно начинаеща съм, но се надявам, и с помощ от вас, да избера правилните учебници и да се справя и с този език.
Хубава вечер от мен на всички Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 284
  • Linz
Злати, много амбициозна задача си си поставила.
Не познавам въпросните граматики, но при всички случаи е за предпочитане да е с упражнения.
Като най-добра се слави жълтата граматика.

Вчера си говорихме с шефа ми, който живее над 30 год. в Австрия и според него този език не може да се научи от човек в зряла възраст, без значение колко време живее в немскоговоряща среда. Акцентът не може да се изчисти, както и да се говори граматически правилно. Ама колкото-толкова.

Общи условия

Активация на акаунт