МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 53 193
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,искам да си купя нова машина за хляб.
Вие каква марка ще ми препоръчата,чудя се м/у Мулинекс и Горение.
Взимахме брашно от Лидъл пълнозърнесто  /немско / хляба ставаше супер.

# 76
  • гр.София
За мен Мулинекс са се доказали с машините за хляб  Peace за Горение нямам наблюдения.

# 77

Взимахме брашно от Лидъл пълнозърнесто  /немско / хляба ставаше супер.
  В чужбина ли живееш ? 
 Тук има само смеси готови с пълнозърнесто брашно . От както има магазин в нашият град пълнозърнесто брашно не е имало. /Магазина ми е кажи -речи квартален/. Цял град обиколих докато открих пълнозърнесто брашно Grinning /

# 78

Взимахме брашно от Лидъл пълнозърнесто  /немско / хляба ставаше супер.
 В чужбина ли живееш ?  
 Тук има само смеси готови с пълнозърнесто брашно . От както има магазин в нашият град пълнозърнесто брашно не е имало. /Магазина ми е кажи -речи квартален/. Цял град обиколих докато открих пълнозърнесто брашно Grinning /
Да, но ми се струва ,че и в бг лидъл съм виждала.

# 79
  • София/Варна
В българските Лидл има само бяло, типово и готови смески.

# 80
В българските Лидл има само бяло, типово и готови смески.
Брашното е тип 500 и тип 650 . Типово брашно няма и  не е имало / то е тип 1150/.

# 81

Имам два въпроса:
1. От кои готови смеси сте доволни?
2. Имате ли впечатления от сухата мая на "Долче прима"? Ползвах я веднъж, в срок на годност е, но не ми хареса много хлебчето (не се надигна колкото друг път, когато ползвам на д-р Йоткер).
Благодаря!   bouquet
каквато и смес да се използва мисля ,че ще се получи хляб. стига да се следи консистенцията на тестото.
френската мая (на снимката от предната страница) и турската Yova мисля, че са най-подходящи за нашите брашна. не че и другите не стават , но с тези провал трудно се получава.  на Йоткер също е добра. може би тя втасва на нормална температура по-добре от другите две - на тях силата им е при малко по-висока температура. поне така е при мен.

# 82
Готовите смеси в Лидл  са хубави ,само е нужно да се намали количеството вода- Сефтето на машината правих с такава смес /пълнозърнест със слъчогледови семки / и  беше идеален.Даже по невнимание бях объркала последователността -сложих първо сместа и после водата и мазнината. Даже и бъркалките не останаха вътре в хляба.

# 83
продават се.
помъчи се да вадиш перката(бъркалката) след последното месене и този проблем ще отпадне при теб.

Бонго, къде се продават перки освен в сервизите? Убих се да търся някой чужд сайт за Горение, но нищо. Даже в Англия и Германия изобщо нямаше хлебопекарни с тяхната марка.

Аз имам Горение и съм крайно недоволна от сервиза им.

# 84
  • София
продават се.
помъчи се да вадиш перката(бъркалката) след последното месене и този проблем ще отпадне при теб.

Бонго, къде се продават перки освен в сервизите? Убих се да търся някой чужд сайт за Горение, но нищо. Даже в Англия и Германия изобщо нямаше хлебопекарни с тяхната марка.

Аз имам Горение и съм крайно недоволна от сервиза им.

На 4-та или 5-та страница, Yulmana е дала линк за пазаруване на бъркалки.

# 85
Пък Мунчо на лични дава по -хубави линкове Grinning

# 86
  • София
Пък Мунчо на лични дава по -хубави линкове Grinning

Линкът е САМО за Мулинекс, затова не го оповестявам публично на всеки Stop!

# 87
Това беше просто шега . Но пък и доста хора търсят на Мулинекс точно . Това си е твое право все пак .
  Не съм искала да те обидя .

# 88
Относно Силвър крест да попитам ,някой правил ли е максимума -1250г и попибра ли се в казанчето. На мен 1кг го изпълва и ми е чудно как ще се побере.
 Не съм имала случай на опиране до стъклото ,преливане и неопечен хляб. Само един недостатъчно бухнал ,но беше от 100% типово брашно и това е причината.

В неделя правих козунак с максимума - 1250 г и тъй като за пръв път правя в Силвър крест: 1) каквото и да е с бяло брашно; 2) козунак; 3) 1250 г -  имах сериозни притеснения да не изригне - е стана супер  Peace , изпълни казанчето и не опря в капака.

Да потвърдя за СилвърКрест:
- там където контактуват чопчетата на машината с бъркалките наистина скърца и рони стружки, потвърдено и от моя приятелка със същата машина, т.е. нормално е за модела
- под осите на бъркалките, особено през едната, пуска нещо мазно и черно, предполагам е прегоряло олио или смазка някаква ако има във втулките. интересното е, че и да я бърша и да не я бърша, никога не изтича толкова, че да потече в самата машина
- на програма пухкав хляб трябва да се слага по-малко мая или да не се пече максималния капацитет, наистина "вдига капака"
- по моите разбирания за козунак, казанчето предвидено за 1250 грама хляб, побира не повече от 600 грама козунак
- един от недостатъците които наистина ме дразни е, че точно когато попадна на силно брашно и тестото стане жилаво, трябва да я наглеждам, понеже и излиза някоя от бъркалките

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 17:04 от -ral4o-

# 89
Благодаря на всички, които се включиха по моето питане.  Hug

П.П. Не смея да сложа жива мая в хлебопекарната (може би защото в книжката препоръчват да се използва суха). Peace По-нататък може и да се престраша.

Общи условия

Активация на акаунт