Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 ноем. 2014, 20:03 ч.

Re: Юлски бебета 2013 - тема 27

 • 46 092
 • 741
 •   1
Отговори
# 735
 • varna
 • Мнения: 871
Аз пък изобщо няма да се впечатля, освен ако не е някой много близък. От малка мразя тоя вид мислене на нашите "какво ще кажат хората", така че изобщо не ме интересува.
Уф, засега Емито е ОК с осцилококсиума, няма температура, дано й се е разминало каквото и да беше вчерашното нещо, че тя рядко се успива, а да спи до девет не се е случвало от не знам си кога.

# 736
 • Мнения: 11 647
Аз не бих благодарила. Не смятам, че на хората им е работа. Аз и тогава, когато Джина спомена щях да пиша - има хора, които са много наясно с проблема си, взели са мерки, ходят по лекари и терапии, но не желаят да споделят за това, крият от другите, отричат и замазват положението. Ако е такава ситуацията какво ще постигнеш, ако им вреш в носа колко си наблюдателна? Другия вариант, наистина да не са забелязали означава, че няма да водят детето по лекари и терапии. Предвид, че на всеки пет години излизат нови методи и подходи за лечение, които автоматично отричат предишните и дори ги смятат за вредни, то след 100 години може да се окаже, че детето не е било допълнително травмирано за хубаво. И трети вариант, все пак детето да си е нормално. Не са мит децата, които на 3 не казват и думичка и след това от раз проговарят.
Тези намеси са твърде деликатни и границата е много тънка. За някой би било огромен проблем, че даваш месо на детето си, натоварваш го кармично, затриваш му бъдещето, изпращаш го в Ада, може би. За друг, че си го облякъл твърде тънко, за трети, че е твърде дебело. Някъде между тях и 'защо не го заведеш на лекар?'. Такива забележки имат право да правят квалифицирани лица от рода на педагози в детската градина, ясла, училище. Всички останали са просто клюкари, които нямат достатъчно наблюдение над детето. Нещо като кумата (ли беше?) на Джина, която прави намеци, че Бранка е прекалено слаба и вероятно има предвид да я заведат на лекар, та същото и да намекват със статии на някой, че детето му трябвало да говори. Все едно на Джина да ѝ изпратят таблица с нормите за ръст и тегло на деца в съответната възраст. И да си кажа, че детето на Джина изобщо не ми се вижда невероятно слабо, половината дечица на тия години са такива. Айде да не са половината, но много.

# 737
 • София
 • Мнения: 933
Пина, принципно си права, но понякога е добре някой да ти отвори очите. Пример- дете на мои познати- не говори, а само издава някакви звуци, част от които разбираеми за майка му и баща му, част- не. Подмятаха им хора, че е странно (аз съм била свидетел само на истински деликатни подмятания), те казваха, че нищо странно няма, още не е готово. Тръгна на градина на 4 чак, тогава го приеха и веднага лъсна, че има проблем- децата на 4 говорят, то не. Едвам се разбира нещо. Тогава го заведоха малкото на логопед и за няколко месеца девойката вече говореше съвсем, съвсем разбираемо. По-късно майка ѝ ми сподели, че ако по-рано бяха обърнали внимание, вероятно много стрес в последствие биха си спестили. Та в тоя смисъл, аз не бих имала против да ми подскажат, ако има проблем.

# 738
 • София
 • Мнения: 1 011
Здравейте, момичета!

Още съм погълната от магията на Boyz II Men  снощи. Голям кеф, голяма емоция. За мен това е real music. После продължихме с вино и суши и беше наистина страхотна вечер.
Ники, аз се разколебах да правя каквито и да е намеци, точно поради причината, която Пина е описала.
Пине, според кумата, Бранка е рахитична- така се изрази тя веднъж. Но кумата е проста. Тя е отделен случай. Преди година и половина на едно събиране, един човек ми каза, че според него детето е кривогледо. Който и друг да питах дали изглежда кривогледа, всеки каза, че това са глупости. Въпреки това я заведох при една от най-хвалените детски офтамолози, за да се успокоя напълно. Наскоро на Бранка и падна поредното зъбче и една приятелка забеляза, че млечните са много малки, а постоянните ѝ растат двойни. Замислих се дали изобщо има място да избият новите зъби и сега на 18ти съм записала час при ортодонт. И аз съм съгласна с Терп, че не е лошо някой да ти отвори очите, пък ако не е бил прав, още по-добре. Просто аз не съм от хората, които обичат да дават акъли. Но никога не бих се разсърдила за такова нещо.

# 739
 • Мнения: 11 647
Да, но Терп, ето виж, че детето е проговорило, оправило се е и всичко е наред, без да са 'помогнали' намеците на чуждите хора. Родителите не са обърнали внимание, не са направили нищо, значи пак е било излишно да се прави.
На мен за момента не са ми правили такива намеци или твърдеци. Реално не знам как бих реагирала. Но аз както съм изтрещяла и само се чудя от какво да се разболея, а двойно повече нея се чудя от какво да разболея..., само ми липсва някой многознайко, да ме отрови и той. А той може да си е прост или хапльо, но трудно бих го отчела, като изпадна в паника.

# 740
 • Мнения: 681
Според мен няма еднозначен отговор или подход. Зависи от това кой го каза, как го казва, с каква цел го казва и какви са му основанията. Затова съм съгласна с Пина. Аз самата избягвам да говоря такива неща, дори и да си ги мисля. А на баба ми са й казвали за майка ми, когато е била на 2-3 години, защо не си родиш още едно, не го ли виждаш, че това ще умре. Майка ми си е жива и здрава, а баба ми цял живот повтаряше, че най-голямата грешка в живота й е, че е родила второ дете.

# 741
 • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
 • Мнения: 1 833
Нова тема

Общи условия

Активация на акаунт