Re: Юлски бебета 2013 - тема 27

• 50 444
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
След коледния хейт да дам малко коледнярско настроение и идеи.

http://casatreschic.blogspot.com/2011/12/nao-interessa-se-vai-passar-o-natal.html

http://casatreschic.blogspot.com/2011/12/natal-neutro.html

# 391
Момичета,още веднъж благодаря за милите пожелания!100кратно да ви се връщат и от здраве да не се отървете!

Ники,благодаря и аз за предложенията за хрупкане.Лошото обаче,че все към въглехидрати ме тегли.Я питка ще си омеся,я пица ще разтегля,я поничка с шоколад ще си купя ooooh! Ужасна съм!Ще се опитам от тук нататък да се въздържам.

Верче,дай снимката да ти я направя,ако искаш! Peace

Дидито,много се радвам,че се разписа!Включвай се по-често.То пък да не мислиш,че аз като се включвам,всеки път имам какво да кажа?Ама нА,пиша си  Laughing Ти от къде си?3,

Пине,не си изтървала. LaughingОще не знаем.

# 392
  • София
Пине, ориентирах се Simple Smile Добре, че не е необходимо някой много да ми обяснява, иначе... Simple Smile У нас винаги е имало традиция да се украсява на Бъдни вечер, аз мисля да я спазвам. Да не говорим, че супер скандално няма да казвам на децата, че Дядо Еди-кой-си им носи подаръци, ако слушкат. Според свеки, майка ми и други разни експерти, ще им ограбя детството и ще ги ощетя, ама какво да се прави, не са случили на майка и това си е.  Laughing   

# 393
Абе Мъхче и аз бях с тежки намерения, но повечето не си ги представям как ще се осъществят. Ти няма да ги лъжеш за дядо Мраз, пардон Коледа, ама в градината като ги учат на това поне един месец в годината ежедневно и накрая ще излезе, че ти лъжеш, а не в градината. Но ти мислиш да не ги пускаш на градина. Все ще слушат от децата, с които ще общуват.
Аз бях на 4-ри, когато сестра ми съобщи, че няма дядо Мраз и майка ми се уговаря със съседката да звънне на вратата и да остави подаръци пред прага. Аз докато се чудя дали да ѝ вярвам, майка ми каза - а, и ти ли знаеш вече, аз за какво тогава се хабя.... Аз останах като наакана, но бързо ми мина. Все е по- добре, от колкото на 11-12 години да разбереш. Обаче нашите бяха хитри. Големите подаръци ни ги подаряваха лично, за да знаем, че са от тях, а пред вратата намирахме само книжки и то не с красиви картинки. Така, че аз не се вълнувах много, само скучни неща носеше тоя Мраз. А в детската градина си знаехме, че не е истински. Аз години наред имах едно и също желание и за Нова година и за РД, обаче никога не ми го подариха.

# 394
Пинееей, адвент календарите не са американщина. Жалина да каже за Германия Simple Smile
Детето (на 5) каза, че обича Коледа, заради елхата. Миналата година заръча плюшено коте и зайче. Тази година хамстер. Ако не жив, то плюшен. Много се радва на украсата и ще я правим заедно.
Бъдни Вечер ми е най- любимия празник. Уютът   искам да предам на децата си и усещането за семейство и  сплотеност. Това е единственото време, когато денят е ужасно малък, а вечерите дълги и можем да правим толкова много неща заедно.
Нашите подаръци са малки - блуза, ръкавици, кутия шоколадови бонбони, чаша за чай, направена картичка от децата.
Много ми хареса украсата. Битието определя съзнанието ми отнема много време, ей. Ето един сайт и от мен и ти да загубиш време:
http://www.nalleshouse.com/2013/12/diy-aarikka-inspired-jingle-bell-elves.html

Мисти, ще пиша по- късно предложение.

# 395
  • София
Здравейте!

Мисти, Мъхчето ти е дала добър съвет. Дано скоро да се канализира положението.
Подаръче, имам чувството, че пак ще ти се падне момиче.
При нас нищо ново. Тази нощ Марина се събуди в 3 и започна да ни замеря с предмети /биберон, играчки, калъфка от възглавничка, възглавничка/. Станах /не ме питайте как станах, напълно неадекватна/ и стана ясно, че има ситуация в памперса. Добре де, как може да спиш и да вършиш работа?! Но какво ли се учудвам, та тя не яде само докато спи.
Най- накрая се сдобихме и с нова кола. Трудно ми е даже да си представя какво е да пътуваш без да се чувстваш като стрида.
Коледа вече не ми е толкова любима благодарение на целия китайски кич и консуматорската обстановка.  Даже не ми се украсява, става ми едно задушно… Но ще украся заради децата.

# 396
Джине моята редовно прави така, както казах, обърнала е спалнята на тоалетна. А честито нова кола, безаварийно да си я ползвате, а каква е? Чисто нова или втора употреба?
Днес по план сложих пак в 13, държах до 15ч, спала е явно, но не знам точно кога е заспала, разбрах кога се събуди. Довечера ще дам сиропа и ще видим резултата. На сестра ми децата дълго време го правеха този гаден номер с нощните игри, но те даже ставаха към 2,  и лягаха към 5 #Crazy
Само аз ли обичам Коледа  newsm78 украсите,  радостта на децата, когато видят подаръците под елхата, всичко.

# 397
  • София
Мисти, благодаря колата ни е подарък. Не е чисто нова, на няколко години е, но е хубава.

# 398
Джине, честито и безаваройно да я карате! Все на хубави места да ходите с нея!

Ох, Мисти, съжалявам за ЛЛ ви. Ама ако знаеш как ми изкара акъла, направо изтръпнах цялата, докато разбера, че за лекарката пишеш...
И ние скоро ще се сблъскаме с проблема ранно ставане за ясла, че мислим от понеделник да го пробваме пак. Като се смени времето се беше научил да става в 7 и ни идваше малко нанагорно, ама сега като е тъмно до по-късно и си откарва пак до 8 и половина с няколко сутрешни приспивания, за които баща му към 5-6 се пренася при него в детската. Явно ще се наложи на някое от пробужданията да го вдигаме, колкото и да е сънен и кисел.

Аз пък обичам Коледа и подаръците! Даже тези дни на малкия нещо му обяснявах за дядо Коледа - не помня по какъв повод. В този живот има твърде много неприятни неща, с които да се сблъскат, че да им отнемаме сега магията в очакването на дядо Коледа и подаръците. А аз толкова го засипвам с нови играчки ежедневно, че се съмнявам в това отношение да направи разлика. Трябва да спра обаче. Sad

# 399
Я ме светнете за какви календари става дума.

Аз съм доста спокойна на тема Коледа. Това все пак е най-гнусното време в годината в София, от гледна точка на температура и мръсотия. Коледните манджи ме отвращават, подаръци вече не чакам с едновремешната страст и остава само лудницата и напъните, които във все по-голяма степен са за мен. ММ никога не се вълнува от подобна суета.

Подаръче, ти при коя д-р си записа час? Бях останала с впечатлението, че сте видели атрибутите.

# 400
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Само аз ли обичам Коледа  newsm78 украсите,  радостта на децата, когато видят подаръците под елхата, всичко.

Обожавам Коледа и всичко свързано с нея. Чакам я с нетърпение, защото тогава се събираме цялата фамилия и усещам духа на семейството. Обичам украсите, елхата, манджите, подаръците, а откакто имам деца обичам всичко това още повече  Simple Smile

# 401
Само аз ли искам Коледа на Малдивите?!

# 402
Мисти,
Скрит текст:
ако детето става на обяд в 2.30, бих сложила вечерта към 7-7.30. Има един  момент, в който се преуморяват и заспиването става ужасно трудно. Моята теория е колкото повече- толкова повече. Ако стане след час- два, не пускаш лампи, не говорите, не играете. На мен и двете деца ми ставаха за един период от 3-5 сутринта. С Виктория се научих да скачам бързо, гушкам, ако усетя, че не е много унесена давам да суче. Правя всичко, което ще я върне обратно в леглото. Случвало се е да сменя памперс, да дам вода и обратно в леглото. Не говоря нищо, пускам минимално осветление ако се налага.
Режимът, който е описала Мъхчето в момента върви при нас. Но аз слагам да спи далеч по- рано. Ако стане в 8, пропускаме сутрешния сън и слагам в 12. Установих, че ако сложа по- късно - към 1 например, спи на пресекулки и по- малко.
За храненето. Не я гони с лъжицата. И моята отказва да яде и аз се притеснявах. Ако сутрин ми откаже да яде я оставям. Направо на обяд - изяжда си всичко. Като се събуди към 3-3.30 пак не иска да яде. Оставям за 30-40 мин да се окопити и давам само плод и кисело мляко. Установих, че понякога не иска да яде ако сама не си взима, така че давам вилица, лъжица и да се оправя. (Събличам я по памперс, слагам лигавник и стискам очите докато свърши да си облизва чинията с млякото, яде с ръце доматите).

Бемол, http://www.target.com/p/threshold-fair-isle-advent-calendar/-/A- … m=advent+calendar
Във всяка кутийка се слага по едно листче със занимание или дребна играчка (това често се пропуска) и/или бонбон. Всеки ден се отваря само по едно и се отброяват дните до Коледа. Според мен деца под 4 години не биха разбрали идеята, защото си нямат понятие от време.

# 403
  • София
Бемоли, аз искам всеки ден на Малдивите  Laughing

И аз харесвам Коледа, но някак в моето семейство все не успявах да усетя тази задружност и топлина, с които се асоциира. Няма да лиша децата си от семейните събирания, менюто, елха, украси, подаръци, просто няма да ги лъжа, че има някакъв старец, който ги разнася. Подаръци те получават постоянно от баба си, така че за мен нищо не остава да купувам, а пък и аз обичам да пазарувам, да му се не види!  Mr. Green

Е, Бемолче, добре, че попита ти!

# 404
Ники, още докато писах, че е американщина и се замислих, че не знам всъщност от къде произлиза. Сигурно не съм права, ама така ми стои, в такъв стил е някак си. За блога благодаря, ей сегинка ще го преслушам, от първите снимки обещаващ изглежда.

Джине, честит автомобил!

И аз искам Коледа на Малдивите, даже и Великден!  Mr. Green

Аз не веднъж съм споменавала, че до към 13-годишна не знаех какво е Коледа, на към 17-18 ме напънаха да съм празнувала - е няма как да стане. Аз съм от сбърканите семейства на комунисти идеалисти. Не са счели за правилно да ни въвеждат в тия празници. Сестра ми се беше приспособила без проблеми, но аз съм друг темперамент, явно.

Общи условия

Активация на акаунт