Немски език 4

• 138 207
  • 1 069
  •   1
Отговори
# 975
Аз съм с немска клавиатура вече, но и без да ги има символите можеш да си маркираш бутоните по удобен за теб начин. Иначе при мен са така.

# 976
Благодаря, Сефора. Най-добре да ги запомня, защото превключвам. Z & Y са разменени, и но сигурно се свиква.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 19:26 от Apple2020

# 977
  • София
US INternational клавиатура:
десен Alt + Y = ü
десен Alt +Q = ä
десен Alt + P = ö
десен Alt + S = ß

# 978
  • Варна
Понеже исках мнение тук, да оставя инфо,че записах тийна на младежки курс към Гьоте изцяло онлайн live. Нивото е А1.2. Добре е. Няма проблем с връзката, преподавателка е много старателна,само на немски се говори . Засега сме много доволни.

# 979
Получих мейл от кабината бг, че утре ще получа информация за стартиране на курса.
Всичко хубаво, ама аз сторнирах ваучера, защото така и не ми отговориха на запитването, и подадох за нов с кабината езикови курсове. Не съм одобрена все още, а подадох преди седмица.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 10:05 от Дъждец

# 980
  • столицата
Бавят се  подновяванията. Аз, обаче, гледам вече за друг доставчик.  3 пъти седмично за 7 месеца ми  е непосилно.  Това означава в най-оптималния вариант да си през ден или пък в  последователни дни на курс. Явно не държат на качеството, което ще ни предложат. Говорим за работещи хора със семейства все пак, не за безработни, които са свободни по цял ден. Аз не искам да  посещавам курса проформа, а наистина да науча нещо. Това означава да имам достатъчно време да науча взетия материал, да си подготвя евентуалното домашно и да присъствам на поредното занимание от 3 часа и половина.
Цялата събота също не ми е опция.
Ако някой открие подходящ  курс 2 пъти дневно, да свирка да ходим заедно. От ниво А1 ме интересува.

# 981
  • София
Дъждец явно разпращат до всички и аз имам такъв мейл, а все още нямам издаден нов ваучер, като дори не помня вече дали тях съм посочила, по-скоро не. Имам един одобрен към старото им име и два пъти опити да го сменя, засега неуспешни.
Ще видим какво ще се случи, щом са ми пратили мейл, уж те получават дирекнто информация от АЗ и ако можем да подпишем договор, няма да го мисля повече.
Има и анкета в мейла за избор на предпочитен месец за стартиране и часове. Вариантите са за месеци - ноември, декември и януари. А за часове три пъти седмично, като часовете са по 3 часа от 6 до 9 вечерта или от 6.30 до 9.30 вечерта за през седмицата, а за уикенда са два пъти седмично от един до седем и половина. Курсовете са по 300 учебни часа.
Аз посочих засега януари, три пъти седмично, понеделник, сряда и петък от шест и половина като желание.

# 982
  • 🌊
Галимар, явно наистина качеството е въприсително. Майка ми се записа на английски и вече са на 30% от нивото, не знам препускат ли, какво правят.
Лошото при мен е, че моята школа спря да ми отговаря. Сега се чудя да сменям ли, спешно ли ми е толкова, да не стане някой по-голям батак. То и да сменя от прочетеното разбирам, че няма много къде да отида.

# 983
  • столицата
Чебурашка, в Кабината ли е майка ти?

Разговарях с Кабината по повод възможността за  курс 2 пъти седмично. Казаха ми, че трябва да се събере група и ще обмислят възможността. Също така казаха да им пишем имейли с това искане, за да преценят колко хора биха имали желание за вечерен дистанционен курс 2 пъти седмично. Така че, момичета, пишете мейли. Аз съм за  начално ниво А1 и вече им писах.
Ще успеем ли да се съберем?

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 11:08 от galimar

# 984
  • Sofia
А как се сторнира ваучер без да искаш нов такъв? И ако не се сторнира, има ли някакви задължения? Нивата, за които е издаден ваучер са В2, С1, С2, а фирмата-доставчик твърди, че няма да събере такъв курс.

# 985
  • 🌊
Чебурашка, в Кабината ли е майка ти?
Не, в друга школа. На мен ми е непозната, защото нямат немски. Но пък показва, че масово си е така независимо езика и школата.

Иначе не мисля, че онлайн може сторниране без нова школа, освен да се остави да изтече?

# 986
  • столицата
Евентуално да  напишете мейл до Агенцията по заетостта за анулиране. Така някой друг би могъл да се възползва.

# 987
  • Sofia
Евентуално да  напишете мейл до Агенцията по заетостта за анулиране. Така някой друг би могъл да се възползва.

Писаха отдавна и няма никаква обратна връзка.

# 988
  • София
Да, явно днес ми е ден за напредък и раздвижване по темата с ваучерите. В късният следобед получих новият си сменен ваучер, но явно съм решила да сменя доставчика както имах спомен че ядосана направих при третото попълване в сайта.
Оказа се, че вече съм във Фарос. Някой друг има ли там? Някаква информация за провеждането на курсове онлайн ?

# 989
Аз и съм доволна. 2 пъти в седмицата, онлайн и вечер съм аз, начинаеща съм. Засега върви гладко.

Общи условия

Активация на акаунт