МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 51 617
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Ами май е скъсала ремък (но 2 години я спуках от експлоатация, всеки ден бъркаше нещо) После започна да хлопа и ръмжи, докато меси, и сега само се чува мотора и, че работи, но бъркалката не се върти...Свекър ми каза, че трябва само да и се смени ремъка и пак ще е пушка Grinning
Домързя ме да я нося по ремонти и сега стои като паметник  Embarassed а не е кой знае колко сложно да се поправи

Можеше и много повече да я използвам, но пусти мързел...хич не обичам да се занимавам с ремонт на нещо и ако намеря подобно на ниска цена, предпочитам да си купя ново  Embarassed

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 00:09 от Lorein666

# 586
Здравейте, искам да взема за подарък 1 хлебопекарна до към 180-200 лева.

за тези пари можеш да вземеш 2 машини. помисли си хубаво.

Shocked
Как така 2?

Преди няколко месеца мислехме да купим хлебопекарна за подарък и понеже тук съм попадала на мнения за някакви евтини машини, вкл. и тази от Лидл, която от 100 лв, решихме да ги проверим. Ами като ги сравних с моята се отказахме от такава покупка  Stop

# 587
И тук ли дойде да си ръсиш негативизма, Loriyn  Laughing Да беше дала някакъв съвет поне и да се похвалиш каква е твоята машина  Laughing

# 588
И тук ли дойде да си ръсиш негативизма, Loriyn  Laughing Да беше дала някакъв съвет поне и да се похвалиш каква е твоята машина  Laughing

Не мислиш, че прекаляваш? Ако имаш проблем извести модератор или ти, се изживяваш на такава?

Не виждам нищо негативно в това да си купиш хубава машина от 350-400 лв. Може да е въпрос на възможности, но не и негативизъм. Гледната точка има няколко страни и тогава "негативно" може да изглежда желанието за евтина машина. Въпрос на лични критерии.
Има и евтини неща, които са качествени, но често качеството си има своята цена. За това питам кои са тези машини, които си заслужават и за 100 лв. можеш да си купиш 2?

Lorein666
, това 57 тема за машините за хляб. Имам машина от мн години, ако мислиш, че сега те първа чета и ще се "хваля"- ами не  Stop

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 02:17 от Анонимен

# 589
Loriyn , първо ми кажи с какво точно твоят коментар отговаря на зададеният въпрос ???
Човекът е попитал за нещо между 180-200 лв., а твоят отговор е абсолютно неадекватен в случая Simple Smile И нямащ нищо общо с неговия въпрос !

Ако идеята ти е била да кажеш, че ти имаш скъпа машинка, ок... кажи повече за параметрите и, за предимствата и, и какъв хляб правиш с нея...И от колко време я ползваш?

Нелепо е да се включиш с коментар от типа" ама знаете ли вие каква машина имам аз, а?" Ами кажи, препоръчай, обясни плюсове и минуси...темата е за това , ако не се лъжа Wink

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 03:06 от Lorein666

# 590
.... кои са тези машини, които си заслужават и за 100 лв. можеш да си купиш 2?...

Питането беше за машина за 180-200лв., а отговорът - за тези пари - два броя. Не две за 100. Две Нео-та точно се вписват в тая сума. И даже е красива. Черна е моята, заоблена, чудесно се вписва в кухнята ми, нищо, че не струва 400лв. ooooh!
Аз лично не виждам смисъл да се дадат толкова пари за машина. Хлябът е просто хляб и по-златен от скъпата машина няма да излезе. Laughing

# 591
за тези пари можеш да вземеш 2 машини. помисли си хубаво.
[/quote]

Shocked
Как така 2?
[/quote]
много лесно. продават се машини за 80-90  до 100 лв.  някои са казвали ,че са си купували на промоция и за по-малко пари.  2 машини по 80-90 лв  се включват в бюджета на питащия. и тези 2 машини почти е сигурно ,че ще работят по-дълго  от една за 180 лв , а и няма смисъл да се търчи по сервизи. друго едно предимство на евтината машина е , че човек докато я използва ще придобие опит и знания и при следващата покупка ще знае какво да търси. със своята покупка за 170-180 лв аз спокойно стигнах до извода ,че ще ми трябва най-евтината машина с 2 бъркалки. както и някой други показатели ме интересуват, но те са по-скоро моя прищявка.

# 592
Преди 15г ми се счупи миксера и купихме на Браун за 160лв /доста пари за нас тогава / и да ви кажа струваше си до стотинката и ако го има същият модел сега пак бих го взела .
 Та ако има хубава марка и нищо че е скъпа -предпочитам скъпото и качествено ,а не това за 100лв дето ще ми се раздрънка скоро ,не мога да му купя казанче или ако мога струва почти колкото уреда.
  И ако си купиш хлебопекарна ще разбереш ,че това е уред от който имаш нужда -използвам я почти всеки ден .
  Малко е дървена като изработка /по моите критерии / но си струва всяка стотинка / моята е Силвър крест / .
 Но пък да платя много пари само заради марката и да имам проблеми като при уред двойно по -евтин  това също не бих сторила.
  Като чета тук досега не можах да науча ,коя машина за хляб е най -добра като качество отговарящо на цената си.
  И не като си зададох въпроса преди година /Коя е най -хубава ?/ ,някой ми отговори -Всеки си хвали неговата .
 Аз искам обективен отговор .
 Мулинекса /май тя беше / прегаряла кората на хляба .
  Силвъркрест -бяла кора.
 Финлукс - няма откъде да закупиш резервни части .
 Кое е евтиното на една машина ,която не може да се ремонтира и няма резервни части .
Ако по невнимание още първата седмица си изтърва казанчето като Мунчо и да трябва да си купя нова машина .
 Ами мерси ,това евтиното не ми трябва.
И ако мога да си го позволя бих искала да се уча на хубав модел /па бил и той скъп / -  не на някой евтин и недодялан.

# 593
Ами питайте я докъде е стигнала с чуденката !? Grinning

Ами не се чудих много. Платих Панасоника, че даже и пристигна вчера.
Отивам да чета сега какви брашно, мая и т.н препоръчвате в другата тема и ще й направя сефтето  Mr. Green

# 594
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Здравейте,

бих искала да помоля за съвет каква хлебопекарна да си взема. До сега ползвах на Taurus - ползвах я неотлъчно 4 години и бях много доволна, но се развали окончателно. Мъжът ми я отваря, но каза, че няма май как да се оправи. Та решихме да си вземем нова - да прави малко по-голям хляб и да е с две бъркалки.

По принцип се бях спряла на тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/822953/P11130417/Hlebopeka … ORENJE-BM-1200-BK

но сега видях и една на Finlux https://zora.bg/finlux/fbm-960/7855
започнах да мисля коя от двете, на тази втората ми хареса, че има вградена везна, но пък няма книжка с рецепти за нея; заради това май клоня повече към другата на Горение. Реших все пак да ви питам за мнение, ако някоя от вас ползва някоя от двете марки и има наблюдения

# 595
Аз да си похваля пак маята от ЛИДЛ - с нея проблеми не съм имала.
 Сухата не съм ползвала много и не съм й много фен - за отложен старт е удачна без спор.
  Ползвала съм Русенска мая и Юва -странно бързо ми хващат бял мухъл -за няма и седмица .
 Не се запасявам с мая -купувам макс. 2 пакетчета - съхранявам в найлонов плик да не засъхнат .
 Проблеми с лидлъската не съм имала .
 Даже миналата година бях купила от лидл намалена с изтичащ срок на годност и сложих във фризера - след около 6 м я открих и се активира -нямаше й нищо.
 Мириам бих относно машината бих ти препоръчала поне с капацитет 1250г .

# 596
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Благодаря ти, аз държа на голям хляб и сега видях, че не съм догледала, че Finlux-а няма над 1 кг, така че направо този модел отпадна, мерси много

дано Горение са Ок за такава техника

# 597
  • Перник
Аз да си похваля пак маята от ЛИДЛ - с нея проблеми не съм имала.
...

В Лидл има прясна мая? Аз защо не съм я виждала?  newsm78 Намирала съм само суха, на Др. Йоткер, но не я харесвам.

# 598
При маргарините и маслата е ,хладилната витрина.Малко е затикана в едни картонени кутии .0,27лв е цената ,произведена е в Германия . Понякога я има и намалена на 30% -даже е имало и куриоз на промо и после още на 30% - направо без пари Grinning
 От едно кубче може да се направят минимум 4 хляба . Пробвала съм и с 1/6 - но с 1/4 си е най -сигурно.
 Маята сухата е не заслужено скъпа според мен и не виждам да е по -добра.
  В момента в Пени има някаква прясна мая на промо - 0,17лв. Някой ако пробва да сподели или пък ако я ползва.

Не ми е  на близо магазина инак бих купила за проба . /Доста неща в Лидл и Пени са сходни -само опаковката е различна /

# 599
Кекса в машината за хляб стана отврат.230гр разстопено масло ми се видя прекалено многои мазно
Няма да го правя повече така

Общи условия

Активация на акаунт