МАШИНА ЗА ХЛЯБ-57-ма тема

• 51 554
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
каквото имаш. Laughing

# 706
Аз пък си правя хляба с вода и става идеален. А ако заместя захарта с мед, става още по-вкусно. За пълнозърнест и бял става въпрос. Кисело мляко слагам на ръжените хлебчета и стават меки и пухкави, но за другите си карам с вода и стават добре.

# 707
  • на кой му пука, майна
Здравейте момичета и момчета  Mr. Green

Вчера се сдобих с хлебопекарна марка Финлукс.
Харесах си следната рецепта:

210мл. - вода
1/3 ч.ч  - кисело мляко
1с.л - захар
1с.л - масло
1,5ч.л - сол
1 - яйце
600гр. - брашно
1ч.л - суха мая

Въпросът ми е на коя програма да пусна машинката newsm78
В упътването на моята книжка има сходна рецепта /без к. мляко/ и е за програма сандвич.

# 708
Честит Коледа и весело посрещане на НГ довечера. За втори път пробвах бързата програма на моята машина и пак не се получи - не се наду и не се опече даже добре. Хем по рецепта от нейната си книжка. Повече няма да пробвам. Понеже ми трябваше бърза алтернатива пробвах най накрая и аз така модерната памук погача. Еми страхотна стана и май ще дам почивка на хлебопекарната за известно време Simple Smile

# 709

210мл. - вода
1/3 ч.ч  - кисело мляко
1с.л - захар
1с.л - масло
1,5ч.л - сол
1 - яйце
600гр. - брашно
1ч.л - суха мая

В упътването на моята книжка има сходна рецепта /без к. мляко/ и е за програма сандвич.

печи си на стандартната програма (или базова - незнам как се казва при теб).
само че внимавай с продуктите  защото са ти с различни мерни единици. течността ти е в мл и в ч.ч.  а чаените чаши са различни по вместимост. яйцето не се знае с каква големина е - оттам не се знае колко брашно ще погълне тази течност. при всички положения си следи тестото докато се меси.

# 710
Честит Коледа и весело посрещане на НГ довечера. За втори път пробвах бързата програма на моята машина и пак не се получи - не се наду и не се опече даже добре. Хем по рецепта от нейната си книжка. Повече няма да пробвам. Понеже ми трябваше бърза алтернатива пробвах най накрая и аз така модерната памук погача. Еми страхотна стана и май ще дам почивка на хлебопекарната за известно време Simple Smile
Честит и на тебе  Laughing
следващия път не използвай бързата програма. ти ако бързаш тестото не обича бързината. залагай на стандартната програма и след като я усвоиш тогава пробвай с бързата.

# 711

210мл. - вода
1/3 ч.ч  - кисело мляко
1с.л - захар
1с.л - масло
1,5ч.л - сол
1 - яйце
600гр. - брашно
1ч.л - суха мая

Това на каква програма ще ти хареса е според машината и вкуса ти .
  Аз харесвам хлябовете изпечени на програма Пухкав / френски при други модели / и на млечен хляб.
  Според мен главен фактор е самата машина и операции те които и както извършва.
 На първата програма / стандартна или базик / два три пъти съм правила и не ми допада.

# 712
не всичките машини са купени от Лидл и не на всичките първа програма е стандартна или базик. за това и не съм писал коя подред е програмата.

# 713
  • на кой му пука, майна
Здравейте момичета и момчета  Mr. Green

210мл. - вода
1/3 ч.ч  - кисело мляко
1с.л - захар
1с.л - масло
1,5ч.л - сол
1 - яйце
600гр. - брашно
1ч.л - суха мая

печи си на стандартната програма (или базова - незнам как се казва при теб).
само че внимавай с продуктите  защото са ти с различни мерни единици. течността ти е в мл и в ч.ч.  а чаените чаши са различни по вместимост. яйцето не се знае с каква големина е - оттам не се знае колко брашно ще погълне тази течност. при всички положения си следи тестото докато се меси.

Благодаря за съвета  Simple Smile
Хляба вече е почти изпечен, остава още някоя минута. Толкова се наду, че направо се опря в прозорчето  Rolling Eyes
Понеже за първи път ползвам такова чудо, като хлебопекарна, не знаех кога да извадя бъркалките и те останаха вътре в хляба, също така добавих малко брашно понеже ми се стори леко лепкаво тестото, но явно не съм уцелила момента, защото машинката повече не пожела да меси  Rolling Eyes и брашното остана отгоре върху хляба...
Дано да става за ядене, че...нямам друг под ръка  Mr. Green

Весело посрещане на Новата 2015   bouquet

# 714
след празниците се върни назад из темите да попрочетеш малко  Laughing
бъркалките се вадят кога ? - когато са си свършили работата. това е след последното месене - може да е първото или второто преди да започне втасването.
брашно се добавя в първите минути на месенето.

# 715
  • София
  Честита Новата 2015 година  bouquet!

# 716
  • Sofia
За Новата година - здраве до амина, шарени торбички, пълни със парички, и гърненце с мед - да е на късмет!!!

# 717
  • София
Понеже обмислям купуването на машинка за хляб имам едно въпросче към ползващите: при печенето машината загрява ли се много отвън? Единственото място, на което мога да е сложа е хладилника и ако загрява много няма как да я държа там newsm78

# 718
  • на кой му пука, майна
след празниците се върни назад из темите да попрочетеш малко  Laughing
бъркалките се вадят кога ? - когато са си свършили работата. това е след последното месене - може да е първото или второто преди да започне втасването.
брашно се добавя в първите минути на месенето.

Да, определено имам нужда от образоване по въпроса  Simple Smile

Хляба стана много ронлив, вашите така ли стават ? Може да е от рецептата.
Ще експериментирам разни рецепти докато улуча, коя е най-подходяща за нас  Mr. Green

# 719
Понеже обмислям купуването на машинка за хляб имам едно въпросче към ползващите: при печенето машината загрява ли се много отвън? Единственото място, на което мога да е сложа е хладилника и ако загрява много няма как да я държа там newsm78
не е голямо загряването , а и хладилника отзад също грее. не вярвам да му навреди. все пак ще гледаш да не се допира в него. гледай и формата на машината. едни са по-дълги в дълбочина , а други на ширина.

Общи условия

Активация на акаунт