МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

  • 51 553
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: X
Аз оставям да постои поне 15мин . и коричката си става идеална / даже ако извадя след сигнала е по -бяла./.
 Изважда се и по-лесно от казанчето така.
 От топлината се допича.
 Но може и да е до модел / моята е Силвъркрест  , партидата дето прави хлябове с бели кори Grinning/

# 691
  • Мнения: 107
Моята е Sapir с две бъркалки и грамаж за 900 и 1250гр.По същия начин отгоре остава бледа коричката и има капчици,а отдолу и отстрани супер коричка.Вадя казанчето след сигнала,като минат 15 мин и от него.Не знам,ако го оставя върте дали няма да се навлажни.А може ли да споделиш по каква рецепта го направи,за да сравня и моята.

# 692
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 670
Моята е Sapir с две бъркалки и грамаж за 900 и 1250гр.По същия начин отгоре остава бледа коричката и има капчици,а отдолу и отстрани супер коричка.Вадя казанчето след сигнала,като минат 15 мин и от него.Не знам,ако го оставя върте дали няма да се навлажни.А може ли да споделиш по каква рецепта го направи,за да сравня и моята.
Точно  newsm10
След работа ще я напиша - от книжката гледаме.  Като отворя капака и виждам, че по него се стичат малки капки, за това си мисля, че ако не го отворя ще се навлажни още повече.

# 693
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 670
svetlana_69 не разбрах чия рецепта искаш  newsm78 може би на yulmana  Rolling Eyes но ето по коя го правя аз:
 
вода    - 275 мл.
масло    -  25 гр.
сол        - 1 ч.л.
захар     - 1 ч.л.
брашно  - 500 гр.
суха мая  - 3/4 пакет
Това е за хляб 900 гр.
Програма: BASIC

# 694
  • Мнения: X
Моята рецепта съм я написала в другата тема за рецептите  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.540;topicrefid=20

# 695
  • Мнения: 104
Бонго, по повод изпускането на сухото мляко.. Не се ли отразява липсата на мляско на вкуса на хляба? И аз днес правих опит с основната програм, в която по рецепта трябва да използвам сухо мляко. Нямам такова, нямах и прясно, затова сложих 2с.л. кисело мляко и го размих с водата по рецепта, но хлябът стана малко странен. Та се чудя дали, както казваш, просто да го пропусна другия път.

# 696
  • Мнения: X
Захар ,аз правя хляба си винаги с айрян -   1/3 от течността ми е кисело мляко ./ Моята доза е 100мл кисело мляко / меря с чашката / + 200мл вода .
 Пробвах няколко пъти със сухо мляко и не ми хареса толкова. Бях купила от малките пакетчета на БИОСЕТ   и като свърши - пробвах с няколко лъжици кисело мляко. Може и само една.  Просто намаляваш количеството вода с толкова колкото си прибавил мляко / яйце / .
 Аз така си правя рецептите .
 Например хляб с яйце и кисело мляко -слагам мляко и яйцето в мерителната чаша и доливам вода докато се получи количество течност за даденото брашно /аз нямам везна и си меря с чаена чаша от 200мл брашното./
  Най -сполучливата ми рецепта е тази дето си я измислих аз Grinning . / Реша ли да сменя и пробвам друга и все нещо не му се получава на този хляб ./

# 697
  • Мнения: X
И аз понякога слагам кисело или прясно мляко и яйце, но в повечето случаи пропускам, защото мъжът ми твърди, че така хлябът има вкус на кифла.

# 698
  • Мнения: 738
Нали осъзнавате, че две лъжици сухо мляко си е половин чаша прясно?
Т.е. разтворено във водата, която се слага в хляба това е равнозначно да заместите водата плюс сухото мляко с половин чаша прясно един вид?  Laughing
И че заместването му с две лъжички кисело няма да промени с нищо вкуса, понеже киселото ще е малко и няма да се усети... Т.е. вкусът на потребителката е бил странен, просто защото не е имало достатъчно мляко.
Аз лично правя хляба направо с кисело, като махам ВСИЧКАТА вода и я замествам с мляко - става потресаващ. Последния път беше точно вчера, пое ми повече от очакваното брашно, обаче експериментирах с нова за мен смес на Техра - "Многозърнесто брашно" и понеже и бездруго сипвам на око, няма начин да отгатна дали количеството брашно по принцип беше повече, дали това брашно конкретно пие повече течност от пълнозърнестото примерно...
Не, топката не е прекалено плътна; да, втасва си нормално; не, вкусът не е необичаен. Според мен само с кисело мляко хлябът става и по-малко ронлив, конкретно за пълнозърнести и ръжени хлябове говорим, че такива правя основно - по-пухкави са от тези само с вода и се режат с по-малко трохи на 2-3-4 ден.

# 699
  • Мнения: X
Камиче ,къде в по-горе писаното ричи че не осъзнавам какво е сухо мляко и правя нещо в разрез Grinning
 Сухото мляко е дехидратиран продукт / това съм го осъзнала още като бях дете Grinning /
 На мен хляб със сухо мляко не ми харесва и си правя с айрян . И хлябът си ми е идеален . Колкото повече мляко / прясно или кисело / се сложи в тестото толкова по-сухо и ронливо става . / Осъзнато от преди 15-16 г. опит с месене на питки ,погачи и тям подобни ./
 

# 700
  • Мнения: 738
Окей, сакън, ти си права, шапка свалям и така си оставам, поразена от твойто величие, аман царице!
Айде весела нова година!
Нямаше ли опции за игнор тоя форум, питам се? Thinking

# 701
  • Мнения: 107
Моята е Sapir с две бъркалки и грамаж за 900 и 1250гр.По същия начин отгоре остава бледа коричката и има капчици,а отдолу и отстрани супер коричка.Вадя казанчето след сигнала,като минат 15 мин и от него.Не знам,ако го оставя върте дали няма да се навлажни.А може ли да споделиш по каква рецепта го направи,за да сравня и моята.
Точно  newsm10
След работа ще я напиша - от книжката гледаме.  Като отворя капака и виждам, че по него се стичат малки капки, за това си мисля, че ако не го отворя ще се навлажни още повече.
Абсолютно по същия начин е при мен.Аз я имам от 6 месеца.Не съм правила кой знае какво,но първият ми опит за хляб точно по рецепта на книжката беше несполучлив.Затова изчетох тук много рецепти,докато се реших да пробвам една за 900гр.хляб,като брашното е 600гр и останалите 300 гр.са течни съставки.За това ако можеш да споделиш твоите впечатления от рецептите.Иначе правих козунаци.Станаха.Аз даже не очаквах.Сега ползвам и програва 8 за месене и 1 програма за хляб.Но като цяло съм доволна.Весели празници на всички!

# 702
  • Мнения: 285
Здравейте, група! Моля за помощ! За втори път хлебопекарната ми дава един и същ дефект, а именно-оста, за която се закрепва бъркалката, се отдели от казанчето. Не е счупена, просто като че ли се отлепи. Първия път уредът беше гаранционен и ми подмениха цялото казанче, но сега трябва сами да се спасяваме. Според мъжа ми е прегоряло някакво уплътнение и е достатъчно само то да се подмени newsm78 Моля за съвет или предложения, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем! Благодаря! Весел празник!

# 703
  • Мнения: 7 779
дефект № 1 при казанчетата.  Laughing
варианта е  ново казанче  или смяна на уплътнението в домашни условия.

# 704
  • гр.София
  • Мнения: 243
Моля, споделете зa рецептите с кисело мляко готово от мaгaзинa ли ползвaте или трябвa специaлно дa си подквaся?

Общи условия

Активация на акаунт