МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 51 619
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Току що видях на живо тефал-а и мулинекс-а, бяха видимо напълно еднакви, на хартия също. Незнам дали едните са купили другите или просто се копират на 100%. Мисля да се спра на тефала, ако го има на тая цена.

# 571
  • София
 Преди да купиш каквото и да е, се поинтересувай, къде и кой сервизира съответната марка, като за проба може да се обадиш и да попиташ за резервни бъркалки и казанче. Това са нещата, които може да ти потрябват във всеки един момент(кой да предположи, че ще изпусна казанчето на Мулинекса върху плочките в кухнята Mr. Green). Освен това се поинтересувай и от отзиви за самия сервиз от други клиенти на марката Peace.

# 572
Преди да купиш каквото и да е, се поинтересувай, къде и кой сервизира съответната марка,....

Да се вмъкна, ако може, непопитана. Crazy Понеже не ми се занимава със сервизи, а и от годините на ползване на пекарна и четене на тая тема съм се убедила, че читави сервизи няма. Имам предвид за обслужване, за резервни части и т.н. По тази причина, а и понеже каквато и машина да се ползва, хлябът е все един и същ, избирам сигурно възможно най-евтиният вариант. Първата ми беше Аляска, сегашната Нео, която е с леко променен дизайн, но е едно към едно с Аляската. Скоро купих същата в друг цвят за майка ми. Машинката е перфектна, струва под 100лв. и когато се амортизира, ще я сменя без угризения пак със същата. bowuu

# 573
Потвърждавам за Аляската, че е супер машинка. (живота на моята беше 2 години ежедневна експлоатация, домързя ме да и сменя ремъка Embarassed и просто купих друга машинка от Лидл)

Между другото, в Силвър Креста не ми харесва никак начина, по който се слага казанчето в машината  Crossing Arms То наместване, то натискане...голяма тъпотия. В Аляската само го завърташ леко надясно и всичко е наред, няма измъкване, няма хлопане...

Свекърва ми си взе Мулинекс миналата година за 170 лв., не знам кой модел точно, обаче за 1 година 2 ремонта ooooh!  каза, че никак не е доволна...смяташе, че като си купи по-скъпа пекарна от Аляската, няма да има проблеми...

Аз продължавам да си мисля, че всичко е въпрос на късмет с техниката... Grinning

Примерно за Мидеа, макар и евтина марка, имам много добро мнение, имайки предвид микровълновата ми фурна, която не мръдна сума и години и микровълновата на Делонги, която от сервиза не излизаше  ooooh!

P.P.  да добавя, че брашното на Топаз мел, за което питах,  хич не е хубаво, хлябът с него се получи с хлътнала горна кора и влажна, гумена вътрешност...типично за скапаните брашна

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 17:42 от Lorein666

# 574
Ама то това брашно се водеше да баници ,аз питах някой ползвал ли го е да точи или тегли .
 Значи и за баница толкова ще е хубаво.

# 575
Ама то това брашно се водеше да баници ,аз питах някой ползвал ли го е да точи или тегли .
 Значи и за баница толкова ще е хубаво.

Промоционалното беше за баници, но аз нали пратих сина да купи 1 пакет предварително, уж да го проверя, да не ходя аз, той взел това тип 500  ooooh! Мъжка му работа  Outta Joint кой да гледа внимателно...
Но за мен и нормалното брашно да пробвам, ми е достатъчно, за да знам дали ми допада дадена марка Simple Smile

В крайна сметка взех 3 стека Мелко на промоция от Метро Simple Smile

# 576
Здравейте, искам да взема за подарък 1 хлебопекарна до към 180-200 лева.

за тези пари можеш да вземеш 2 машини. помисли си хубаво.
от оплакванията във форума  от хлебопекарните стигнах до извода , че частите които влизат в гаранция почти не се трошат. това е всичко без контейнер и бъркалки. има малко случай при които има проблем с програмите или с изпичането. но това може да се установи още първите дни и да се върне машината отново в магазина. по закон мисля ,че беше 1 седмица. с една дума може и да не се стигне до сервиз. за най-честите дефекти (казанче и бъркалки) няма гаранция.

# 577
За тези 200 лева може да намери нещо по-добро от Мулинекс и Тефал...
(имам някакъв спомен, че съфорумка наскоро си намери Панасоник за 175 лв. Simple Smile, но май не беше от Бг сайт)

("умре" ли ми Силвъра, Панасоник ще търся, нищо друго вече...или ще купувам евтини машинки, работещи по 1-2 години...зависи от финансовото ми състояние в момента, в който ми се наложи смяната Laughing)

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 18:54 от Lorein666

# 578
(имам някакъв спомен, че съфорумка наскоро си намери Панасоник за 175 лв. Simple Smile, но май не беше от Бг сайт)

Ще да е било евро, имат няколко модела и се въртят там някъде навън, тук са по 400лв.

# 579
  • София

Ще да е било евро, имат няколко модела и се въртят там някъде навън, тук са по 400лв.

Ахъм Mr. Green!

# 580
Такаааа, сега ще падне голямата чуденка  Mr. Green

Да платя Panasonic-а /175 лв/  или да си поръчам  Silver crest /90 лв/ от Lidl.
И на двете ще им плащам доставки, така че не ги пиша

Моля за помощ  Hug

ПП Малко кофти ми е писането и в двете теми, за което се извинявам, но различни хора ги преглеждат

Ами ето, не пише, че е евро Simple Smile

# 581
Ами питайте я докъде е стигнала с чуденката !? Grinning

# 582
Абе ако още се чуди, веднага и грабвам Панасоника на тази цена  Mr. Green

# 583
Иначе 400 лв. на куп за една хлебопекарна, не бих дала, признавам...това не ми е най-важният уред у дома, че да се изхвърлям толкова, но до 200 лв. за нещо супер качествено(като Панасоник)...защо не  Laughing За Мулинекс обаче и толкова не бих дала, с оглед на всичко, което съм чела за тези машинки Simple Smile

# 584
Lorein666 аз съм с Аляска и съм много доволна от нея. Какво е станало с твоята, та сега си с друга?

Общи условия

Активация на акаунт