Велико Търново

• 112 753
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте !
Пиша за първи път в темата и съм все още неориентирана  Wink, дано не греша мястото за въпроса си.
Имам близнаци, които евентуално ще пусна на детска ясла - сега са на 6 месеца. Интересувам се от каква възраст /мисля след навършване на 1 годинка, но все пак искам да съм наясно/ може да се случи това ? Има ли конкретни изисквания ? Как става записването и къде има такива ясли във Велико Търново.

П.С. Доста неща не са ми ясни и затова всякакво инфо ще ми е от полза.

# 76
Здравейте,
ако може някой да изкаже впечатления от заведението При Коксъна ще съм много благодарна- интересува ме дали е добра кухнята, цените и не на последно място що за музика се предлага там Simple Smile

# 77
Здравейте !
Пиша за първи път в темата и съм все още неориентирана  Wink, дано не греша мястото за въпроса си.
Имам близнаци, които евентуално ще пусна на детска ясла - сега са на 6 месеца. Интересувам се от каква възраст /мисля след навършване на 1 годинка, но все пак искам да съм наясно/ може да се случи това ? Има ли конкретни изисквания ? Как става записването и къде има такива ясли във Велико Търново.

Огледай се в района ти коя ти е най-близката ясла, отиваш на място и подаваш молба за прием. Мисля, че ще ти трябват копия от актовете за раждане. Гледай да ти дадат входящ номер.

# 78
Здравейте !

Огледай се в района ти коя ти е най-близката ясла, отиваш на място и подаваш молба за прием. Мисля, че ще ти трябват копия от актовете за раждане. Гледай да ти дадат входящ номер.

Живеем в Зона В, а наоколо няма ... По-скоро ще караме децата с кола, така че най-вероятно това не е определящо, а по-скоро ме интересуват вашите впечатления от добра ясла, от която сте доволни като отношение на персонала и адекватност от екипа. Чувам, че било редно достааа по-рано да запишеш децата, защото нямало места, има ли нещо вярно ?
П.С. Знаете ли каква е цената за едномесечен престой на дете и съответно ако са близнаци дали се заплаща по-малка сума за второто дете ?

# 79
  • Beyond the stars
Чувам, че било редно достааа по-рано да запишеш децата, защото нямало места, има ли нещо вярно ?
П.С. Знаете ли каква е цената за едномесечен престой на дете и съответно ако са близнаци дали се заплаща по-малка сума за второто дете ?

Доколкото знам във ВТ все още приемът е на 100% т.е. длъжни са да приемат всички.
Ето наредбата за определяне на местни такси,раздел II Такси за ползване на детски ясли и детски градини :

# 80
Това, че са длъжни, съвсем не значи, че на практика е така. Аз съм им сърбала попарата с каката, сега се опитаха и с малкия да ме мотат, но ходих да се разправям с директорката. Слава Богу, няма да допра до тукашните ясли повече - заминаваме за чужбина.
Но мисълта ми е, че е хубаво по-рано, даже като гледам аз тъкмо на тази възраст на децата (6 месеца) бях подала молби за прием. В допълнение мога да кажа, че от Щастливо детство преди 5 години не бях особено доволна. Май за Мечо Пух се носеха добри отзиви, ама знам ли вече и аз.
Май близнаци са с предимство или се лъжа?

# 81
  • Велико Търново
evita1717 аз също живея на Зоната, дъщеря ми беше на ясла в ОДЗ Ален Мак на Пишмана, сега там е  в градинските групи, малката също ще бъде там. Доволна съм. Не ми е особено удобна, но съм с кола. Масово от квартала, децата се записват в Слънце, до Пожарната (дано не бъркам името). Има удобен автобус, чувала съм само добри отзиви за там.
Не знам за прием как стоят нещата, но при близнаци, втората такса е на половина. Таксата за ясла е около 60лв за едно дете на месец, това при положение, че нямате данъчни задължения.

# 82
Глас за Слънце и от мен. Бяхме там в сборна група за месец- изкл. доволна съм. Всеки ден, като позволява времето, бяха изкарани навън, млад персонал, хубава база. Ако посещава там после ако решиш да се прехвърлите в ДГ Слънце сте с предимство, макар че лично аз не препоръчвам точно тази градина.
Иначе ходехме в Мечо Пух- бива и там, но веднъж не ги заварих навън за година, може би предиобед да са ги изкарвали, но ме съмнява.
Трудно ни приеха, на второто класиране, но и аз мисля че близнаците са с предимство. За второто е половин таксата.
Колкото по- рано подадеш, толкова по- добре.

# 83
Благодаря ви момичета - явно ще посетя Пишманската и тази до Пожарната та да видим.
Иначе каква е разликата м-у целодневна и седмична детска ясла, защото в Наредбата за таксите са описани отделно та се чудя каква е разликата ... newsm78
И моите деца примерно не заспиват сами, а се приспиваме постоянно на ръце. Вярно, че има доста време докато тръгнат на ясла, но се чудя как ще се справят с приспиването им ако все още се носим на ръце ... Храната е обща за всички деца или се носи от родителите ?

Сигурно са ми тъпи въпросите ама имам доста чуденки  Joy

# 84
Храната е обща, освен ако някое дете не е с алергия, тогава може да се договориш, евентуално с директорката, да внасяш, но рядко се случва, а и май не е разрешено.
Седмичната ясла е с преспиване- оставяш там детето от понеделник до петък, не го вземаш вечер, но тук май няма такава. Целодневната си е от сутринта до вечерта.
За спането- ще свикнат. Като гледат от другите и те така ще правят. Моето дете в началото го вземах наобед, 2-3 дена, така ми бяха казали че трябва. На 4- ия и 5- ия остана уж да спи там, но ревял и ми звъняха да ходя да си го прибирам. Бил вдигнал яслата на главата си и пречел на останалите да спят. Вече от 6- ия ден не съм имала проблеми. Зависи за колко време ще свикнат.
Иначе ги слагат под час на гърнета, хранят ги, преобуват ги ако има нужда, сменят памперси.

# 85
Пак да си повторя питането - има ли някой с отзиви за детски езиков център abc ?
https://bg-bg.facebook.com/ABC.English.Centre

# 86
  • Велико Търново
Пак да си повторя питането - има ли някой с отзиви за детски езиков център abc ?
От мен само добри отзиви, кажи ако нещо повече те интересува Simple Smile

# 87
  • Велико Търново
Моник, честита радост! Да е живо и здраво, а каката много да му се радва и да го обгрижва!   bouquet

Момичета, имам билет за "Лешникотрошачката", но деня ми се оказва зает, та заменям билета за „Пепеляшка" на другия ден, ако има желаещи.
И на каква цена е?
Някой има ли отзив за езиков център АBC?

50 лева, заменям и за такъв с по-малка стойност.

# 88
  • Велико Търново

Имах голямо желание да водя дъщеря ми там, но ме загубиха с несериозното си отношение. Опитах се да се свързвам с тях много пъти, отговариха ми след месец, обещаха да се свържат с мен, когато групата започне, не го направиха. Сега ходи в Интелекти.

# 89

Имах голямо желание да водя дъщеря ми там, но ме загубиха с несериозното си отношение. Опитах се да се свързвам с тях много пъти, отговариха ми след месец, обещаха да се свържат с мен, когато групата започне, не го направиха. Сега ходи в Интелекти.
Потвърждавам, случи ми се същото.

Общи условия

Активация на акаунт