МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

  • 51 580
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
  • Мнения: 10 617
на 100 мл течност слагам  170-180 гр брашно и може да се добавя в месенето (а обратното - аз доливам вода, което не е много добре?)
Тази пропорция за бяло брашно ли се отнася, защото то би трябвало най-много вода да поема спрямо пълнозърнестото да кажем.
Сега съм сложил 3/4 : 1/4 пълнозърнесто:бяло брашно, но на Basic, а не на Whole... да видим /не се наду както трябва, дано се е опекъл поне/.
С какво овкусявате хляба, леко ми е безвкусен, а солта ми е 1ч.л. не повече, за да не прецакам втасването.

Ще пробвам със соден "хляб" следващия път и след това квасен... Simple Smile Дразни ме в пекарната това, че съда е дълбок, а не разлят и за по-тежките брашна ще е проблем.

Втасването при вас с нагряване ли е? Понеже моята не нагрява, а в кухнята е около 20градуса.
И на моята няма термометър или термостат...



Тук има ръководство за употреба на български на този модел .
Заповядай  http://www.pazaruvai-lesno.bg/manuals/Midea-AHS20AC.pdf
Скрит текст:
Дано съм била от полза ,не -досадна  Joy
Абсолютно същото го имам, само таблицата е на англ. както и тук.

# 676
  • Мнения: 7 779
как разбираш ,че не нагрява при втасване ?  аз не съм чул да има машина  без термореле.
представи си какво би станало при печенето ?

# 677
  • София
  • Мнения: 3 034
Би ли дал подробности за кваса, с който ще бъркаш хляб. Може и да съм пропуснал нещо, но май никой не се е похвалил,че прави хляб с квас в хлебопекарна.

# 678
  • Sofia
  • Мнения: 1 479
Би ли дал подробности за кваса, с който ще бъркаш хляб. Може и да съм пропуснал нещо, но май никой не се е похвалил,че прави хляб с квас в хлебопекарна.
Преди известно време бях правила хляб с квас в  хлебопекарната. Дори снимка качих.

# 679
  • Мнения: 9 828
Ani Ka, видях в магазини "Берьозка" да продават сух квас...същия ли е за хляб? Blush

# 680
  • гр.София
  • Мнения: 243
В Берьозка продават т.н."хлебный квас", него ли имаш предвид? Той е типична руска напитка за пиене, разтваря се във вода и не е за замесване на хляб.
В биомагазините има квас на прах, но при мен нещо не се получи с него. Съмнявам се че става за хлебопекарни.
Аз също съм правила хляб с домашен квас и се получи добре. Хлябът не става много бухнал, но пък има прекрасен аромат и става тъмен като с пълнозърнесто брашно, въпреки че сложих тип 500, защото самият квас се прави от ръжено брашно. За съжаление аз все не мога да го направя, дадоха ми го готов.  chef

# 681
  • София
  • Мнения: 681
Трябва ми помощ.
От вчера си блъскам главата в изчисления и все нещо не ми се получава.
Искам да заместя сухото мляко с течно мляко.
Някакви луди математики и изчисления се вкарах за грамажи и май-май тотално се обърках вече Simple Smile
Може ли някой да ме просветли как се замества сухото с прясното.
Примерно ако по рецепта имам 2 суп. лъжици сухо, с колко прясно да го заместя и как става изчислението?

# 682
  • Мнения: 7 779
никак  Laughing
сухото мляко спада към сухите съставки. пр.мляко - към течните.  не слагаш сухо мляко и продължаваш нататък.

# 683
  • Мнения: X
Аз също съм правила хляб с домашен квас и се получи добре. Хлябът не става много бухнал, но пък има прекрасен аромат и става тъмен като с пълнозърнесто брашно, въпреки че сложих тип 500, защото самият квас се прави от ръжено брашно. За съжаление аз все не мога да го направя, дадоха ми го готов.  chef

Защо от ръжено брашно?
Тук най-популярният хляб е с квас. Казва се фтира. Само че след проучване в интернет установих, че се слага и мая, квасът само дава определен вкус. Пробвах веднъж да правя според инструкциите, докарах го горе-долу на вкус, но не стана като този от магазина. С бяло брашно се прави, богато на протеини.

http://www.tal-forn.com/2013/01/ricetta-tal-hobz-tal-malti-jew-f … -or-ftira-recipe/

# 684
  • гр.София
  • Мнения: 243
Аз също съм правила хляб с домашен квас и се получи добре. Хлябът не става много бухнал, но пък има прекрасен аромат и става тъмен като с пълнозърнесто брашно, въпреки че сложих тип 500, защото самият квас се прави от ръжено брашно. За съжаление аз все не мога да го направя, дадоха ми го готов.  chef

Защо от ръжено брашно?
Тук най-популярният хляб е с квас. Казва се фтира. Само че след проучване в интернет установих, че се слага и мая, квасът само дава определен вкус. Пробвах веднъж да правя според инструкциите, докарах го горе-долу на вкус, но не стана като този от магазина. С бяло брашно се прави, богато на протеини.

http://www.tal-forn.com/2013/01/ricetta-tal-hobz-tal-malti-jew-f … -or-ftira-recipe/
Както казах не съм голям специалист с кваса Simple Smile Този който аз ползвах е с ръжено+малко бяло и щипка сол. Най-бързо вкисва, ако мога така за се изразя и продава специфичен вкус и аромат. Този квас, който купих от биомагазина също беше с ръж. Иначе мисля, че може по няколко начина да се получи, включително и само от бяло (аз така пробвах да го направя първият път, но не стана). Трябва да се държи на топло около 25 градуса за 2-3 дни. Става като боза. Между другото бях чела, че може и с кисела боза да се прави хляб, но не съм пробвала още Simple Smile

# 685
  • Мнения: 9 828
Тиа Мария, благодаря за инфото Hug

# 686
  • София
  • Мнения: 3 034
Би ли дал подробности за кваса, с който ще бъркаш хляб. Може и да съм пропуснал нещо, но май никой не се е похвалил,че прави хляб с квас в хлебопекарна.
Преди известно време бях правила хляб с квас в  хлебопекарната. Дори снимка качих.

Аз говоря за приготвяне в рамките на дадена програма, примерно за френски хляб Peace.

# 687
  • Мнения: X
В рамките на 3-6 часа няма как да стане хляб с квас. Иначе може да се използва машината. Има трета тема точно за хляб с квас. Най-лесно квасът се захваща с ръжено брашно, но после, ако се подхранва само с бяло, си става квас с бяло брашно. Всичко, което се прави с мая, става и с квас. Simple Smile

# 688
  • Sofia
  • Мнения: 1 479
Би ли дал подробности за кваса, с който ще бъркаш хляб. Може и да съм пропуснал нещо, но май никой не се е похвалил,че прави хляб с квас в хлебопекарна.
Преди известно време бях правила хляб с квас в  хлебопекарната. Дори снимка качих.

Аз говоря за приготвяне в рамките на дадена програма, примерно за френски хляб Peace.
Сложих кваса и другите съставки и пуснах програма тесто. След 4 часа беше се надигнало тестото и пуснах програма френски хляб. Излезе хубаво хлебче накрая, но на моите хора не им хареса. Кисел им беше. И не повторих.
Ето го

# 689
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 671
И аз най после с хлебопекарна  Embarassed за два размера хляб - 900 и 1200 гр, gorenje
Ето това е хляб 900 гр, ниво на изпичане на коричката - силно изпечена

ето и разрез

Отгоре като че ли трябва да е още по-препечена  newsm78 но такъв става.
Да ви попитам, отгоре как става вашия хляб и веднага ли отваряте  капака. Аз въпреки че веднага след сигнала го отварям, коричката отгоре става като мокра - не е мокра, но стои една такава ooooh! не хрупа както отстрани.
На целия хляб се вижда добре каква е  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт