МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

  • 51 587
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 7 779
и другите мерителни лъжички вършат същата работа. в големите вериги ги има.
в Икеа  имаше комплект  от 2,3,5 и 10 гр  ако не се лъжа.

# 646
  • Мнения: X
Една супена и една чаена лъжичка си вършат абсолютно същата работа . За вече голяма точност -кухненска везна .

# 647
  • Мнения: 7 779
само където има разлика между лъжици от един и същ вид - супена със супена , чаена с чаена и др.

# 648
  • Мнения: 1 073


от 100 години се каня да си покажа хляба и все не намирам време и смелост.
Рецептата ми е тази

и го пека в Аляска.

# 649
  • София
  • Мнения: 1 856
Както казва Бонго има разлика от лъжица до лъжица. Peace Много ми беше удобна тази, защото имаше и 1/2 (лъжица и половина). А пък и рецептите са в  супени и чаени лъжици и не знам по колко грама са, за да мога да използвам везната.

# 650
  • Мнения: X
Не дава такова отражение на хляба - чак пък толкова точни мерки за захар и сол .
 Аз си слагам на око и с мои си лъжици.
 При супените лъжици може да има отклонение но рядко някой ползва тези огромните номер 1 ,/супените лъжици са 3 размера -не знам как точно се водеха /
 От двете страни на лъжичката е написано точно така -чаена и супена лъжица /teaspoon и tablespoon /
 Вместимостта (обемът) на "усреднена" чаена лъжичка е 5 ml. На супената е 10мл.
 Какво точно мериш с тази лъжица освен -сол и захар ,че пък отклонението с други да е от изключителна важност / точни мерки са важни при сладките макарони например ,ама тук не виждам смисъл/ -освен сухата мая -каквато не ползвам .

# 651
# 652
  • Мнения: 1 073
Този е предишният, разрязан е още топъл.

# 653
  • София
  • Мнения: 3 034
Този е предишният, разрязан е още топъл.



Добре изглежда за хляб на 100 години  Joy!

# 654
  • Sofia
  • Мнения: 1 479


от 100 години се каня да си покажа хляба и все не намирам време и смелост.
Много е хубав 

# 655
  • Мнения: 9 785
ymemansi, поздравления и от мен! Peace
Малко ми залипсва Аляската. Blush Хлябовете ми в нея ставаха точно такива разцъфнали отгоре. Crazy
Със сегашната ми машина правя малки хлебчета, че няма кой да яде, а и почти не ползвам бяло брашно, затова не знам как би се справила. Ще взема да пробвам.

# 656
  • София
  • Мнения: 10 619
Привет,
Разполагам с Мидеа AHS20AC, капацитет 1кг/0.75кг, 580W, 12програми.
Целта ми е да правя хляб без животински продукти.
Първите пъти мога да пробвам с обикновена мая, но идеята ми е да мина на квас и сода.
Чух за оцетна мая - има ли нещо общо с термофилните дрожди (купешката мая)?

В книжката с рецепти (упътването) грамажите са дадени в "купа/и", което не знам колко мл/г трябва да значи.

Може ли да препоръчате рецепти за хляб без яйца, мляко и т.н.?! Hug

# 657
  • Мнения: X
 Ами вода , захар ,сол и мая .
 Ако маята се приеме за гъба и тя ли е животински продукт или живо същество !?
 Кваса е полезен -ама и той се води жив ?

# 658
  • София
  • Мнения: 10 619
Kвасът не е проблем, маята е е изкуствено създадена преди половин век и хич не е безвредна.
Затова искам сам да си правя хляба, поне това да изключа от менюто (и емулгаторите).
Тук прегледах 3 рецепти, но нямам програма за 2ч с бяло и пълнозърнесто брашно:
http://www.1001recepti.com/s/211330-hliab-v-hlebopekarna

# 659
  • Мнения: 3 905
Много добър хляб излезе с това пълнозърнесто брашно. Доближаваше се, като хубав типов на вид. След пробата, ще си купувам от тази фирма пълнозърнесто.

Общи условия

Активация на акаунт