МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

  • 51 604
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 3 908
Мелко София вероятно не съществува. или ако го има вероятно е съвсем нов продукт.
Така е, софия мел е..

# 616
  • Мнения: 5 959
Все се каня да питам, но все пропускам  Embarassed. Типов хляб на коя програма се приготвя - за бял или за пълнозърнест хляб? И само типово брашно ли се слага, или се смесва с бяло?

# 617
  • Мнения: X
Пепи смеси го с бяло инак ще получиш тухличка .  На програма за пълнозърнест съм го пекла -може и на  основна или пухкав.

# 618
  • София
  • Мнения: 3 034
Значи, само от ТИПОВО брашно, трябва да положиш доста усилия, за да получиш тухличка. Естествено, при положение, че брашното е хубаво. Може за собствено успокоение да вкараш стотина грама бяло брашно при общо количество на брашното от 520-550гр. по рецепта Peace .

# 619
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Аз правя само от типово, не съм имала тухлички.
Правя и черните си хлябове с пълнозърнесто + типово или ръжено+типово брашно. Хлябът е по-плътен, но е вкусен (и ядлив Simple Smile)
Във всички случаи ползвам програмите за бял хляб.

# 620
  • Мнения: 2 871
И аз правя типовия хляб на основната програма и хляба си става много хубав и в никакъв случай не е "тухличка".

# 621
  • Мнения: X
Кажете какви брашна ползвате .
Последно получих една тухла и оттогава не съм пекла типов на 100%

# 622
  • София
  • Мнения: 3 034
Кажете какви брашна ползвате .
Последно получих една тухла и оттогава не съм пекла типов на 100%

Кажи ти от чие брашно си получила тухличката, та да не си купуваме от него  Peace. За да не съм голословен - днешното творение от румънското черно брашно. Не ми прилича на тухличка Hug!



# 623
  • Мнения: X
То и моя на външен вид си беше идеален -ама тежеше и  отвътре беше сбит -точно като пълнозърнест хляб 100%.
 С влажна структура.
 На Софиямел беше брашното.
 Това румънското го няма в магазините в които пазарувам.

# 624
  • Мнения: 5 959
Благодаря за отговорите   bouquet. Ще се наканя да си направя типово хлебче  Simple Smile

# 625
  • Мнения: 3 908
То и моя на външен вид си беше идеален -ама тежеше и  отвътре беше сбит -точно като пълнозърнест хляб 100%.
 С влажна структура.
 На Софиямел беше брашното.
 Това румънското го няма в магазините в които пазарувам.
Аз 8-9 месеца поне два пъти седмично правех типов хляб със София мел-типово и бях много доволен. Писах онзи ден, че нещо са развалили брашното, понеже става много зле хляба последните два пъти...Та предполагам си уцелила от кофти брашното..

# 626
  • Мнения: X
Така ще да е било -защото преди годинина бях взела от недоглеждане типово на Млин и правих погача / като замесих се чудех защо е тъмно брашното .../ Беше си изпечена и бухнала добре.

# 627
  • Мнения: 204
Вече два пъти хлябът, който приготвям в хлебопекарната по една и съща рецепта отдавна, не се надига, както преди ,каква може да е причината?

# 628
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Ползвам на Балван брашната (типово, пълнозърнесто и ръжено) и досега не съм имала проблеми. Добре, че предупредихте за София Мел, тия дни мислех да взимам тяхното типово 2-3 пакета (другото го купувам от ХИТ, а магазините им са ми далеч за момента).

# 629
  • Мнения: 7 779
Все се каня да питам, но все пропускам  Embarassed. Типов хляб на коя програма се приготвя - за бял или за пълнозърнест хляб? И само типово брашно ли се слага, или се смесва с бяло?
типовото брашно е близко по показатели до бялото. поведението на тестото - също.
така че и само от типово брашно да правиш хляб използвай програмата за бяло - най-често това е основната.  когато правиш хляб от черните брашна и нямаш бяло брашно за добавка спокойно можеш да използваш типовото като заместител на бялото.

Общи условия

Активация на акаунт