Немски език 4

• 140 215
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Аз след повторната ми заявка за преиздаване на ваучер, първата бях объркала номера на ваучера и ми отказаха все още нямам ни вест ни кост.
Яд ме е, защото бях от първите подали и одобрена и Кабината видиш ли решиха да си сменят името.

# 961
  • столицата
Това СИГМА-ФАРОС-12 ли са? Знаете ли по кои учебници ще работят?
Кабината май ще са три пъти седмично, което ще ми дойде малко нанагорно. Особено като се има предвид, че трябва да присъстваме на 80% от занятията им. Иска ми се да имам повече време, а не да препускам по материала.

Galimar, да не би случайно Кабината да са казали кога точно ще започнат?
Звънях им преди десетина дни и за пореден път отложиха началото, сега вече за ноември.

# 962
  • София
Не се учудвам за Кабината, ако половината им хора като мен, са били одобрени за фирмата им, която няма да се занимава с това и са се отказали да си преиздават ваучерите към тях, може да нямат достатъчно хора вече. Супер несериозно от тяхна страна, дори не си спомням, но на третата заявка заради тях ,май посочих друга школа.

# 963
  • столицата
Аз също бих ги сменила, но с кой от останалите доставчици?

# 964
А откъде се сторнира ваучерът?
Аз така и не получих мейл от Кабината за смяна на ваучера. Сега им писах.
На страницата пак излизат Кабината бг, а не езикови курсове. Да не би да гледам грешно?

# 965
  • София
Има две програми, едната е за езици, там би трябвало да ти излезе новото име на Кабината, забравих как беше и другата програма, където си стои още Кабината. Тоест чак когато избереш че искаш по тази програма се ограничава и посочва правилният им филиал.
Навсякъде чета обаче, че масово е със сериозно натоварване езика и посещенията и по немски и английски, което май ще доведе да се откажа и аз напълно. Не разбирам защо школите не го направят така, че да е удобно за очевидно работещи възрастни хора и да си получат парите по програмата дори и след малко по-дълго време, вместо да го направят невъзможно за тях и масово да се откажат.

# 966
  • столицата
Ами то като повечето се откажем от Кабината езикови курсове /това е новото име/ и се пренасочим към други доставчици,  Кабината няма да получат парите нито в скоро, нито в далечно време.
Доста недалновиден подход от тяхна страна, бих казала. Направо започвам да се чудя дали нямат финансови проблеми и затова да им трябват бързи пари..

# 967
А някой започна ли курс в някоя школа, извинявайте ако е споменавано?

# 968
  • столицата
Интелектика са започнали, но там има доплащане от  395лв плюс 50/60 за учебници.

# 969
Аз от тях се отказах, не си спомням точно, но излизаха 800-900+ парите за цялото обучение при тях.

# 970
Във Фарос учебниците са Exakt fuer dich и са включени в цената. Не се доплаща, но се следи присъствие.
На издателство Клет. И в училищата ги ползват.
Може ли някой да ми препоръча схема, за да науча къде ми стоят умляутите и прочие букви на клавиатурата? Да свиквам да набирам текст на немски.
Също моля за препоръка за spellcheck на немски, да си го инсталирам и да си предавам работите напечатани. Постоянно бъркам ч, ш от английски и слагам двойно, или единично N & L по аналог с английската граматика.

# 971
  • Deutschland/HE

# 972
  • Sofia
Може ли някой да ми препоръча схема, за да науча къде ми стоят умляутите и прочие букви на клавиатурата? Да свиквам да набирам текст на немски.
Също моля за препоръка за spellcheck на немски, да си го инсталирам и да си предавам работите напечатани. Постоянно бъркам ч, ш от английски и слагам двойно, или единично N & L по аналог с английската граматика.

За клавиатура United States International - умлаут е с кавички и веднага след това гласния звук, a ß - десен ALT+s. Моят Word има proofing на немски. Иначе може с някой онлайн Rechtschreibprüfug - примерно https://rechtschreibpruefung24.de/

# 973
На United States International с гласна + кавички, излиза ударение, а не умляут. Десен Alt + s  ми маркира нещо в менюто на Word, но не изкарва Есцет.
Явно ще падне едно налучкване с DE language bar от настройките.

# 974
  • Sofia
Ударение излиза с ', за кавичките трябва Shift. Всъщност могат да се зададат в настройките на клавиатурата, но си е играчка. Сега се сещам, че това ми се наложи на нов лаптоп за някои определени символи, които ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт