МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 51 560
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Намерих го ,просто споменах ,че линка не е точен.

# 46
Продават ли се само перки? Моята се опитах няколко пъти да я срежа и това ме притеснява малко от здравословна гледна точна. Иначе не ми е проблем.

# 47
продават се.
помъчи се да вадиш перката(бъркалката) след последното месене и този проблем ще отпадне при теб.

# 48
  • София
продават се.
помъчи се да вадиш перката(бъркалката) след последното месене и този проблем ще отпадне при теб.

А бе, може да продължи да не ги вади. Достатъчно е след изтръскването на хляба да поглежда в казанчето. Липсата на бъркалката е очевадна Peace.

# 49
абе възможни са и други случай като преди рязане да се замислиш извадена или не е бъркалката. но все пак ако се привикне в началото мисля че ще е по-добре.
аз така съв привикнал да си връзвам обувките след като ги обуя и след това да нямам проблем по тротоарите. ама има хора на които не им прави впечатление и си вървят с развързани обувки.  Laughing

# 50
Бъркалките се вадят по-лесно ,когато не вадя веднага хляба след сигнала ,винаги изчаквам поне 10-15мин. Така и коричката е по-хубава.
 /Аз рядко оставям да се пече с бъркалките ,но няколко пъти така се наложи /.

# 51
Той хляба се прави почти винаги, когато ме няма вкъщи или спя. Няма как да я вадя бъркалката преди печене. Винаги я вадя след като извадя хляба веднага, обаче последния път като тръгнах да я вадя и малката ме привика нещо, а аз правех и други неща... после реших, че вече съм я извадила и така. Разни подобни случаи имам.

# 52
Здравейте, моя близка си купи хлебопекарна GORENJE BM 1200 BK , но липсват страници от книжката, която съпътства машината.
Моля някой ако има пълното ръководство (интересува ме праграмите и времето им за действие) да помогне като ги прати на лични или даде линк за пълното ръководство.
**става дума за България

# 53
# 54
  • Перник
Някой правил ли е царевичен хляб?
Вчера направих такъв 50% бяло пшеничено брашно и 50% царевично.
Стана сбит и жълт.  Mr. Green Честно казано, вкусът не ми хареса и се чудя дали мога да прибавям по 2-3 с.л. от царевичното брашно към другите /сега ползвам пълнозърнесто и бяло/???

Едно време съм купувала от бул. Христо Ботев царевични питки и се изяждаха на един път  Heart Eyes , бяха много вкусни, но хлябът не ми беше с този вкус  newsm78

Смес от бяло, пълнозърнесто и царевично брашно ( с пропорции наизуст  Embarassed ) пробвах веднъж и няма да повторя. Дори аз не успях да ям този хляб - сбит, ронлив  Naughty

# 55
ХЛЯБ С БЯЛО И ЦАРЕВИЧНО БРАШНО

250 мл мляко + 150 мл вода /може само вода или само мляко/
4 с.л. олио
15 г сол /почти 3 чаени лъжички/
25 г захар /почти 3 супени лъжици непълни/
670 г брашно / 500 г бяло + 170 г царевично /
1 пакет суха мая

По тази рецепта правех и беше хубав

# 56
Откъде да си взема нова перка? Гледах в ибей и амазон, ама нещо точно като моята май не виждам.

# 57
Кой модел ти  е машината ,мисля ,че това е от значение.
 Аз пак да си задам въпроса:   Някой с Силвър Крест поръчвал ли е казанче и бъркалки? След колко време пристига доставката?
 Пращал ли е машина за ремонт в сервиза и/ отново / в какъв срок я връщат.
  В книжката с указания има карта за поръчка , мисля предварително да си взема казанче и бъркалки.
 Може ли да се преснима и да се ползва така или да си поръчам максимума комплекти? 
  Много се надявам някой да сподели личен опит ,може и на лични . Предварително благодаря.

# 58
Мулинекс уно 3101 - нещо такова. Не съм сигурна за точния номер, но е тази, която е бяла с червено.

# 59
Телефон на сервиз няма ли ,обади се да попиташ дали може да поръчаш? За евтините модели съм чела /Финлукс/ ,че не може да си купиш резервно казанче. Но това е Мулинекс.  
 Виж какво открих http://nikelectric.com/index.php?cPath=216
  Само цената на ваната /казанче/  е доста висока ,при моя модел е комплекта казанче и куки за месене /така са описани / - 20лв. Комплект от 4 куки -20лв.

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 11:58 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт